Sklep zoologiczny online - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Sklep zoologiczny online

witajcie  wczoraj oddalam wniosek do up  o bezzwrotna pozyczke na  otworzenie wlasnej dzialanosci gospodarczej.
Od zawsze marzyl mi sie sklep zoologiczy w moim  domu  zawszze  bylo mnostwo  psow
gdyz  rodzice maja hodowle  psow ozdobnych i ja mam swoją smile 
Takze  PSY to moje wielkie hobby
  chce zaznaczyc ze wiele osob  odradzalo mi to malo mialam wsparcia
    gdyz jak twierdza jestem za mloda  .. mam  skonczone 20 lat  teraz bede rozpoczynac studia .
  jak kazdy mam obawy  jak sie wybic  jak zaistniec  jak zdobyc  towar od  producentow zeby  sie to wszystko oplacalo..
czy lepiej  jakies  rzeczy  z  zza granicy sprowadzac do PL??/  czekam na  jakies porady
osob ktore  wiedza i znaja sie na rzeczy..pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Sklep zoologiczny online

Ja się trochę tym tematem interesuję. Powiem Ci, że zoologicznych sklepów internetowych jest multum. Większość ma bardziej atrakcyjne ceny niż w sklepach stacjonarnych. Oczywiście jeśli nie licząc kosztów wysyłki. Tak więc trudno będzie Ci się przebić bo konkurencja jest spora. Musiała byś sporo zainwestować w reklamę i wytargować jak najkorzystniejszą cenę z firmą kurierską. No i ceny Twoich produktów musiałabyś mieć zachęcające.
Tak więc po pierwsze radzę Ci zorientować się jak prosperuje konkurencja. Przejrzeć oferty sklepów najbardziej popularnych takich jak zooplus, krakvet czy telekarma i wiele wiele innych. Porównać ich ceny, popatrzeć jakie produkty są najbardziej chodliwe.
W sumie temat rzeka smile Mogę o nim pisać jeszcze dużo, bo sama nosiłam się z otworzeniem takiego sklepu, tyle że nie internetowego. Tak więc jakbyś chciała o tym jeszcze pogadać to jestem do dyspozycji smile

3

Zeby nie powtarzac za przedmowczynia, to mam takie same zdanie (z punku widzenia klienta) - konkurencja jest ogromna i przebic sie moze byc trudno. Chyba, ze wbijesz sie w jakąś nisze, np dystrybucja produktów do BARF.

No i jeszcze jedno - sklep internetowy to jest praca na caly etat (szczegolnie jak musisz sie przebic)  wiec przemysl czy uda Ci sie to pogodzic ze studiami. No i czy stac Cie na niemala inwestycje - juz samo stworzenie i utrzymanie funkcjonalnej strony sklepu sporo kosztuje, no a do tego reklama, transport, miejsce magazynowe itp...

4

A propos magazynowania.

Ja dla swojego psa praktycznie wszystko zamawiam online (bo jest znacznie taniej). Głównym produktem były karmy w workach 15 kg.
Do czasu kiedy poczytałam na temat niektórych takich sklepów. Karmy, które zimą zamarzają, a latem leżą w szklarniach.
Strasznie mnie to zraziło. I teraz wolę przepłacić, ale zamawiam u producenta.

Dlatego może warto byłby wrzucić również jakieś fotki magazynu?

Wybrałaś sobie biznes, w który trzeba dużo zainwestować, ale z drugiej strony.... kto nie ryzykuje ten nie ma.... Ja Cię popieram. Kiedyś możesz dać znać jak się potoczyła Twoja przygoda z firmą.

5

No właśnie, najgorsze to inwestycja w cały ten biznes, tak jak pisze nocnalampka. I nawet jeśli przyznają Ci to dofinansowanie, to niestety są ograniczenia na co możesz je wydać hmm Zdaje się, że wkład w towar z tej pożyczki to tylko 30%, a to nie jest zbyt dużo (biorąc pod uwagę różnorodność produktów zoo), ale mogę się mylić.
I fakt czas jest bardzo ważny. Bo musisz mieć stały dostęp do internetu, czas na odbieranie telefonów i odpisywanie na maile. Czas na zapakowanie i wysyłkę przedmiotu gdy tylko zapłata za niego zostanie zaksięgowana. Klient nie może czekać, inaczej może zrezygnować z Twoich usług.
Musisz to bardzo dobrze przemyśleć.
A inna sprawa to co z biznes planem? Bo to jest bardzo ważne. Bez dobrego biznes planu nie ruszysz.

jak dla mnie pomysł ze sklepem bardzo fajny, ale muszę zgodzić się z poprzedniczkami - konkurencja jest już spora. ja na twoim miejscu przemyślałabym dobrze kwestię asortymentu. sprawdź czego jest mało, albo nie ma w ogóle w innych sklepach i w ten sposób znajdź niszę dla swojego sklepu. jestem przekonana, że jak dobrze się zareklamujesz - dodasz sklep do panoramy firm, żeby lepiej się pozycjonował i łatwiej było go znaleźć w necie, wykupisz banery na stronach, na które często wchodzą właściciele zwierząt, jakieś fora czy coś to zdobędziesz klientów i z czasem inwestycja ci się zwróci. a to świetna sprawa prowadzić biznes związany z własnymi zainteresowaniami. jak będę miała możliwość, to też na bank pomyślę o własnej działalności...

