Pseudo pracodawcy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Pseudo pracodawcy

Chcę zmienić pracę, dlatego od miesiąca zaczęłam rozsyłać swoje cv. We wtorek byłam na rozmowie w instytucie na pracownika biurowego. Na miejscu okazało się, że praca polega na sprzedaży kursów narciarstwa, pływania itp. Oczywiście nic nie trzeba wciskać. Wystarczy czasami zadzwonić, zapytać czy dotarła oferta, przedstawić jej korzyści. Wszystko bardzo kulturalnie z możliwością uzyskania bardzo wysokich prowizji. Od razu tknęło mnie to, że facet za bardzo tą firmę wychwala. Czułam się wręcz przytłoczona. Z czasem dopiero wyszło, że podpisując umowę, stajesz się członkiem organizacji i masz obowiązek godnego reprezentowania jej...w czasie wolnym. Dobrze też gdybym w pierwszym miesiącu pracowała zdalnie też w weekendy. Oczywiście za dodatkową kasę. Wszystko to było, jak to określił mój znajomy "szemrane", dlatego, gdy dziś zadzwonił telefon powiedziałam, że nie skorzystam z oferty. 2 godziny później...zadzwonił ten szef z informacją, że słyszał o tym, że rezygnuję i czy naprawdę nie chcę skorzystać z opcji członkostwa Powiedziałam, że naprawdę dziękuję i zakończyłam rozmowę. Czy zdarzyły Wam się kiedyś podobne rozmowy, po których wiedzieliście, że niezależnie od sytuacji nie przyjmiecie oferty?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pseudo pracodawcy

Norma dla takich, co chcą naciągać wink swojego czasu miałam kontakt z kilkoma takimi, to jedyni co Ci będą wmawiać, że jak dla nich nie pracujesz to tracisz okazję życja

3 Ostatnio edytowany przez Rumunski_Zolnierz (2022-03-06 22:29:29)

Odp: Pseudo pracodawcy
kasia5266 napisał/a:

Wszystko bardzo kulturalnie z możliwością uzyskania bardzo wysokich prowizji. Od razu tknęło mnie to, że facet za bardzo tą firmę wychwala. Czułam się wręcz przytłoczona.

Tak tak bardzo duże prowizje pod warunkiem, że pracujesz 30h dziennie i każda godzina to odniesiony sukces big_smile

Pracowałem kiedyś w firmie, gdzie ludzie wypruwali sobie flaki, żeby dostać 200 zł więcej do pensji miesięcznie.
Dyrektor powiedział, że można spokojnie wyrobić nawet i 2000 prowizji/miesiąc i nie rozumie dlaczego pracownicy mają tak niskie ambicje.

Największy wyjadacz wyciskał 600 prowizji ale po jakimś czasie nie wytrzymał psychicznie tego pędu w pracy big_smile
Aha no i zapomniałem wspomnieć, że on jak brał urlop 2 tygodnie to brał laptopa do domu i podczas urlopu pracował 8-22 big_smile

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024