Czy kontynuować znajomość? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy kontynuować znajomość?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Czy kontynuować znajomość?

Witam wszystkich serdecznie,jestem nowa na forum.Od jakiegoś czasu mam pewien problem a mianowicie chodzi o mojego przyjaciela..Od dłuższego czasu dawał mi do zrozumienia ze chodzi mu o coś więcej ale ja tak samo powiedziałam mu wprost parę razy ze na więcej niż przyjaźń nie może liczyć.Niestety kiedyś kiedy byłam u niego byliśmy sam na sam zaczął dziwne teksty typu Wiesz jak ja bym Cie wymęczył,wymolestowal..ogólnie odechciało mi się po takim tekście z nim spotkać więcej sam na sam..Było więcej takich akcji,kiedyś chciał żebym go przytuliła a ja wtedy nie byłam w stanie po prostu gdy widzę że ktoś chce czegoś więcej nie chce mu dać niesłusznych sygnałów,czy jestem potworem?Źle się z tym czułam ze mu odmówiłam poczułam się jakbym byla zimna suka ale nie potrafię Inaczej..On ma ciężka sytuacje zyciowa został mu tylko ojciec z którym nie utrzymuje kontaktu a takto praktycznie nikogo i bardzo mi go szkoda ale nie wiem czy powinnam.dalej się z nim przyjaźnić czy to dla niego nie jest szkodliwe..Niby mówiłam mu ze nie ma co liczyć na związek itp ale dalej chce się spotykac niby to na koleżeńskiej stopie..nie wiem co robić

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy kontynuować znajomość?
Kimiko95 napisał/a:

Witam wszystkich serdecznie,jestem nowa na forum.Od jakiegoś czasu mam pewien problem a mianowicie chodzi o mojego przyjaciela..Od dłuższego czasu dawał mi do zrozumienia ze chodzi mu o coś więcej ale ja tak samo powiedziałam mu wprost parę razy ze na więcej niż przyjaźń nie może liczyć.Niestety kiedyś kiedy byłam u niego byliśmy sam na sam zaczął dziwne teksty typu Wiesz jak ja bym Cie wymęczył,wymolestowal..ogólnie odechciało mi się po takim tekście z nim spotkać więcej sam na sam..Było więcej takich akcji,kiedyś chciał żebym go przytuliła a ja wtedy nie byłam w stanie po prostu gdy widzę że ktoś chce czegoś więcej nie chce mu dać niesłusznych sygnałów,czy jestem potworem?Źle się z tym czułam ze mu odmówiłam poczułam się jakbym byla zimna suka ale nie potrafię Inaczej..On ma ciężka sytuacje zyciowa został mu tylko ojciec z którym nie utrzymuje kontaktu a takto praktycznie nikogo i bardzo mi go szkoda ale nie wiem czy powinnam.dalej się z nim przyjaźnić czy to dla niego nie jest szkodliwe..Niby mówiłam mu ze nie ma co liczyć na związek itp ale dalej chce się spotykac niby to na koleżeńskiej stopie..nie wiem co robić

Gość rzuca Ci krzywe teksty, które brzmią jak słowa zboczeńca, a Ty się zastanawiasz czy kontynuować znajomość.
Czasami terapia szokowa jest najlepszym rozwiązaniem. Najlepsze rozwiązania to te najprostsze i najbrutalniejsze.
Skoro nie rozumie słowa "nie", to odetnij się od niego. Dawno powinien to zrozumieć, ale chyba ma problem ze zrozumieniem.

Sama też podkopujesz swoją trzeźwość umysłu, robiąc sobie wyrzuty sumienia czy malując samą siebie w barwach oprawcy.
Wiej póki możesz.

3

"ale nie wiem czy powinnam.dalej się z nim przyjaźnić czy to dla niego nie jest szkodliwe"

Tak, jest szkodliwe i nie powinnaś się z nim przyjaźnić.

4

Kimiko95 napisał/a:

...  powiedziałam mu wprost parę razy ze na więcej niż przyjaźń nie może liczyć. ...

