no nie wiem czy na "pierwszą lepszą" wybiera się matkę dwójki dzieci
raczej bym się skłaniała ku temu że połączyła ich dosyć mocna więź emocjonalna, na tyle mocna że nie przeszkadza mu obecność dwóch jej exów w życiu. on Cię odciął z tego co rozumiem więc to raczej nie jest też odgrywanie się. z natury ludzie nie są w stanie angażować się w dwie relacje romantyczne równocześnie, tzn. jeśli tak robią, bo np. zdradzają to te relacje sobie nawzajem zabierają ("konkurują"). jeśli w jednej się poprawia to w drugiej pogarsza. jeśli z Tobą jest taki ostry i nie chce kontaktu to raczej znaczy że między nimi jest sielanka (wiem, że nie chcesz tego słyszeć, bo przyszłaś po nadzieję, jednak warto znać prawdę).
ona miała pierwsze dziecko w wieku 22 lat, także raczej wpadka, małe szanse na sukces związkowy w tym wieku. zakładam że drugie dziecko jest z małżeństwa które nie wyszło więc bym nie wsadzała jej do wora że błąd za błedem.
to straszne gdybanie czy im się uda. ona na pewno sporo nauki wyniosła z poprzednich związków i jakąś mądrość życiową zdobyła i jeśli tym dobrze pokieruje to mają szansę, o ile on wykaże się właśnie dojrzałością. może właśnie stwierdził że jest gotowy na poważny związek, nawet na tak poważny? a może jest zupełnie odwrotnie i ona, mając już nieco podrośnięte dzieci, w końcu może trochę zaszalec i wcale nie szuka partnera na życie?
niemniej jeśli chcą czegoś na dłużej to zgadzam się że kwestia rozbije się o to czy ona będzie chciała mieć kolejne dziecko. ma 36 lat, ale jeszcze chwile ma. za chwilę starsze wyfrunie z domu to zostanie jeden ex do ogarniania a akurat w moim otoczeniu znam wiele kobiet które zrobiły sobie bejbika w okolicach 40stki. co prawda większość z tym samym gościem z którym miały mniejsze dzieci, ale to nie ma tu teraz znaczenia.
i tak sobie myślę jako starsza koleżanka, że może dla Ciebie lepiej by było poszukać kogoś bliżej wiekowo do siebie? Ty chcesz mieć szybko dzieci? bo jeśli on chce to pewnie w ciągu 4-5 lat będzie chciał. jesteś w super wieku, możesz poznać na swojej drodze jescze wielu świetnych chłopaków.