... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1 Ostatnio edytowany przez Vikella (2022-08-23 22:46:24)

Temat: ...

.............

2 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2022-08-23 16:57:55)

Odp: ...

Zanim spadnie na Ciebie hejt, jaką to głupia jesteś i masz to natychmiast rzucić..
To Ty decydujesz co Ci odpowiada co nie.
Czy kontakt z nim Ciebie męczy czy ładuje pozytywnie?
Wydaje się, że jesteście wobec  siebie szczerzy, a to już jest duży plus, że nikt nie gra.
myślę że w krótkim czasie i tak się rozstrzygnie w Twojej głowie, czy chcesz to dalej ciągnąć.
On ma jasno wyłożone na czym Tobie zależy, więc też coś zdecyduje.
Nie ponawiam swoich pytań o waszą przyszłość. 
Nie zamykalabym też głowy na innych.

3

Rób jak chcesz.
Najwyraźniej koktajle emocjonalny - a raczej jest to pewne, bo w końcu to emocje paliwo kobiet - w głębi duszy Ci odpowiada. Nawet negatywne emocje są lepsze od ich braku.

Z własnego doświadczenia wiem, że niezobowiązujące relacje są fajne, dopóki jedna ze stron nie zacznie się niepotrzebnie nakręcać. A niestety, to kwestia czasu, a nie prawdopodobieństwa.
Na szczęście jestem osobą aromantyczną, więc nie grożą mi takie problemy, nie mniej widziałem gdy kobieta w rozmowie ze mną kilka razy powtarzała, że to tylko niezobowiązująca relacja, zero związków i uczuć. Próbowała przekonać samą siebie, a nie mnie i brzmiało to sztucznie, ale cóż poradzę?

4 Ostatnio edytowany przez Legat (2022-08-23 19:19:19)

Dyskretny urok kobieciarza.

Ela210 napisał/a:

To Ty decydujesz co Ci odpowiada co nie.

Obawiam się, że w jej obecnym stanie, to raczej  decyduje pan pukacz. smile Ciekawe kiedy na jakieś kolejnej imprezie wpadnie mu w oko następna chętna i marząca.

5 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2022-08-23 19:44:20)

Co będzie?
Ale z opcję są tylko 2.
Albo się z autorką zblizą i pójdą w monogamiczny związek, albo będzie ich 3.
Mi się wydaje że największym kolorem relacji wszelkich jest nieszczelność, a to im nie grozi.
Byleby byli szczerzy sami z sobą.

6

Szacunek do siebie jest więcej wart niż ci wspólni znajomi..
Szanuj się kobieto, bo ten facet na pewno Cie nie szanuje, ani szanował nie będzie.
Chcesz utknąć jako plan B?
Ile czasu chcesz zmarnować az tamtemu skończą sie panienki do zabawy i spojrzy łaskawym okiem na ciebie? Bedzie się bawił do czasu az nie znajdzie lepszej i znów na jakiś czas zostaniesz odstawiona?
To co piszesz jest strasznie żałosne.

Ela210 napisał/a:

Co będzie?
Ale z opcję są tylko 2..

Jest jeszcze trzecia opcja....jak któraś zaciąży smile

8

-- Cześć! Zapraszam Cię na urodziny... -- mówi on..
-- Jasne, super, cieszę się. Będzie tort?
-- Będzie.
-- A dostanę cały ten tort i zjemy go razem ja i Ty?
-- Yyyy... no nie... nie mogę dać Ci całego tortu...

No i teraz masz dwa wyjścia

(1) "Skoro nie dostanę całego tortu, to będę cierpieć, więc nie przyjdę na urodziny, aby nie cierpieć"

(2) "Okej, przyjdę na urodziny, dostanę tylko kawałek i będę cierpieć".

Takie masz niby-dwa-rozwiązania.

Dobrym rozwiązaniem jest iść na urodziny i po prostu się dobrze bawić, wziąć kawałek tortu jak inni.

Jak się to przekłada na twoją sytuację?

Rozmawiasz z chłopakiem... i co? Cierpisz jak rozmawiasz? Czy może rozmawiasz, bo oczekujesz dużo więcej? CZy w ogóle te rozmowy są dla Ciebie wartością samą w sobie, czy jednak masz ukryty cel?