Jesteś na 100% pewna, że nigdy z nim nie chcesz być?

wymęczył,wymolestowal..ogólnie odechciało mi się

Niezgrabny podryw... jego fantazje... Ale nie skreślałbym go... po prostu powiedział po swojemu co mu w głowie się zrodziło. Jak Ty nie jesteś otwarta na niego to oczywiście twoje emocje jeszcze się bardziej spięły przeciwko niemu.

... nie chce mu dać niesłusznych sygnałów,czy jestem potworem?

Nie jesteś potworem. Rób co Ci dusza i serce mówią.

Źle się z tym czułam ze mu odmówiłam poczułam się jakbym byla zimna suka ale nie potrafię Inaczej..

On nie ma prawa łamać twojej woli, przekraczać bariery fizyczności. Dobrze zrobiłaś.

On ma ciężka sytuacje zyciowa został mu tylko ojciec z którym nie utrzymuje kontaktu a takto praktycznie nikogo i bardzo mi go szkoda ale nie wiem czy powinnam.

Najpierw odpowiedz sobie na pytanie, czy na 100% nigdy z nim nie będziesz.
Czy na 100% to pozostanie tylko w sferze przyjaźni?

Potem ustal sobie konkretne granice, powiedz mu o tym, aby Cię już nie podrywał.
Powiedz, że nie będziesz z nim, że kiedyś będziesz miała chłopaka, a on niech szuka dziewczyny i nie będziesz zazdrosna.
Kontynuuj przyjaźń skoro jest to cenna relacja dla Was oboje.

... dalej się z nim przyjaźnić czy to dla niego nie jest szkodliwe..

Szkodliwe byłoby gdybyś się od niego odcięła.
Jednak musisz pilnować swoich granic.
Nic fizyczności. Brak dotyku, całowania, głaskania, przytulania. Bądź dla niego kolegą... Z kolegą się nie przytulamy.

Niby mówiłam mu ze nie ma co liczyć na związek itp ale dalej chce się spotykac niby to na koleżeńskiej stopie..nie wiem co robić

A Ty co byś chciała? Ty?

5

Gary Jestem pewna że nigdy nie będę z nim chciala być.. Nie pociąga mnie on kompletnie fizycznie..To jest coś innego niż ktoś nie w Twoim typie,mój były nie był w moim typie i mi się nie podobał na początku naszej znajomości ale z tym przyjacielem jest inaczej,znam go juz trochę i wiem że to się nie zmieni.
Natomiast jeśli chodzi o koleżeństwo to jest on dla mnie przyjacielem którego bardzo by mi brakowało,mam tylko wątpliwości i nie chce być egoistka,bo slyszalam opinie ze strony facetów że tzw friendzone tylko ich rani,boję się co będzie jak się dowie kiedyś ze mam chłopaka,jak zareaguje..Nie chcę go zostawiać samego..Ale też nie chce żeby cierpiał z mojego powodu.I tak źle I tak niedobrze

6

Kimiko95 napisał/a:

chodzi o mojego przyjaciela..Od dłuższego czasu dawał mi do zrozumienia ze chodzi mu o coś więcej ale ja tak samo powiedziałam mu wprost parę razy ze na więcej niż przyjaźń nie może liczyć

Nie ma przyjaźni damsko-męskiej wink masz następny dowód. Prawie każda znajomość tego typu się tak kończy - ktoś liczy na coś więcej i siedzi w tym friendzonie.

7

Znerx napisał/a:
Kimiko95 napisał/a:

chodzi o mojego przyjaciela..Od dłuższego czasu dawał mi do zrozumienia ze chodzi mu o coś więcej ale ja tak samo powiedziałam mu wprost parę razy ze na więcej niż przyjaźń nie może liczyć

Nie ma przyjaźni damsko-męskiej wink masz następny dowód. Prawie każda znajomość tego typu się tak kończy - ktoś liczy na coś więcej i siedzi w tym friendzonie.

Jest, ale pod pewnymi warunkami (obie strony nie podobają się sobie fizycznie, jedna jest homo itp.).

W przypadku autorki jest dysproporcja bo ona nie chce a kolega chce = trzeba zwiewać.