7

Witajcie 

Dziękuje za  Wasze rady i  opinie   każda jest dla mnie ważna.
Napisze  tak  wiem jak to jest  w internecie  wszystkiego  jest mnóstwo
  Cięzko  bedzie sie wybic ale  trzeba nie wazne czy otworze  to teraz  czy za rok czy dwa.
  Problemy ,  wątpliwosci się nigdy nie zmniejszą  mogą   one narastac...
biznesplan mialam dolaczony wraz z wnioskiem.. i tak watpie ze mi go przyznaja choc  trzeba wierzyc...

Jesli macie jakies  pomysly rady  bardzo milo  mi bedzie czytac;)) Pozdrawiam

8

witam w moim watku otrzymalam  dotacje  14 tysiecy..
Wiec  Trzeba zbierac sie do zakladania   biznesu:))  Licze na wsparcie i Pomoc wszelkie  sugestie rady  , wasze opinie  itp)) Pozdrawiam

9 Ostatnio edytowany przez LeeBee (2012-10-22 11:36:27)

Z doświadczenia z własnym psem powiem Ci co jest mi ciężko znaleźć (dla pitbulla).

1. Porządnego ubranka na zimę, które nie będzie się zsuwało, (bo pies jest bardzo energiczny), ale jednocześnie nie będzie kosztowało, aż 300zł.
2. Niezniszczalnych zabawek, albo chociaż takich "opierających się". Ostatnio natknęłam się na coś takiego na ebay-u "Unbreakoball", niestety sprzedawca jest z USA więc koszt tej piłki to około 200zł. Ale i tak jestem zdeterminowana żeby ją kupić, bo ręce opadają. A jak udałoby Ci się coś takiego ściągnąć taniej to będę pierwsza, która to od ciebie kupi.
3. Miski ceramiczne. Też dosyć mało popularne.
4. Legowiska ze zdejmowanymi pokrowcami, które łatwo utrzymać w czystości.

Jak mi się jeszcze coś przypomni to będę pisać.

Jedna ważna zasada: Stawiaj na jakość Tandety jest pełno, ale żeby znaleźć coś lepszego to trzeba się nieźle naszukać.

10

DZIEKI ZA  WYPOWIEDZI..
MAM prosbe do osob ktore juz maja  sklepy  online powiedzcie czy  teraz woogle  warto w takie cos wchodzic  czy sie oplaca  ...bo  cala rodzina  mi odradza jestem  zalamana ...

11

Romantyczna21 napisał/a:

DZIEKI ZA  WYPOWIEDZI..
MAM prosbe do osob ktore juz maja  sklepy  online powiedzcie czy  teraz woogle  warto w takie cos wchodzic  czy sie oplaca  ...bo  cala rodzina  mi odradza jestem  zalamana ...

Sklep internetowy? oczywiście, że to się opłaca!!! większość firm czy to ma firmę stacjonarnie czy nie -  ma swoją wizytówkę w sieci (witrynę) Internet to ogromne narzędzie i naprawdę opłacalne. U nas w Polsce i tak nie jest on jeszcze rozwinięty jak w innych Państwach ale, z roku na rok to się zmienia.

Prócz sklepu online pamiętaj o dobrej reklamie aby rozreklamować swoją firmę (pozycjonowanie sklepu jest konieczne) jeśli chcesz aby sklep znajdował się wysoko w wynikach wyszukiwania. Sklep musi być ładny graficznie (przyjazny dla oka) i funkcjonalny... Pamiętaj aby takich zleceń nie zlecać "pseudo fachowcom" bo nic dobrego nie otrzymasz a w ogólnym rozrachunku będziesz stratna ....

12

Już lepszym pomysłem wydaje się stworzenie sklepu , natomiast internetowego jako dodatku.
Jeśli chodzi o sklep on-line , twoje nakłady również  będą spore , minimum 4-5 tys. nie licząc towaru. A to dopiero początek bo pozostaje jeszcze reklama , na początek adWords żeby wygenerować jakikolwiek ruch , no i systematyczne pozycjonowanie. Realne zyski ze sklepu on-line w tej branży , moim zdaniem po 2-3 latach.

13

Jeżeli szukacie różnych produktów dla zwierząt zarówno karm jak i akcesorii to polecam spojrzeć na internetowy sklep zoologiczny Unizoo z możliwością odbioru osobistego w Jankach.
Duży wybór karm, marek, gramatur i smaków. Legowiska, klatki kenelowe, przysmaki treningowe, preparaty na kleszcze/pchły, różne rodzaje zabawek np. edukacyjne, węchowe, dentystyczne. Podsumowująć szeroki asortyment a ceny konkurencyjne.

14

Powiem szczerze, że obecnie otwarcie takiego biznesu nie jest tak proste. Sklepów zoologicznych stacjonarnych jest wiele - sama widzę, jak wiele jest ich w moim mieście. Poza tym rośnie konkurencja ze strony sklepów zoologicznych internetowych. Coraz więcej osób zamawia w sieci widząc, ze ceny produktów dla zwierzaków są niższe. No i jest wiekszy wybór - szczególnie dotyczący karmy oraz marek premium:
https://www.czterylapki.pl/
Zobacz sobie chociażby tutaj.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024