Brak orgazmu i spadek libido - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Brak orgazmu i spadek libido

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1 Ostatnio edytowany przez !Feliks1 (2022-09-20 21:14:07)

Temat: Brak orgazmu i spadek libido

Hejka, jak pewnie wywnioskowałyście_liście z tytułu, mam problem z osiągnięciem orgazmu. Może zacznę od początku:

Mam 19 lat, mniej więcej rok temu zaczęłam się masturbować i osiągać orgazmy. Wszystko było super, robiłam to w miarę regularnie. Jednak z czasem zaczęłam czuć coraz mniejszą potrzebę sprawiania sobie przyjemności. Na początku nie umiałam osiągnąć orgazmu np. przez tydzień, później przez miesiąc- generalnie zaczęło mi się to dosyć mocno wahać.

W maju poznałam mojego aktualnego (jednocześnie pierwszego poważniejszego) chłopaka. Od tamtego czasu jeszcze trudniej było mi osiągnąć orgazm. Nie umiałam się skupić, kiedy już prawie dochodziłam myślałam o nim i to mnie kompletnie rozpraszało. Od maja do teraz (czy przez ostatnie 4 miesiące) udało mi się dojść może z 4/5 razy z czego ostatni raz był jakieś 3 tygodnie temu.

Dodatkowo od bardzo niedawna (bo dopiero od około 2 tygodni) zaczęliśmy współżyć. Oczywiście stymulacja itd. Sprawiała mi przyjemność, ale czułam, że nie osiągnę orgazmu i od razu jakiekolwiek podniecenie spadało. Mój chłopak mówił mi że wcześniej nie miał partnerki, która odczuwała tak słabe bodźce przy stymulacji, ale że na spokojnie, kiedyś na pewno się uda. Oczywiście wiem, że na początku trzeba poznać siebie nawzajem, ale czuje, że nakładałam na siebie coraz większą presje. Finalnie nie osiągam w ogóle orgazmów, ani sama, ani z nim.

Wcześniej nie stresowałam się ze nie dochodziłam, aż do teraz. Co jeżeli to spadek libido i to wszystko zajdzie do tego stopnia, że mój partner zacznie mnie obrzydzać?? Albo już nigdy nie osiągnę orgazmu?? Czuje, że ciągle siedzi mi to w głowie przez co nakręcam się coraz bardziej i powstaje takie błędne koło. Szczerze nie wiem co mam z tym wszystkim zrobić, potrzebuje rady, może ktoś ma/miał podobną sytuację?

P.S. jeżeli chodzi o to, jak to wygląda z jego strony: mój chłopak nie nakłada na mnie żadnej presji, bardziej martwi go, że się tym wszystkim tak zamartwiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Brak orgazmu i spadek libido

Co rozumiesz przez słowo "stymulacja"?

Nakładasz na siebie za dużą presję, za dużo myślisz, za bardzo skupiasz się na celu zamiast na drodze do celu i na tym, żeby po prostu było przyjemnie. Z kobiecym orgazmem tak jest, że czasami ucieka.
Moim zdaniem wrzuć na luz, ciesz się bliskością, przestań kłaść presję na to, że ten orgazm musi być i zobaczysz czy to coś zmieni.

3

Odp: Brak orgazmu i spadek libido

1. Idź do internisty i poproś o wypisanie skierowania na coroczne badania profilaktyczne, morfologia, OB, glukoza, itd.,
2. Przez kilka tygodni suplementuj magnez, potas, wit b6, wit d3 i zobacz, czy jest jakaś poprawa. Mogłabyś też zrobić sobie badania poziomu tych mikroelementów, ale rzadko interniści chcą wypisywać na nie skierowanie, a prywatnie kosztuja z 200 zł, taniej wychodzi kupić tabletki,
3. przez kilka tygodni monitoruj swoją dietę, polecam aplikację fitatu. Możliwe,  że spożywasz np za mało białek i tłuszczy i za dużo cukru, a to wpływa na funkcjonowanie całego organizmu. Możliwe też, że spożywasz za mało kalorii, wtedy organizm wykorzystuje energię z pożywienia dla podtrzymania najważniejszych funkcji życiowych, a dla regulacji poziomu libido już brakuje energii. Możliwe,  że spożywasz za dużo tzw śmieciowego jedzenia: chipsy, pączki, batoniki, jogurty owocowe z 30 g cukru w porcji, itd i nie dostarczasz wartościowych substancji organizmowi mimo że podaż kalorii jest w normie.

Jeśli po 3-4 tygodniach nie będzie żadnej poprawy to wtedy możesz zacząć myśleć o konsultacji lekarskiej.

Ja zawsze miałam tak, że od ok. 24 dnia cyklu az do miesiaczki w ogóle nie miałam ochoty na seks, a o orgazmie to już w ogóle mowy nie było. Odkąd poprawiłam swoją dietę jest duuużo lepiej.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Brak orgazmu i spadek libido

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024