Jak ją zrozumieć? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak ją zrozumieć?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1 Ostatnio edytowany przez misekbek (2022-05-27 22:32:15)

Temat: Jak ją zrozumieć?

Witam Panie, wszedłem na to forum, bo mam nadzieję, że pomożecie mi zrozumieć pewną dziewczynę.

Spotykamy się od początku marca, pierwsze kilka spotkań było wspaniałe. Od początku maja dziewczyna strasznie dziwnie się zachowuje.

Powiedziała mi,  że będzie miała mniej czasu, cały maj do połowy czerwca pracuje po 12h 7 dni w tygodniu (prędzej pracowała po 12h, ale 5dni, pomimo tego codziennie znajdowała chwilę żeby popisać sms, co u mnie dzisiaj itd) Pod koniec pierwszego tygodnia maja poczułem, że coś nie gra, już nie pisała sama z siebie, na moje pytania odpowiadała zdawkowo. Zapytałem co się dzieje.  Odpowiedziała, że jest zmęczona i nie ma czasu, bo pracuje codziennie. Mówię ok. Poprosiłem o krótkie spotkanie 8maja bo chcę pogadać o ważnej sprawie (mam depresję, potrzebowałem rozmowy), podczas tego spotkania powiedziałem jej o mojej chorobie. Zareagowała pozytywnie, mówiła żebym się nie martwił itd, że to nic nie zmienia. Na początku po rozmowie znów odzywała się normalnie, pytała "jak się dzisiaj czujesz'', ''czy wszystko w porządku".  Po dwóch dniach znowu brak jakiejkolwiek inicjatywy kontaktu z jej strony i brak chęci prowadzenia czatu po odpowiedzeniu na pytanie, które zadałem.  W poniedziałek 16 maja,  podczas krótkiej wymiany sms dowiedziałem się, że ten weekend miała wolny. Taki znikomy kontakt w wiadomościach utrzymywał się do przedwczoraj, wtedy poprosiłem o rozmowę, odebrałem ją z pracy i w trakcie drogi do jej mieszkania  zapytałem co się dzieje i czy unika jakiegokolwiek kontaktu ze mną. Zapewniała mnie,  że to przez pracę, że nic się nie dzieje, przytuliła mnie na koniec i obiecała, że będzie się częściej odzywać. Dzisiaj jest sobota, a wiadomości powróciły do stanu z przed ostatniego spotkania.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak ją zrozumieć?
misekbek napisał/a:

Zapytałem co się dzieje.

misekbek napisał/a:

zapytałem co się dzieje i czy unika jakiegokolwiek kontaktu ze mną.

Ale jesteś męczący. Jeżeli pracuje tyle ile mówi, że pracuje to nie ma czasu. Poza tym takie pitu pitu na komunikatorach jest mało atrakcyjne i do niczego nie prowadzi. Proponuj spotkania, a jak będzie Cię olewać to też się zdystansuj.

misekbek napisał/a:

Wiem, że przejmuję się za bardzo i zbyt mocno się angażuję

Wiesz o tym i co z tym robisz? Masz w ogóle jakieś życie? Zajmujesz się czymś czy tylko wisisz na dziewczynie?

misekbek napisał/a:

Poprosiłem o krótkie spotkanie 8maja bo chcę pogadać o ważnej sprawie (mam depresję, potrzebowałem rozmowy),

misekbek napisał/a:

pytała "jak się dzisiaj czujesz'', ''czy wszystko w porządku".

Chcesz mieć dziewczynę czy terapeutkę? Zrób najpierw porządek z sobą a potem angażuj się w związki.

3 Ostatnio edytowany przez GOSTY (2022-05-27 14:43:33)

M!ri napisał/a:

Chcesz mieć dziewczynę czy terapeutkę? Zrób najpierw porządek z sobą a potem angażuj się w związki.

Chcę mieć dziewczynę, terapeutkę, fryzjerkę i sponsorkę w jednym. Wolno mi.

Ciało to nie wszystko, to dziś za mało.

Mamy kryzys kobiecości!

big_smile

---------------------------------------------------------------------------

Do autora: Straciła zainteresowanie. Daj sobie spokój i zajmij się sobą.

Powiedz jej na koniec, że jest za słaba i nie zasługuje na Ciebie.

4

GOSTY napisał/a:
M!ri napisał/a:

Chcę mieć dziewczynę, terapeutkę, fryzjerkę i sponsorkę w jednym. Wolno mi.

Wolno mieć marzenia GOSTY big_smile

Ale autor z prędkością światła zmierza do friendzonu.

5

Jak to na wiele kwestii można mieć zupełnie odbrębne spojrzenie, zależnie od tego, kto jest stroną aktywną a kto tą mniej aktywną wink

Ile to razy tutaj Panie narzekały, że facet dużo pracuje..Albo, że jej nie wspiera w trudnych chwilach..Tudzież nie ma dla niej czasu..Często wychodziło na to, że się zbyt mocno narzucały...

