Zakochałam się do szaleństwa online ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Zakochałam się do szaleństwa online ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Zakochałam się do szaleństwa online ?

Spotkała mnie niesamowita historia.  Na tematyczny forum zaczął do mnie pisać mężczyzna. Wiem, że wiele ludzi nie wierzy w taką miłość, ja też dopóki nie zakochałam się nim do szaleństwa.

Jest obcokrajowcem. Romansowaliśmy ze sobą online cały rok.  Pisaliśmy do siebie każdego dnia i nocy..nie mogliśmy przestać ze sobą rozmawiać. Mieliśmy wiele planów na przyszłość.  Okazywał mi wiele zainteresowania, razem się budziliśmy, chodziliśmy spać, jedliśmy , pracowaliśmy dosłownie nie mogliśmy się oderwać od siebie .. To było szaleństwo.

Jednak od jakiegoś czasu zaczął mówić , że czuje się zmęczony że potrzebuje coraz więcej czasu dla siebie, że chce przestrzeni tylko dla siebie. I najpierw robiliśmy 2 dni przerwy w tygodniu ..z możliwością krótkiego pisania wte dni.  Potem jednak zapragnął kolejnych wolnych dni . Przestał mi wysyłać czułe zdjęcia, przestał flirtować ze mną .. już nie okazuje takiego zainteresowania mną jako kobietą ...bardziej traktuje mnie jak kumpla do porozmawiania o meczach .. jak o czułościach i uczuciach ...

Nie jest już tak zainteresowany moimi zdjęciami, moim widokiem.  Mówi że coraz częściej jest zmęczony, że musi odpocząć .. A ostatnio nawet powiedział, że wystarczy jak 2 razy w tygodniu będziemy ze sobą rozmawiać . Że to wystarczy 2 dni na kontakt ze mną i pisanie ze mną.

I w pozostałe 5 dni żeby nie psiak do siebie wiele , tylko jakieś krótkie wiadomości jak zajdzie taka konieczność. Od początku ustaliliśmy, że nie będziemy grać w gry damsko męskie , w stosowanie chłodnika itd. Mieliśmy szczerze mówić o uczuciach do siebie. 

Zapytałam więc czy on chce się wycofać.  Ale on twierdzi że nie .., że nadal mnie bardzo kocha i chce być ze mną. Ale etap uwodzenia mamy już za sobą i że nie możemy spędzać ze sobą każdego dnia . Że on musi zająć się teraz swoim rozwojem. Że potrzebuje przestrzeni dla siebie. 

Więc daje mi do zrozumienia w prost , że nadal kocha ale nie może ze mną spędzać codziennie czasu na rozmowach, i że wystarczy jak będziemy rozmawiać 2 trzy w tygodniu .? Czy on naprawdę kocha .. tylko dlaczego tak się dystansuje, dlaczego zapewnia o uczuciach a nie chce już spędzać ze mną czasu i tak tnie kontakt ? Bardzo cierpię i szukam porady co mogę teraz zrobić ,oraz co mam o tym myśleć ...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zakochałam się do szaleństwa online ?

Zapomnij, tak nie można żyć. Aż mi się chce zanucić, że kochać  to nie znaczy zawsze to samo. Znudził się i szuka dalej. A może został prztłoczony ciągłym przebywaniem z tobą? Kto wie.
Zauroczenie minęło. A to, co mówi nie jest ważniejsze od tego, co robi i  jak się zachowuje.

3

Ja wierzę że można się zakochać przez internet. Znałam ludzi którzy mówili że nie wierzą, a potem im się to przytrafiło i zmienili zdanie...
Co do Twojej sytuacji - strzelam że poznał kogoś w realu. Wierzę że darzył Cię uczuciem, ale faceci potrzebują kontaktu, seksu, zeby miłość podtrzymywać, nie chcą życ w takim zawieszeniu.

4

Tak, tylko to zakochanie a raczej zauroczenie jest w stworzonym przez siebie wyobrażeniu. Ani razu nie widziałaś tego człowieka, ani razu się nie widzieliście, prawda ?