8 Ostatnio edytowany przez Legat (2022-05-30 09:25:07)

Kimiko95 napisał/a:

Nie pociąga mnie on kompletnie fizycznie..To jest coś innego niż ktoś nie w Twoim typie,mój były nie był w moim typie i mi się nie podobał na początku naszej znajomości

Ty nie masz problemu z tym dziwnym koieżką. Ale masz problem sama z sobą.

Foxterier napisał/a:

W przypadku autorki jest dysproporcja bo ona nie chce a kolega chce = trzeba zwiewać.

Nie wiem skąd wziąłeś taką śmiałą tezę.

9

Kimiko95 napisał/a:

Gary Jestem pewna że nigdy nie będę z nim chciala być.. Nie pociąga mnie on kompletnie fizycznie..To jest coś innego niż ktoś nie w Twoim typie,mój były nie był w moim typie i mi się nie podobał na początku naszej znajomości ale z tym przyjacielem jest inaczej,znam go juz trochę i wiem że to się nie zmieni.

Okej. Chciałem się upewnić, bo czasami kobiety odrzucają mężczyznę z tego powodu, że on nie jest obiektywnie atrakcyjny, a potem feromony/chemia/serce/uczucia/emocje działają i jednak z nimi wchodzą w związek, seks. Młodzi ludzie często w taką pułapkę wpadają, że ktoś im się nie podoba fizycznie bo ma jakąś wadę typu trądzik lub za duży nos i odrzucają z tego powodu daną osobę, ale potem lata mijają i okazuje się, że źle robili powstrzymując się przed rozwojem relacji.

Skoro jednak jesteś pewna że z nim nigdy nie będziesz blisko... toooooooooooooo... co teraz zrobić?

Podzieliłem twoją wypowiedź na dwie części:

... on dla mnie przyjacielem którego bardzo by mi brakowało, .....[ 8< 8< wycięte ] . .. . .. . .  boję się co będzie jak się dowie kiedyś ze mam chłopaka,jak zareaguje..Nie chcę go zostawiać samego..Ale też nie chce żeby cierpiał z mojego powodu.

^^^^^^ to wszystko mu powiedz.

... nie chce być egoistka,bo slyszalam opinie ze strony facetów że tzw friendzone tylko ich rani,

^^^ a tego ani nie rozważaj, ani nie mów. To jest decyzja chłopaka co robi ze swoim życiem. Powinien już widzieć, że jest tylko przyjacielem. Powinien się domyślić, że on nie będzie twoim chłopakiem, że będziesz miała chłopaka.

Ja bym pewnie z nim tak rozmawiał:

TY: Każdy człowiek powinien rozumieć, że na emocje i serce nie mamy wpływu, nie możemy wybrać w kim się zakochujemy, kogo pożądamy, kochamy. Tego się nie wybiera. Rozumiesz to?

ON:   Tak...

Ty:   I ja się w Tobie NIE zakochałam, nie czuję pożądania, jesteś dla mnie jak brat, przyjaciel. A Ty mnie podrywasz, dążysz do bliskości. Ale tej bliskości nie będziemy mieli, nie będziemy się całować, ani przytulać, ani mieć seksu. Rozumiesz?

On:   Tak, ale czasem ludziom się emocje zmieniają...

Ty:   Wiem, ale obawiam się, że Ty nie poszukasz dziewczyny, bo jesteś na mnie skupiony, a jak ja się zakocham, to będziesz się czuł przeze mnie pokrzywdzony. Lubię z Tobą spędzać czas, gdybyśmy się nie spotykali, to by mi Ciebie brakowało.

Tyle wystarczy...

Czy on będzie trwał zakochany z pożądaniem we friendzone? To jego sprawa... Tak brutalnie bym tego mu nie powiedział.

Jak Ty poznasz chłopaka, albo on dziewczynę, to wasza przyjaźń padnie.

10

Legat napisał/a:
Foxterier napisał/a:

Nie wiem skąd wziąłeś taką śmiałą tezę.

Autorka napisała, że "Od dłuższego czasu dawał mi do zrozumienia ze chodzi mu o coś więcej ale ja tak samo powiedziałam mu wprost parę razy ze na więcej niż przyjaźń nie może liczyć.". W którym miejscu moja teza jest więc śmiała?

