kuleczki laselle - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: kuleczki laselle

Chyba nie ten dzial, ale Zaden mi nie pasowal. Czy jakas pani uzywala/uzywa kuleczek laselle?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: kuleczki laselle
blueangel napisał/a:

Chyba nie ten dzial, ale Zaden mi nie pasowal. Czy jakas pani uzywala/uzywa kuleczek laselle?

fizjoterapeuci ich nie polecają, wzmacniają napięcie mięśni w momencie, kiedy większość kobiet ma je już zbytnio napięte.
Jak chcesz faktycznie poćwiczyć, to idź do fizjoterapeuty uroginekologicznego i niech dobierze Ci coś, co podziała, a nie tylko jest reklamowane.

3

Ale po napięciu przecież następuje rozprężenie i chyba koniec końców efekt powinien być pozytywny? Spinające typowo to są raczej ciężary...ale napinanie mięśni i następujące po tym rozluźnienie działa chyba właśnie rozluźniająco...

4

Be. napisał/a:

Ale po napięciu przecież następuje rozprężenie i chyba koniec końców efekt powinien być pozytywny? Spinające typowo to są raczej ciężary...ale napinanie mięśni i następujące po tym rozluźnienie działa chyba właśnie rozluźniająco...

Ja wolę jednak opinie i rekomendacje fizjoterapeutów niż na logikę te wywody tongue

Większość kobiet ma problem ze wzmożonym napięciem mięśni dna miednicy. Ćwiczenia powinny polegać na ich rozluźnianiu, a nie większym napinaniu, żeby potem rozluźnić. Jak najpierw napinasz jeszcze bardziej, a potem rozluźniasz do stanu wyjściowego, to powiększasz napięcie zamiast rozluźnienia.
Tak czy inaczej ćwiczenia powinien dobrać fizjo.

5

Wiem, bardziej się zastanawiałem, bo po prostu widziałem takie ćwiczenia na rozluźnianie tych mięśni i część z nich zawierała właśnie albo spinanie i rozluźnianie albo właśnie jakieś akcesoria;). Oczywiście znam też takie, które tego nie mają. Na jutub jest jeden fajny kanał z różnymi ćwiczeniami dla kobiet i mężczyzn, mogę polecić, ale nie na forum;)

6

Be. napisał/a:

Wiem, bardziej się zastanawiałem, bo po prostu widziałem takie ćwiczenia na rozluźnianie tych mięśni i część z nich zawierała właśnie albo spinanie i rozluźnianie albo właśnie jakieś akcesoria;). Oczywiście znam też takie, które tego nie mają. Na jutub jest jeden fajny kanał z różnymi ćwiczeniami dla kobiet i mężczyzn, mogę polecić, ale nie na forum;)

wiesz co, kilka lat temu był szał na te kulki smile ale fizjo nie polecają, bo na dłuższą metę więcej robią szkody. Jak już jakiś sprzęt to lepiej zainwestować w pelvifly smile

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024