Jak osiągnąć taki efekt? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Jak osiągnąć taki efekt?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Jak osiągnąć taki efekt?

Drogie Panie,

Wprawdzie sam nie planuje tego efektu, bo wypadło, że płcią brzydką jestem, ale ciekawy jestem niezmiernie i może przyszłej partnerce będę umiał coś podpowiedzieć smile

Mianowicie - w jaki sposób sprawić, by cała skóra uroczo pachniała? Zwykła pielęgnacja ciała daje po prostu zapach "nijaki" (żelu pod prysznic nie czuć po pół godziny już, perfumy są punktowe). W najgorszym przypadku - dla osób z tłustą cerą - po krótkim czasie wchodzi niezbyt ciekawy "łojotokowy" klimat.

Miałem kiedyś taką koleżankę, której skóra najzwyczajniej w świecie pachniała pięknie nawet po godzinach, tak leciutko-kwiatowo. Jak można osiągnąć taki efekt i czy to ma związek z ph skóry? smile

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-04-29 14:47:35)

Odp: Jak osiągnąć taki efekt?

Podstawowa sprawa - mozg ignoruje zapach wlasnego ciala. To nie prawda, ze zele pod prysznic itp przestaja pachniec po pol godzinie - po prostu po tym czasie mozg zaczyna go ignorowac, tak jak nie czuje zapa hu pomieszczenia, w ktorym sie dluzej przebywa. (Albo jak palacze nie czuja tego, ze smierdza papierochami tongue)

Do zapachu osoby, z ktora sie dlugo przebywa tez sie wech przyzwyczaja.

Wlasciwie latwo to sprawdzic - zdejm z siebie koszulke i powachaj - cos tam poczujesz, ale niewiele. Wyjdz na zewnatrz i przez okolo 10 minut pooddychaj czystym powietrzem a potem powachaj te sama koszulke jeszcze raz. Wtedy poczujesz jak pachniesz dla innych osob big_smile

Perfum nie uzywa sie tylko punktowo - wystarczy psiknac ponad siebie i wejsc w tę chmurę.

Zapach moze sie szybko ulatniac ze skory bardzo suchej lub jezeli ktos... bardzo czesto sie myje (tzn np. 2 razy dziennie bierze prysznic) big_smile Skora pozbawiona naturalnego sebum nie "przyciaga" do siebie zapachu.

Tlusta skora wlasnie pachnie najintensywniej (zarowno ladnie jak i mniej ladnie tongue) brzydko pachnie nie sama skora, ale pot z "newralgicznych" miejsc zawierajacy duze ilosci  bialka i stanowiacy doskonala pozywke dla bakterii do tego zamkniety pod warstwa ubran.

Tluste czolo, nawet z ktorego pot sie lal przez kilka godzin zapachu nie ma big_smile

3

moze mgielki do ciala?

4

Ja mam taki fajny puder do ciała o zapachu jeżyny, przy okazji produkt dość naturalny i ma delikatne drobinki połyskujące na skórze.

5

Małpa69 napisał/a:

Ja mam taki fajny puder do ciała o zapachu jeżyny, przy okazji produkt dość naturalny i ma delikatne drobinki połyskujące na skórze.

Pokaż no go! big_smile

Mgiełki do ciała są ok, albo ja np. myję się olejkami i po nich skóra długo i ładnie pachnie smile

6

kiedys w avonie byly takie mgiełki to pamietam mialam kilka rodzajów

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Jak osiągnąć taki efekt?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024