Witam szukam opini na temat wkladki IUB Ballerine. Czy faktycznie po założenia miesiaczki są bardziej obfite ? Jaka jest skuteczność i ogólnie czy ja polecacie? Obecnie od 3 lat mam Mirene ale chce ją wymienić ponieważ mam problem z hormonami, strasznie źle się czuję.
Cześć, mam tę wkładkę od ponad pol roku i ogólnie jestem bardzo zadowolona. Nie ma żadnego negatywnego wpływu na zdrowie moim zdaniem. Libido bez zmian. Waga bez zmian. Nastroje bez zmian. Niewyczuwalna zupełnie.
Jedyną wadą było to, ze pierwsza miesiączka po jej założeniu przypominała potop … ale każda kolejna coraz lepiej. Teraz są już takie jak przed założeniem wkładki.
Dodam jesZcze coś - ja nie wiem, na ile to miało wpływ, ale ja miałam okropną tendencję do grzybic pochwy (kandydoza). I po prostu to zniknęło. Ani jednej od kiedy mam wkładkę.
Ogólnie - bardzo polecam.
Dodam jesZcze coś - ja nie wiem, na ile to miało wpływ, ale ja miałam okropną tendencję do grzybic pochwy (kandydoza). I po prostu to zniknęło. Ani jednej od kiedy mam wkładkę.
Ogólnie - bardzo polecam.
A to w sumie dziwne, ja czytałam że przez wkładki właśnie się nasilają te grzybice.