Byc matka. Prosze czytelniczki o rade - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Byc matka. Prosze czytelniczki o rade

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Byc matka. Prosze czytelniczki o rade

Witajcie kochane i kochani.
Kazda z nas, ktora zostala choc raz w zyciu matka ,
doskonale wie czym to sie.
Chcialabym.Was prosic o rade co zrobic z pewna sytuacja.
Szczerze na koncu napisze co ja mam ochote zrobic ale chcialabym poznac takze opinie innych.

Otoz...
W piatkowe popoludnie grupa Ukraincow postanowila zrobic.impreze.do.ktorej dolaczyl moj parnter. Ja zostalam w domu i wykorzystalam czas na prace domowe.
W pewnym momencie moj partner wszedl do domu po papierosa i uslyszalam ze pewna 24-letnia Ukrainka bylaby dobra matka dla naszej j trzyletniej
corki bo swietnie sie z nia bawi.

Szczerze mowiac chyba wolalabym dostac w morde.
Co chcialabym zrobic?
Po pierwsze powiedziec temu panu iz jestem z siebie dumna. Dumna z tego ze mam w.sobie na tyle przyzwoitosci i jeszcze szacunku do niego jako jej ojca ze nigdy ani takich slow nie wypowiedzialam ani nawet nie pomyslalam tylko wylacznie dlatego ze jakis sasiad przez chwile pobawil sie z mała na podworku.
Po drugie bycie matka  to nie zabawa z dzieckiem od wielkiej wody i po pijaku.
Po trzecie ...raczej tego mu nie powiem, a ..moze powinnam...., mam.nadzieje.ze.owa Pani rownie dobrze bedzie mu pomagac w myciu zas..nych czterech liter jego niepelnosprawnej matki.

Ojciec mojej corki mowiac te slowa okazal niezmierny brak szacunku do mnie jako jej matki.
Tej, ktora nosila to dziecie, urodzila i wychowuje, nie tylko sie z nia bawi...ale robi wszystko by dziecko zdrowo, bezpiecznie i stabilnie sie rozwijalo. Tej,.ktora kocha te mala nad zycie.
Mam bardzo duza ochote spakowac walizki i zapomniec ze z kims takim bylam.Niestety to nie jest mozliwe.
Nie myslcie prosze ze to pierwszy raz, nie,nie.
Za pierwszym pewnie tylko poslalabym mu sporo krotkich i dlugich.

Wybaczcie brak polskich znakow.
Napisalam szczerze o moich emocjach i odczuciach.
Licze na Wasze szczere zdanie.
pozdrowionka.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Byc matka. Prosze czytelniczki o rade

No a właściwie to czemu mu tego wszystkiego nie powiesz?

3

Lady Loka napisał/a:

Zastanawiam sie czy powiedziec , tlumaczenie idiocie oczywistych rzeczy wydaje sie pozbawione sensu. Idiota i tak wie lepiej.

4

moreta80 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Zastanawiam sie czy powiedziec , tlumaczenie idiocie oczywistych rzeczy wydaje sie pozbawione sensu. Idiota i tak wie lepiej.

Pytanie jak świadczy o Tobie to, że uparcie tkwisz z nim w jakiejś relacji.

Drugi człowiek się nie domyśli, że Tobie coś nie pasuje tylko dlatego, że będziesz rzucać mu spojrzenia.
Skoro to nie jest pierwszy raz, a Ty w żaden sposób nie reagujesz, to on ma komunikat, że Tobie takie zachowanie nie przeszkadza.

Chcesz czegoś innego w życiu, to zacznij coś w tym kierunku robić.

5

Lady Lolka, dziekuje za Twoja odpowiedz.

Masz calkowita racje.

6

Właśnie, żeby to bylo pierwszy raz, to można by wziąć, ot palnął coś... A wychodzi, że to było kropką nad  "i", gdzie rozważasz zakończyć tę relację.
Trudno coś więcej powiedzieć, jak tylko opisałaś ostatni epizod.

7

wieka....poprostu nie chce mi sie juz tego wszystkiego wspominac i tego opisywac.
W czerwcu tego roku spakowalam manatki i wyjechalam 300 km.
Po kilku dniach zaczol pisac, pytal czy jest jeszcze co ratowac.
Wrocilam tylko z jednego powodu...tam bylo mojej malej zle.
Gdyby nie to....nie wrocilabym.

8

To już wiadomo, bez powodu byś nie wyjechała. To daleko, a kontakt z ojcem byłby wskazany, dlatego rozważ, jak już wyprowadzkę gdzieś bliżej.
A po powrocie coś się zmieniło na plus?

9

moze sama oklamuje sama siebie ze bylo lepiej, ale mimo jego obietnic ze sie zmieni....jak widac nie trwala ta zmiana dlugo.

Chyba nie byloby tego postu tak naprawde gdyby nie fakt ze nie stac mnie na samodzielne mieszkanie.
Mieszkamy u niego.

10

Sama musisz rozważyć... Jeśli widzisz, że psychicznie z nim nie wytrzymasz, to ja bym wyjechała ostatecznie te 300 km, dziecko z czasem by musiało przywyknąć, ojciec okresowo by je zabierał do siebie, sąd by to musiał ustalić, jakbyście się nie dogadali, musiałabyś też wystąpić o alimenty.
Ale to Twoje życie i sama musisz decydować.

11 Ostatnio edytowany przez madoja (2022-11-13 23:44:10)

A może chodziło mu o to, że kiedyś w przyszłości byłaby świetną matką? A nie że że dla Waszej córki?

Ja bym sie nie wkurzyła o to, że mnie poniża jako matkę (nawet do głowy by mi to nie przyszło), tylko że najwidoczniej ta Ukrainka mu się podobała.

Ale ogólnie - to ja uważam że przesadzasz. Owszem, to sytuacja żeby się wkurzyć i zwrócić mu uwagę, ale nie żeby rozwalać związek i zabierać dziecku ojca. Chyba jesteś awanturnicą, co?

12

Przecież nie powiedział,że była by lepszą matką od Ciebie.Jeśli on jest idiotą to kim jesteś Ty która się z tym idiotą związałaś?Mało tego ,dałaś idiocie zrobić sobie dziecko.Teraz z powodu gównoburzy chcesz zabrać dziecku ojca.Zastanów się co robisz i jakie są i mogą być konsekwencje Twoich  czynów dla dziecka ,Ciebie i tego idioty ,który Cię Chciał.

13

Masz zdjęcia tej Ukrainki do oceny? smile

14

Farmer napisał/a:

Masz zdjęcia tej Ukrainki do oceny? smile

Autorka prosi kobiety o poradę.

15

Selkirk napisał/a:

Przecież nie powiedział,że była by lepszą matką od Ciebie.Jeśli on jest idiotą to kim jesteś Ty która się z tym idiotą związałaś?Mało tego ,dałaś idiocie zrobić sobie dziecko.Teraz z powodu gównoburzy chcesz zabrać dziecku ojca.Zastanów się co robisz i jakie są i mogą być konsekwencje Twoich  czynów dla dziecka ,Ciebie i tego idioty ,który Cię Chciał.

Myślę podobnie ...

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Byc matka. Prosze czytelniczki o rade

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024