Chłopak bez wykształcenia i ambicji - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Chłopak bez wykształcenia i ambicji

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Chłopak bez wykształcenia i ambicji

Hej kobietki proszę o poradę. Mam problem z facetem. Ja mam 25 lat a on 23. Jesteśmy ze sobą od ok 1.5 roku? Znamy się dłużej (wcześniej to była bardziej przyjaźń). Chodzi o to, że on nie ma skończonej szkoły w sensie jego edukacja zakończyła się na 2 klasie technikum - czyli ma wykształcenie ”gminazjalne”. Namówiłam go w zeszłym roku na szkołę zaoczną, gdzie pochodził całe 2 miesiące i stwierdził, że to nie dla niego, nauka mu nie wchodzi i w ogóle to nie. Próbowałam pomagać w lekcjach, proponowałam różnych korepetytorów gdybym nie dawała z czymś rady, nawet znalazłam rozwiązanie na jego niechęć chodzenia 3 lata - liceum eksternistyczne, można zrobić w rok prawie bez wychodzenia w domu. Niestety nic z tego, od roku temat stoi a on olewa sprawę i twierdzi, ze potrzebuje więcej czasu aby się zebrać i ma na siebie plan na 5 lat…a ja bym chciała już teraz i mamy inne podejście. Nie musi nawet mieć matury ani średniego, wystarczyłaby mi szkoła zawodowa, byle cokolwiek miał a nie to podstawowe. Problem pogłębił się ostatnio, ponieważ rzucił prace na magazynie (był tam mobbing), zapisał się na kurs wózka widłowego i mial jechać do Niemiec. Od miesiąca siedział w domu, bo czekał aż dostanie uprawnienia a jego dzień wyglądał tak, ze wstawał „rano” między 10-14 grał na komputerze Ew poszedł połapać pokemony na dwór. Nie szukał pracy, nie wysyłał cv, nie łapał nic dorywczo. Do Niemiec tez już się waha czy jechać. Nawet nie załatwił zdrowotnego a niedługo w NFZ będzie wyskakiwał na „czerwono”. Czekał aż dziadek albo tata załatwia mu pracę. Oczywiście finalnie tata mu ogarnąłIrytuje mnie ta sytuacja. Prawo jazdy zrobił po namowach rodziny, wcześniej musieli go wozić do pracy żeby tylko chodził, tak dorosłego 20 paro letniego faceta. Nie wspomnę, ze nic go nie cieszy, jest wiecznie nieszczęśliwy albo narzeka. Proponowałam psychologa, pójdzie po grubych namowach, ma umówiony termin. Nie wiem czy przesadzam, ale przeszkadza mi to, nie wyobrażam sobie życia z takim chłopakiem, czuje się jakbym miała dziecko na wychowaniu. Kłótnie i prośby nie pomagają. Lubię ludzi ambitnych z zainteresowaniami, bo sama staram się realizować ile mogę, a z nim powoli nie mam o czym rozmawiać

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2022-10-01 10:29:52)

Odp: Chłopak bez wykształcenia i ambicji

Po co zawracasz mu głowę?
Niech żyje swoim życiem, a nie, że ma się dostosowywać do jaśnie księżniczki.

Niech każdy z was pójdzie swoją drogą.

3

Lubisz się bawić w mamusię?
Czy jesteś padlinożecą, że bierzesz się za taki odpad?

4

https://www.netkobiety.pl/t128993.html

5

Lucyfer666 napisał/a:

Dokładnie

6

Lucyfer666 napisał/a:

Dokładnie.... kobiety chcą facetów zmieniać w swoich niewolników... tak i ta go pcha a on po prostu nie chce. Nie każdy ma głowe do szkoły i nauki, nie każdy musi być ambitny.  Też z drugiej strony na co to wszystko, ludzie.... orać na kredyty, stres, choroby z tym związane a potem kopnięcie w kalendarz tuż przed emeryturą.
Facet ma lajcik i życie na luzie to kobiecie oczywiście przeszkadza to ( one nienawidzą jak facet sobie odpoczywa ), no bo jak to.... grać w gry i sobie bimbać?....... bo on ma orać na jej zachcianki, najlepiej 24 na dobe, czy za granicą za twardą walute.... a ona korzystać z jego wysiłku.

7

M!ri napisał/a:

Odpad bo ma w dupie wyścig szczurów? Byłby lepszy jakby orał 24 na dobe co?

8

Te, niewolnik, a Ty pozbyleś się już swojej pani?

AleksB napisał/a:
M!ri napisał/a:

Odpad bo ma w dupie wyścig szczurów? Byłby lepszy jakby orał 24 na dobe co?

nie no pewnie że najlepiej żyć z zasiłków tongue

9

@HezyMadge -- będziesz mu matkować całe życie.

Musisz mu dać kieszonkowe, zagonić do nauki, ciuszki przygotować.
Pracę mu jakąś fajną załatw. Lekką i taką gdzie nie ma mobbingu.

10

Dzięki temu rozmówca może opowiedzieć historię, która jest dla niego ważna, i często może dostarczyć bogatych informacji do Twojego artykułu.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Chłopak bez wykształcenia i ambicji

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024