Mój facet i jego była - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mój facet i jego była

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 46 ]

Temat: Mój facet i jego była

Witam wszystkich.

Od ponad 2 lat jestem w związku z moim facetem.
Przez około 10 lat był w związku ze swoją byłą. Z tego co wiem to były rozstania i powroty. Rozstali sie w gniewie.

Minęły prawie 3 lata ,a on zaczął miec myśli że chciałby z nią porozmawiać i podać rękę jak koleżance, aby to całkowicie zakonczyc.

Jesteśmy za sobą bardzo.On ciągle powtarza mi,ze  mnie bardzo kocha i do niej nigdy nie wróci.
Ja niestety wpadam w jakaś panike.
Wiem ze popełniłam błąd ale sprawdziłam jego pocztę. Pisal do niej raz na miesiąc czy mogą sie spotkać i podać sobie rękę na zakończenie.
Ona generalnie odpisuje mu ,że wszystko wybaczone i ze nie ma już potrzeby,aby sie spotykali.

Wczoraj wysłał jej życzenia. Ona mu tez odpisala, a kilka godzin później wysłała fotke na której byli razem i podsumowala tekstem,że chce ich takich zapamiętać
Niby pisze mu,ze wszystko zakończone dawno, ale wysyła mu fotki, aby wzbudzić w nim sentyment.

Ja juz dostaje szału. Nie wiem czy wpadam wparanoję  i to zupełnie normalne ?Czy tez on nadal coś czuje?
Ciągle mi powtarza, że do niej nie wróci, ze ze mna chce być. Ale tez w nerwach mówi że jestem egoistka, ze nie chce mu pozwolić pozbyć się wyrzutów sumienia i pójść dalej.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Mój facet i jego była

Tak. On nadal ją kocha i odzywa się raz na jakiś czas, żeby wybadać temat i doprowadzić do spotkania i wznowienia związku. Ona raczej nic do niego nie czuje i traktuje go jako jedną z opcji, ale umiejętnie podsyca w nim uczucie do niej pewnie po to by się dowartościować.
Intuicja Cię nie myli. On cały czas Cię okłamuje. W tajemnicy przed Tobą utrzymywał z nią kontakt licząc na jej powrót.
Jest z Tobą dlatego bo mu wygodnie z jakichś względów. Niestety jak wiesz nie da się oszukać własnych uczuć. Nie da się spowodować, żeby przestał kochać ją i zakochał się w Tobie.
Twój błąd polegał na tym, że związałaś się z gościem, który nie wyleczył się z poprzedniej relacji, a Ciebie potraktował jako plaster na rany licząc na to, że może coś jednak do Ciebie poczuje. Wyjścia są generalnie dwa tzn. albo on całkowicie zrywa kontakt z ex albo Ty zrywasz z nim. Chociaż wydaje się, że po tym wszystkim to chyba już ciężko będzie zaufać bo z tyłu głowy będziesz miała, że gdzieś tam w jego głowie siedzi ta druga i nic nie da się na to poradzić.

3 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-12-25 20:27:12)

Jeżeli Twój facet tak bez żadnej przerwy i prosto z marszu wszedł w związek z Tobą to byłaś plastrem dla niego i prawdopodobnie byłaś na złość byłej faceta na pokaz że już sobie poradził z rozstaniem z nią tak żeby wiedziała i żałowała czyli dziecinada .
Nie zakończył emocjonalnie tamtego związku a znieczulenie w Twojej postaci słabo działało i  się kończy ,uznał że to bardzo ważne dla niego jakoś potajemnie,nawiązał kontakt pod pretekstem przeprosin, zakończenia tak to można i ruski rok ciągle kończyć i zawsze mieć okazje do kontynuacji ,ale nawet jakby ci powiedział to nie masz gwarancji co on do niej jeszcze czuje i ile o niej myśli.
Różnie ludzie kończą i w różny sposób rozpoczynają relację ,nie ma jakby jednej jedynie słusznej ścieżki.
Twoje reakcje na pewno są prawdziwe ,ale racjonalne nie są i Ci szkodzą ,jesteś zazdrosna i nie masz zaufania.
Jego relacja z tamtą kobietą się było nie było zakończyła i raczej ze strony eks Twojego faceta nie widać chęci to utrzymywania i poszerzania kontaktu z nim.
Oboje nie radzicie sobie z przeszłością on ze swoją, a Ty z jego.
On coś tam czuje do eks ale wcale nie jest powiedziane że do Ciebie nic nie czuje,a to czuje nic nie znaczy ,możliwe że jesteś dla niego najważniejsza.Wspomnień ni da się też wymazać i wykasować na zawołanie,jak widać tłumienie jest nieskuteczne na pamięć.
Masz i miałaś prawo do czystej głowy i serca u faceta ale to też jest takie idealistyczne podejście i jak widać nieco mało życiowe
facet równolegle chciał jednak wyjść na prostą ,a ludzie i ich uczucia nie są naszymi niewolnikami,nie da się zmusić do miłości tak jak nie da się wymusić na kimś absolutnie i doskonale "czystości" uczuć i wyłączności ,to jeżeli nie jest dobrowolnym wyborem jest rodzajem jakiejś zależności i przywiązania a nie miłości,każdy ma jakąś przeszłość ,najważniejsze jest tu i teraz oraz jakieś plany na przyszłość ,a nie ciągłe rozpamiętywanie i wspominanie tego co było ,z kolei odcięcie się od przeszłości dla wielu ludzi bywa trudne ponieważ wymaga wysiłku,nauki czegoś nowego i ćwiczeń ,samo zastąpienie jednych emocji innymi bywa nietrwałe i powierzchowne .