Wiesz jak powinno być? Tak, żę rozmawiasz z nim bo chcesz i to lubisz... tyle...

A jak macie razem seks, to Cię ten seks cieszy? Czy może uprawiasz z nim seks, bo masz ukryty cel ==> zdobycie tego chłopaka na wyłączość? I gdybyś od razu wiedziała, że nic z tego nie będzie, to byś tego seksu nie uprawiała?

Wiesz jak powinno być? Że uprawiasz z nim seks, bo to lubisz i to jest dla Ciebie w danej chwili dobre... tylko tyle...

Ty masz w głowie taką agendę, aby tego chłopaka zdobyć. Już zrobiłaś listę potencjalnych partnerek seksualnych. Już ustawiłaś ranking, gdzie jesteś na pozycji numer dwa.

Zatem... albo Ci ta relacja odpowiada tak jak chłopak narysował granice...
a jak Ci nie odpowiada (bo nie dostajesz całego tortu), to nie bądź w tej relacji.
SZukaj innego chłopaka. Wielu chłopaków chce mieć dziewczynę na wyłączność.

Czy ten jest taki absotutnie wyjątkowy? Jedyny? Z cudownym charakterem? Partner na całe życie? Na którym można polegać?
A może nie jest taki super, ale nie masz innej opcji, co?

Masz inne opcje? To ich poznaj, tych innych...

Co ja bym zrobił? Ja bym z nim rozmawiał, ja bym z nim uprawiał seks, ja bym go lepiej poznał, a życie pokaże co dalej.  W międzyczasie bym poznawał innych chłopaków.

9

Gary napisał/a:

Co ja bym zrobił? Ja bym z nim rozmawiał, ja bym z nim uprawiał seks, ja bym go lepiej poznał, a życie pokaże co dalej.  W międzyczasie bym poznawał innych chłopaków.

Gary napisał/a:

Rozmawiasz z chłopakiem... i co? Cierpisz jak rozmawiasz? (...)

A jak macie razem seks, to Cię ten seks cieszy?

Gary, taki z Ciebie stary podrywacz, a tak mało wiesz o kobiecej psychice.

Oczywiście, że gdy z nim jest to dziewczyna fruwa pod niebiosa, skowronki śpiewają, a na niebie pojawia się tęcza.

Tylko, że gdy za każdym razem, gdy pan ruchacz wyjdzie z mieszkania, autorka będzie zaliczać spadek na twardą ziemię i ból, zdolny rozerwać osnowę rzeczywistości i stworzyć krater do innego wymiaru jak w stranger things.

10 Ostatnio edytowany przez assassin (2022-08-23 22:49:54)

.

11

Bo to nie dla kobiet takie układy. Dla mężczyzn seks to seks a uczucie to uczucie. Nie mieszają tych rzeczy. Chyba, że pojawi się uczucie i potem seks z określoną osobą, to mają wszystko w jednym pakiecie. A u kobiet to jest połączone, jest seks, pojawia się coś więcej i zanim się człowiek obejrzy już się zakocha, a druga strona wtedy powie "ale o co Ci chodzi przecież to tylko seks. Przyjaźnimy się tylko i tylko chodzimy ze sobą do łózka. Przecież jesteśmy dorośli i wiemy, ze seks nie musi od razu oznaczać związku", I kobieta jest ugotowana, potakuje, że tak, że rozumie, jednocześnie zakochuje się bardziej i bardziej i zakłada wątki na forum.
Jakby on nagle zniknął albo znalazł inną to ona dostałaby depresji. A jakby ona zniknęła, to on by tylko wzruszył ramionami i znalazł sobie inną.

12

A skąd wiesz, że jak On wychodzi to ona łapie takiego doła? Może nie jest ?
Jak jest to przecież odpowiedź jest oczywista.

13

Ela210 napisał/a:

A skąd wiesz, że jak On wychodzi to ona łapie takiego doła? Może nie jest ?

Jest nim zauroczona, a im dalej w las tym zawsze jest tylko gorzej. Jakby podchodziła do sexu z nim na luzie to nie pisałaby rozkmin na forum.

Ela210 napisał/a:

Jak jest to przecież odpowiedź jest oczywista.

Niby tak, ale strasznie trudno uwolnić się od takiego obiektu uczuć nawet jeżeli się cierpi.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024