11 Ostatnio edytowany przez Legat (2022-05-30 11:23:58)

A z tego względu, że jej wypowiedzi są niejasne i dwuznaczne. Nie do końca wiadomo z czego co wynika. Napisała np. że jej były też nie był w jej typie, ale związała się z nim. Mówi o pociągu fizycznym, a ten jej niby przyjaciel w stosunku do niej zachował się jak słoń w składzie porcelany. Trudno powiedzieć, co by było gdyby jej nie "molestował", a podszedł do sprawy bardziej wprawnie. Może chciał ją tylko przylecieć. Może nie ma doświadczenia w obyciu z kobietami i jego brak zaradności zniechęcił Autorkę. Może chciał się na niej odegrać za brak wzajemności. Tych może jest dużo.

12

Kimiko95 napisał/a:

Natomiast jeśli chodzi o koleżeństwo to jest on dla mnie przyjacielem którego bardzo by mi brakowało,mam tylko wątpliwości i nie chce być egoistka,bo slyszalam opinie ze strony facetów że tzw friendzone tylko ich rani,boję się co będzie jak się dowie kiedyś ze mam chłopaka,jak zareaguje..Nie chcę go zostawiać samego..Ale też nie chce żeby cierpiał z mojego powodu.I tak źle I tak niedobrze

Sama sobie odpowiedziałaś na wątpliwości, dokładnie tak będzie, czego się obawiasz.

Będąc nawet tylko kolegą, będzie liczył na coś więcej z Twojej strony... Tobie to odpowiada, bo jest dla Ciebie czasoumilaczem..
Dlatego stopniowo rozluźniaj relację, jeśli nie potrafisz jednym cięcim.

13

Kimiko95 napisał/a:

Niestety kiedyś kiedy byłam u niego byliśmy sam na sam zaczął dziwne teksty typu Wiesz jak ja bym Cie wymęczył,wymolestowal..ogólnie odechciało mi się po takim tekście z nim spotkać więcej sam na sam..

Wow, jakaż finezja w podrywie :-D

Czyli nie masz ochoty na spotykanie się z facetem a jednocześnie rozważasz taką możliwość. Po co? Jesteś masochistką czy lubisz ryzykowne znajomości?

14

Legat napisał/a:

A z tego względu, że jej wypowiedzi są niejasne i dwuznaczne. Nie do końca wiadomo z czego co wynika. Napisała np. że jej były też nie był w jej typie, ale związała się z nim. Mówi o pociągu fizycznym, a ten jej niby przyjaciel w stosunku do niej zachował się jak słoń w składzie porcelany. Trudno powiedzieć, co by było gdyby jej nie "molestował", a podszedł do sprawy bardziej wprawnie. Może chciał ją tylko przylecieć. Może nie ma doświadczenia w obyciu z kobietami i jego brak zaradności zniechęcił Autorkę. Może chciał się na niej odegrać za brak wzajemności. Tych może jest dużo.

Tych "może" zawsze jest dużo ale ten wątek wydaje mi się akurat dość oczywisty i w takich przypadkach ucięcie znajomości jest najzdrowsze dla obu stron.

15 Ostatnio edytowany przez Kimiko95 (2022-05-30 14:38:21)

Legat to że on sypnął takim tekstem do mnie tylko pogłębiło moja niechęć do wszelakiego kontaktu sam na sam,no nie chce mówić brzydko ale odrzuca mnie od niego jeśli chodzi o wygląd,dlatego chciałam porównać mojego byłego który nie był w moim typie ale mnie nie odrzucało na sama mysl o jakiejś bliskości nie wiem jak to mam wytłumaczyć łopatologicznie,źle się z tym czuje ale to chyba nie moja wina ze tak mam,i nie chodzi tu o pierdoly typu  za duży nos czy pryszcze bo większość facetów obiektywnie mi się podoba.
Jeśli chodzi o spotkania to mamy wspólnych znajomych i zawsze staram się spotykać również z nimi gdy mam się z nim widzieć,a sam na sam nie.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy kontynuować znajomość?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024