4

Dobre, po takim czasie od rozstania, on chce jej podać rękę na zakończenie? Czego?
Wygląda, że liczy na reaktywację byłego związku, może się uda...
To musiał być toksyczny związek i się z niego nie wyleczył, powinien był korzystać z terapii.

5

Ja bym może nawet była w stanie zrozumieć ze chciałby coś tam zakończyć cywilizowanie - niekorzy ludzie tacy są wola podać rękę i mieć z głowy. Natomiast wielka zarowa zapala się kiedy przeczytałam ze on pisuje do niej regularnie co miesiąc co oznacza ze dalej ma ja w głowie i dalej ma nadzieje na powrót- ona raczej nie bo go zbywa. Tak jak zostało napisane - zostałaś plasterkiem z którym dobrze się żyje ale on w głębi ducha ma nadzieje ze była opamięta się i od razu wrócą do siebie.

6 Ostatnio edytowany przez Ania12128 (2021-12-25 21:50:16)

Dzięki za opinie, ale jakie porady?
On ciagle mi mówi że chce ze mną spędzić całe życie, mieć dziecko itp.Mowil to już wcześniej, gdy nie było jeszcze gadki o jego byłej.
Ja czuje ze on naprawdę mnie kocha, tylko ze nie .A świadomości konsekwencji jakie będą gdy zacznie się z nią więcej kontaktowac
Tak,mysle ze ich związek byl toksyczny.Z tego co wiem to oni próbowali wcześniej jakichś powrotów,jakis wspólny wyjazd razem..Ale nic już im nie wychodziło.To było parę lat temu

7

Ja tam nie byłbym taki pewny że on ma nadzieję na powrót, ostatecznie innych kroków w te stronę nie wykonał, a mógłby skoro ex pisała mu że wszystko wybaczone... ale czy to ważne? Ważne jest to że on ciągle nie zamknął tamtego rozdziału, że cały czas odczuwa jakieś nieprzerobione emocje w związku z nią. Jesteście w związku we 3, nawet jak ona pojawia się tylko raz w miesiącu.

Porozmawiaj z nim o tym (na spokojnie) po co mu ten krok...
Możesz powiedzieć że po prostu martwisz się że minęły już prawie 3 lata Waszego związku a on nie może o niej zapomnieć... nieważne z jakiego powodu.

8 Ostatnio edytowany przez Ania12128 (2021-12-26 00:33:15)

Najgorsze w tym wszystkim ze mam dość niskie poczucie wartości.Zawsze mialam z tym problem i niestety bywam tez zazdrosna.A przez ta sytuację jeszcze bardziej tracę grunt pod nogami.Mimo,że on nie zmienil swojego zachowania wobec mnie,nadal okazuje mi uczucia itp.,to ja stałam się zamknięta w sobie i zmartwiona w ostatnich dniach.
To na pewno nie przybliża nas do siebie...On ciągle sie pyta co sie dzieje.A ja nie powiem mu przecież ze weszłam na jego maila i widzialam ze pisali wczoraj ze sobą.
On pewnie wie,że poniekad tym sie martwię.Czasem coś zagadam czy między nami cos sie zmieniło?
On mowi,że absolutnie nie..Ze jak sie cos zmieni to mi powie,ze nie muszę ciagle ho dopytywac o to samo.Mowi,że tłumaczył mi juz 100 razy i nie będzie ciagle powtarzal.

