Jakie są odczucia przy poronieniu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Jakie są odczucia przy poronieniu?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Jakie są odczucia przy poronieniu?

Witam

W poniedziałek potwierdziłam u ginekologa, że jestem w ciąży według obliczeń to 6 tydzień, ale jest tylko pęcherzyk ciążowy jeszcze nie ma zarodka. W pn zaczęło się też plamienie lekarz zapisał Duphaston, dopiero zaczęłam go brać wczoraj bo, źle została wystawiona recepta.od pn wieczora mam krwawienie teraz słabsze i krwawienie jest jak podczas okresu razem z gęstą czerwona wydzielina (niestety nie potrafię wysłać tu zdjęcia) przy tym mam bol jajników nie jest ciągły. Dzisiaj bolą mnie plecy jak przy okresie i piersi są normalne nie obrzmiale. Lekarz mówił, że jak będą skrzepy to pójść do szpitala. Proszę o info jak wygląda taki skrzep. Kiedy mam się martwić? Bo juz jestem zaniepokojona. Kolejna wizyta w pn.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jakie są odczucia przy poronieniu?

Kochana leć do szpitala, albo lekarza, jak nie twojego to innego, nie czekaj.

3

Karo3009 napisał/a:

Witam

W poniedziałek potwierdziłam u ginekologa, że jestem w ciąży według obliczeń to 6 tydzień, ale jest tylko pęcherzyk ciążowy jeszcze nie ma zarodka. W pn zaczęło się też plamienie lekarz zapisał Duphaston, dopiero zaczęłam go brać wczoraj bo, źle została wystawiona recepta.od pn wieczora mam krwawienie teraz słabsze i krwawienie jest jak podczas okresu razem z gęstą czerwona wydzielina (niestety nie potrafię wysłać tu zdjęcia) przy tym mam bol jajników nie jest ciągły. Dzisiaj bolą mnie plecy jak przy okresie i piersi są normalne nie obrzmiale. Lekarz mówił, że jak będą skrzepy to pójść do szpitala. Proszę o info jak wygląda taki skrzep. Kiedy mam się martwić? Bo juz jestem zaniepokojona. Kolejna wizyta w pn.

No skrzep jak skrzep. Wpisz w googla i Ci wyskoczy jak wygląda.
Przykro mi, ale szczerze to nie wiem co Ci powiedzieć wjęcej. Skoro krwawienie jest już słabsze to nie masz się czym martwić, macica oczyściła się sama, lekarz w poniedziałek pewnie oceni czy jest czysto czy trzeba dodatkowo oczyścić.

4

Szybko do lekarza musisz iść, nie czekaj do poniedziałku jest za dużo czasu.

5

Roniłam ciąze kilka razy i niestety nie ma tutaj konkretnego schematu. Jeśli jednak jest plamienie przypominające okres a piersi które do tej pory były tkliwe i nabrzmiałe stają się normalne to niestety obstawiam ze dochodzi do samoistnego poronienia. Jeśli mimo brania duphastonu to się dzieje nadal to nie wiem czy lekarz nawet ten szpitalny jest w stanie coś więcej zaradzić. Niestety poronienia we wczesnej ciąży są bardzo częste. Mnie lekarz tłumaczył ze niekoniecznie jest to do końca zle. Czasem organizm sam "odrzuca" zarodek ktory ma jakieś wady i wtedy poronienie mimo bardzo przykrego aspektu emocjonalnego jest czymś naturalnym.
Na Twoim miejscu poszłabym do lekarza tak czy siak bo trzeba ocenić czy ciąża nadal jest a jeśli nie to czy macica sama się oczyściła. Obstawiam ze tak. Możesz również na własną rękę oznaczyć poziom beta HCG z krwi. Jeśli jego wynik będzie malejący w stosunku do poprzednich wyników ( o ile takowe posiadasz) to niestety z ciąży tym razem nic nie bedzie sad

6

Dzisiaj bylam u innego ginekologa prawdopodobnie poronienie ale do końca nie może stwierdzić zarodka nie ma, ale pęcherzyk ciążowy jest ale się zmniejszył oczywiście dostałam skierowanie na sprawdzenie beta hcg i z wynikami pójdę w pn I wtedy mi potwierdzi. Dzisiaj już jest więcej krwi i skrzepów były też bóle organizm się oczyszcza mam nadzieję, że poradzi sobie sam bez łyżeczkowania. Przed następna spróbuję wykonać szereg badań.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Jakie są odczucia przy poronieniu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024