Witam, wstyd mi o tym mówić ale wzięłam aż 4 razy tabletkę po stosunku. Normalnie okres powinnam dostać dwa dni temu, nie ma go ale czuję objawy przed okresowe jakby miał się niedługo pojawić. Nie wiem co robić, czy coś może mi się stać po tak dużej ilości tabletek. Proszę o radę
2 2023-01-25 16:48:15 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2023-01-25 16:48:34)
Witam, wstyd mi o tym mówić ale wzięłam aż 4 razy tabletkę po stosunku. Normalnie okres powinnam dostać dwa dni temu, nie ma go ale czuję objawy przed okresowe jakby miał się niedługo pojawić. Nie wiem co robić, czy coś może mi się stać po tak dużej ilości tabletek. Proszę o radę
Ale w sensie 4 na raz?
A po co?
Kiedy je wzięłaś?
3 2023-01-26 09:28:40 Ostatnio edytowany przez gosialala (2023-01-26 09:31:14)
Wzięłaś, to już nic nie zrobisz, nie ma co panikować, bo to nie pomoże. Teraz organizm moze wariować, mozesz mieć nieregularne miesiączki. Gdyby coś bylo nie tak,idź do ginekologa, co i tak jest nieuniknione, nie mozna tego odwlekać w nieskończoność. Taka tabletka to poważna ingerencja w organizm, teraz najważniejsze jest, żebyś już więcej tego nie robiła. Kluczowe jest pytanie, czemu to zrobilaś. Poświęć energię na to, żeby zapewnić sobie odpowiednią antykoncepcję. Jeśli obawiasz się lekarza lub obawiasz się tak panicznie ciąży, że nie ufasz tabletkom, to moze nie jest jeszcze właściwy moment na współżycie?
Mnie się wydaje, że autorka nie wzięła czterech tabletek po jednym stosunku tylko po jednej tabletce po czterech stosunkach (w jednym cyklu). Ale efekty pewnie podobne - rozchwianie gospodarki hormonalnej. Okres może się nawet nie pojawić w tym cyklu, może też się spóźnić, być super obfity albo i nie. Ale ciąży raczej organizm by nie utrzymał w takiej sytuacji.