Zdrada - granice? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Zdrada - granice?

Chciałbym poruszyć temat zdrady jako zbioru zachowań i granic, które dla jednej osoby mogą już oznaczać zdradę a dla innej być akceptowalne. Chodzi mi głównie o podejście kobiet do sytuacji np. w klubach, kiedy wychodzicie same bez swoich partnerów.

Jakie zachowania są według Was, drogie Panie, przekroczeniem granicy i są w Waszym mniemaniu zdradą partnera, których się nie dopuszczacie, a jakie sytuacje są w porządku i nie powinny być za takie uważane? Seks czy całowanie to oczywiste zdrady fizyczne, ale pomiędzy krótką, niezobowiązującą rozmową przy barze a wylądowaniem razem w łóżku jest całkiem spora przestrzeń zachowań i sytuacji - w jakich kończy się dla Was zabawa a zaczyna zdradzanie? Czy może w ogóle takie wyjścia powinny być uważane za zabawę i wszystko co się z nimi wiąże także?

Czy miałyście rozmowy ze swoimi partnerami gdzie postawiliście sobie granice czego nie akceptujecie czy zostawiacie sobie tą przestrzeń, nie rozmawiacie o tym, nie ustalanie granic i ufacie sobie bezgranicznie mając nadzieję, że partner zachowuje się w porządku wobec Was?

Panów również zapraszam do dyskusji.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zdrada - granice?
tulqas napisał/a:

Chciałbym poruszyć temat zdrady jako zbioru zachowań i granic, które dla jednej osoby mogą już oznaczać zdradę a dla innej być akceptowalne. Chodzi mi głównie o podejście kobiet do sytuacji np. w klubach, kiedy wychodzicie same bez swoich partnerów.

Pytasz co kobiety uważają za zdradę w swoim zachowaniu/wykonaniu ale to raczej bez znaczenia co one/on uważają jeśli partner/ka będzie uważać coś innego.

3

tulqas napisał/a:

np. w klubach, kiedy wychodzicie same bez swoich partnerów.

Jeśli chce się włóczyć po klubach, to z dala ode mnie, w myśl zasady baba pijana, dupa sprzedana.

Normalnie trzeba zrobic mini liste grzeszkow i sadystycznych zadosc uczynien
rozmowa z obcym mezczyzna - zwykle mocne klapsy na gole dupkso, ale nie lapa bo szczypi tylko np drewniana packa
wymiana usmiechow i spojrzen - golenie glowy na lyso
kontakt fizyczny jak mizianie - przypalanko rogrznym pretem
pocalunek , przytulanie - oparznie gorocym olejem
seks - polanie twarzy kwasem czy tez odciecie konczyny

I swiety spokoj , wtedy kobieta bedzie zawsze przy tobie ze strachu o swoje zycie badz do rozprawy w sadzie o znecanie sie.

A powaznie to zycie samo wszystkich ustawia i kazdy dorosy ponosi konsekwencje swoich wyborow.
Nic na sile, jak bedzie chciala to i tak poszuka tego czego jej brakuje w zwiazku badz relacji. A ze nie ma idealow i zawsze cos tam zgrzyta..coz...
Nikt nie jest niczyja wlasnoscia i kazdy jest kowalem wlasnego losu.
Przykro jest czytac gdy cos pieknego i trwalego zaczyna pekac , brakuje rozmow i checi dbania zeby sie nie rozsypalo. Posklejane przedmioty nigdy nie sa ladne ani trwale jak przed urskodzeniem ...podobnie z ludzkimi zwiazkami.
A czasem bywa i tak ze z wiekem cos gasnie wygasa zanika, kolory blekna i wszystko staje sie szarawe mimo prob i checi odswiarzenia, cos umyka bezpowrotnie i wtedy ludzie poprostu trwaja .

5

edek z krainy kredek napisał/a:

Normalnie trzeba zrobic mini liste grzeszkow i sadystycznych zadosc uczynien
rozmowa z obcym mezczyzna - zwykle mocne klapsy na gole dupkso, ale nie lapa bo szczypi tylko np drewniana packa
wymiana usmiechow i spojrzen - golenie glowy na lyso
kontakt fizyczny jak mizianie - przypalanko rogrznym pretem
pocalunek , przytulanie - oparznie gorocym olejem
seks - polanie twarzy kwasem czy tez odciecie konczyny

I swiety spokoj , wtedy kobieta bedzie zawsze przy tobie ze strachu o swoje zycie badz do rozprawy w sadzie o znecanie sie.

A powaznie to zycie samo wszystkich ustawia i kazdy dorosy ponosi konsekwencje swoich wyborow.
Nic na sile, jak bedzie chciala to i tak poszuka tego czego jej brakuje w zwiazku badz relacji. A ze nie ma idealow i zawsze cos tam zgrzyta..coz...
Nikt nie jest niczyja wlasnoscia i kazdy jest kowalem wlasnego losu.
Przykro jest czytac gdy cos pieknego i trwalego zaczyna pekac , brakuje rozmow i checi dbania zeby sie nie rozsypalo. Posklejane przedmioty nigdy nie sa ladne ani trwale jak przed urskodzeniem ...podobnie z ludzkimi zwiazkami.
A czasem bywa i tak ze z wiekem cos gasnie wygasa zanika, kolory blekna i wszystko staje sie szarawe mimo prob i checi odswiarzenia, cos umyka bezpowrotnie i wtedy ludzie poprostu trwaja .

Bardzo ładnie to napisałeś smile
A czasem gdy wszystko blaknie wydarzy się jakieś nieszczęście - choroba albo inne zło -  i wtedy prawdziwie kochający się ludzie ożywają w związku.
Niektórzy twierdzą, że miłość jest jak ogień. Jeśli płomyk jest słabiutki byle podmuch go zgasi. Jeśli ogień lub żar  jest wielki, czym większy wiatr w niego uderzy tym mocniej zapłonie.

6

Granice zdrady ...... Mój mąż, znał moje zdanie na temat zdrady.
Zawsze mówiłam, że zdrady nie wybaczę, że to dla mnie koniec małżeństwa.
A tu nagle wychodzi, ze relacja koleżeńska mojego męża wydłużyła się do kilku namiętnych spotkań z tą kobietą.

Było to 2-3 lata temu, teraz dopiero wyszło i zniszczyło moją  wiarę w prawdziwą miłość.
Teraz, gdy jestem tą "zdradzoną" nie jest to takie łatwe, że natychmiastowy koniec małżeństwa.
Z jednej strony, ogromny ból, rozpacz i niedowierzanie, a z drugiej.... wszystkie wspaniałe chwile, które razem spędziliśmy, namiętność, sex i to, że na dzień dzisiejszy nie potrafię wyobrazić sobie życia bez niego. Tych nocy bez przytulania, tych wspólnych poranków, wyjazdów, spotkań.....

Można sobie stawiać granice..... ale gdy ten problem nagle dotyka nas osobiście to wszystko się zmienia.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024