Autorze, fakt jest taki, że właśnie ta dziewczyna może czuć się neco osaczona przez Twoje zapędy..

6

U dziewczyny nawał roboty, problemy rodzinne, czy zaległe spotkania towarzyskie. To jak u ucznia paluszek i główka, to szkolna wymówka. smile

7

Jaki ona zawód wykonuje ze pracuje po12h/7?

8

Szeptuch napisał/a:

Jaki ona zawód wykonuje ze pracuje po12h/7?

Pracuje na linii produkcyjnej w tej samej firmie co ja. Wiem, że tyle pracuje od niej i ze spisu godzin pracowników, który przysyłają mi do rozliczeń.

9

bagienni_k napisał/a:

Autorze, fakt jest taki, że właśnie ta dziewczyna może czuć się neco osaczona przez Twoje zapędy..

Dzięki za odpowiedź. Chcę ograniczyć teraz kontakt z mojej strony na tyle ile jest to możliwe, tylko ewentualne sprawy zawodowe, wynikające z pracy w tej samej firmie.

10

Legat ma rację. Jeśli dziewczyna jest zainteresowana to nawet jeśli będzie się czołgała ze zmęczenia to znajdzie odrobinę czasu na odpisanie lub krótkie spotkanie smile

11 Ostatnio edytowany przez Szeptuch (2022-05-27 17:02:18)

Popraw mnie jeżeli się mylę ale taki coś jest nielegalne aby przez półtora miesiąca pracować po 12h/7Bo pracownik musi mieć zapewnione min 35h nieprzerwanego odpoczynku tyg a tu tego nie ma. że już o 8 godzinach max nadgodzin nie wspomnę.

12

Dziewczyna najwyraźniej nie jest Tobą zainteresowana i jej jedynym przewinieniem w tej kwestii jest to, że nie umie Ci tego bezpośrednio wyartykułować. Ale trochę ją rozumiem bo ciężko się takie informacje przekazuje, a już zwłaszcza komuś kto podielił się newsem że choruje na depresję.

13

misekbek napisał/a:

Chcę ograniczyć teraz kontakt z mojej strony na tyle ile jest to możliwe, tylko ewentualne sprawy zawodowe, wynikające z pracy w tej samej firmie.

Coś czuję, że kolega robił za trampolinę w karierze dziewczyny. smile

14

Daj jej się wykazać. Poczekaj czy się odezwie.

15

Legat napisał/a:
misekbek napisał/a:

Chcę ograniczyć teraz kontakt z mojej strony na tyle ile jest to możliwe, tylko ewentualne sprawy zawodowe, wynikające z pracy w tej samej firmie.

Coś czuję, że kolega robił za trampolinę w karierze dziewczyny. smile

Pomyślałem to samo, bo jakby nie patrzeć, jeśli nie ma tak zwanego "gniazdowego" podlega pode mnie. Szczerze to teraz myślę, że ma gorzej pod kopułą niż ja z moja depresją. Nie odzywa się przez dłuższy czas,  zlewa wiadomości czy pojedyncze propozycje spotkania po czym pisze do mnie przed chwilą, czy możemy się spotkać w niedzielę po jej pracy, bo tęskni heh oczywiście odmówiłem, ale co ona ma w głowie to nie wiem. Myślę, że może się tam dziać bardzo źle i nie jestem pewien czy powinienem się dystansować, z drugiej strony relacja na zasadzie 3 tygodnie zlewania czy obojętności i tydzień ubiegania o uwagę niezbyt mi się podoba.

16

misekbek napisał/a:

Pomyślałem to samo, bo jakby nie patrzeć, jeśli nie ma tak zwanego "gniazdowego" podlega pode mnie. Szczerze to teraz myślę, że ma gorzej pod kopułą niż ja z moja depresją. Nie odzywa się przez dłuższy czas,  zlewa wiadomości czy pojedyncze propozycje spotkania po czym pisze do mnie przed chwilą, czy możemy się spotkać w niedzielę po jej pracy, bo tęskni heh oczywiście odmówiłem, ale co ona ma w głowie to nie wiem. Myślę, że może się tam dziać bardzo źle i nie jestem pewien czy powinienem się dystansować, z drugiej strony relacja na zasadzie 3 tygodnie zlewania czy obojętności i tydzień ubiegania o uwagę niezbyt mi się podoba.

Zastosowałeś chłodnik, jest odzew, są emocje i się karuzela obraca. smile Ona chyba chce mieć ciebie na orbicie. Wg mnie może być ciekawie. Tylko o związku nie myśl. smile

17

Jakby chciała to by znalazła czas. Odpisać na wiadomość to nie jest nie wiadomo jaki wysiłek

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak ją zrozumieć?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024