5

Załóż jeszcze że 3 wątki na ten temat.

Obcokrajowiec poznany online? Może jeszcze amerykański chirurg albo żołnierz na misji? Kasy czasem nie chciał życzac?

A tak serio: pogadał sobie, pooglądał trochę gołych fotek, a teraz mu się znudziło. Ot, i cała wielka miłość.

6

Jakby napisała Wielokropek - dzieci (czasem) się nudzą smile
nie tylko jak deszcz pada

7

Ale to co Cię spotkało nie jest niesamowite. Kolejny internetowy płomienny romans, który się nudzi. Życie.

On się wycofał już w momencie, w którym zaproponował pisanie co 2 dni.

8

Nie pierwsza i nie ostatnia zakochana słowotwórstwem. Karmisz się emocjami słownymi. Z jednej strony pełno jest takich amantów (bezrobotnych) wyszukujących panie aby przyjechać, zamieszkać , dostać wizę a jak ślub to obywatelstwo co widać po ilości zgłoszeń na policję ( wysyłają pieniądze w dużych ilościach by ukochany uratował chorą matkę, uniknął więzienia, mógł przyjechać itp)a z drugiej na forum jest opis gdzie oblubieniec hindus tak zbałamucił mężatkę że odeszła od męża i dziecka , wynajęła mieszkanie za pieniądze przysłane przez niego i oczekuje ponad rok na jego przyjazd ( nie widzieli się w realu tylko wirtualnie). Co ci napisać ? może odkochał się mentalnie, może wyhaczył inną ładniejszą, może spotkał kogoś w realu, może znudziłaś się mu, może to żonaty facet i tylko sobie emocjonalnie podbudowuje swoje ego. Pamiętaj to nie rzeczywistośc to internet gdzie można sfabrykować zdjęcia, filmy, swój życiorys, miejsce zamieszkania. Czy uwierzysz że ja to prezydent , mieszkam w pałacu prezydenckim a pracuje w belwederze, mam żonę ale ciebie kocham itp ???? widzisz jak mnie zweryfikujesz ? przyślę ci zdjęcie na tle belwederu, pałacu. Wypożyczę garnitur i autko np. Ferrari , focie strzelę w luksusowej restauracji. Dla kobiety nie z tej części świata będzie to się wydawać prawdą a nie jest. Więc pogudz się że jesteś tylko kolejną przygodą , wprawką w obcowaniu z kobietami. Nie tylko kobiety oszukują.

9 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-05-08 10:16:20)

Zakochanie się w słowach pisanych, jako wyobrażeniu o realnie istniejącym człowieku - jeden z największych absurdów tego świata..Tak samo, jak stwierdzenie, że po 1 spotkaniu już się wie, że "to jest to", bo jest "chemia" między ludźmi..

10

Zakochać online? Hmm, w sumie teraz wszystko można online;)

Ale tak serio zakochanie to tak jak zapach, smak...

Zauroczyć wytworem fantazji to już prędzej.

11

LenaLu napisał/a:

90% roboty pewnie robi to ze to obcokrajowiec wink

12

JedynyRealista napisał/a:
LenaLu napisał/a:

90% roboty pewnie robi to ze to obcokrajowiec wink

I to w ogóle jest dla mnie fenomen. Według mnie chyba szybciej można zauroczyć się pisząc z człowiekiem z którym ma się więcej wspólnych cech czy to społecznych czy kulturowych. Owszem różnice fascynują, ale raczej zachwycamy się, kiedy znajdujemy rzeczy, które nas łączą. Zresztą pisanie w obcym języku jest dość trudne emocjonalnie. W ogóle pisząc ze sobą ciężko określić intonacje, kontekst, wydźwięk jakiegoś sformułowania, a w obcym języku to już w ogóle.

No chyba że korespondencja dotyczyła tylko spraw seksualnych, ale tu raczej można mówić o fascynacji niż jakimkolwiek głębszym uczuciu.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Zakochałam się do szaleństwa online ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024