9

Może jeszcze ktos jest w stanie mi coś doradzić?
Mam tak bez 100% pewności rzucić faceta który mi ciagle mówi że kocha i okazuje mi uczucia?
Może po prostu ma jakiś dziwny sentyment ale kocha mnie mimo to,co cały czas mi powtarza

10

Ania12128 napisał/a:

Najgorsze w tym wszystkim ze mam dość niskie poczucie wartości.

To zdanie jest w tym wątku najważniejsze.
Nie powinniście się wiązać. On nie zakończył emocjonalnie poprzedniego związku. Ty szukać oparcia w facecie w takim stanie jak był i pewnie jeszcze jest. Zaraz po związku.

11

Ania12128 napisał/a:

Może jeszcze ktos jest w stanie mi coś doradzić? (...)

Własna terapia.

12

Sama masz za sobą związki z innymi mężczyznami.  Czy któryś z nich wzbudzą w tobie takie emocje jak u twojego chłopaka była? To nie jest normalne.  Jest z tobą już kawał czasu a zależy mu na spotkaniu z nią z śmiesznych powódek.  Ja miałam kiedyś podobna sytuacje jak ty.  Zdecydowałam się odejść.  Teraz jestem w związku z kimś kto nie rozpamiętuje przeszłości a z szafy nie wyskakuję jego była.  Widać różnicę.  Ja już dawno nauczyłam się że nie po słowach a po czynach rozpoznasz intencje człowieka.

13

Też myslalam o terapii

Mój facet czasem mówi, gdy jakos zacznie się temat jego byłej, ze powtarzam Ci 100 razy,że Ciebie kocham i z Tobą chce być, a do niej nie wrócę..A ,że ja mam chyba jakiś problem ze sobą.

14

Między terapią a myśleniem o niej jest istotna różnica.

15

Jutro chce sie umówić z psychologiem.

Nie chce od niego odchodzić. Gdyby nie fakt ,że jest sytuacja z tą jego eks,to on nie daje mi żadnych powodów, do tego zebym mogla myśleć, ze cos jest nie tak

16

"Mój facet czasem mówi, gdy jakos zacznie się temat jego byłej"

Kto i po co zaczyna ten temat? Jeśli on mówi, że po trzech latach chce podać rękę na zakończenie relacji z ex, tzn., że w jego głowie tkwi w niej, więc może niech poda tę rękę i zobaczysz czy temat się zamknie.
Ja wątpię, dlatego to on powinien korzystać z terapii, dobra by była wspólna, ale on przy Tobie się nie otworzy, dlatego lepiej osobna.

17

wieka napisał/a:

"Mój facet czasem mówi, gdy jakos zacznie się temat jego byłej"

Kto i po co zaczyna ten temat? Jeśli on mówi, że po trzech latach chce podać rękę na zakończenie relacji z ex, tzn., że w jego głowie tkwi w niej, więc może niech poda tę rękę i zobaczysz czy temat się zamknie.
Ja wątpię, dlatego to on powinien korzystać z terapii, dobra by była wspólna, ale on przy Tobie się nie otworzy, dlatego lepiej osobna.

Kto zaczyna?Niestety ja.Tak jak wcześniej pisałam, wiem,że nie powinnam ,ale czasem wejde na jego maila.Na ogół gdy np wrócimy od znajomych,gdzie mój facet troche wypije,to podejrzewam, że może coś pisać i wchodzę na jego pocztę.(On jest typem osoby ,która po alko zaczyna pisać do wszystkich,tak jakby bardzo potrzebował wówczas kontaktu)
Gdy zobaczę jakąś wiadomość, wówczas nie wytrzymuje i mu mówię, że widzialam, ze pisał do niej.

Najgorsze ,że nie potrafię sie teraz uspokoić i cały czas jestem zmartwiona.On co chwilę pyta,czy wszystko ok.Nie poruszam znów tego tematu,bo po co ,skoro on powiedział, ze niby nie mam powodów do obaw

18

Masz problem ze sobą i nie ufasz swojemu facetowi.
Jesteś na idealnej drodze do rozwalenia tego związku przez swoje zachowanie.
Co zrobić? Iść na terapię. A potem powiedzieć mu, żeby sobie zmienił hasło do maila. I mu po prostu zaufać, skoro nie masz żadnych powodów do tego, żeby było inaczej.
Sama nakręcasz temat, a potem jest wielki płacz, bo on myśli o ex. Bo myśli, skoro sama mu podsuwasz temat.

19 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2021-12-26 13:11:51)

Nie potrzebujesz wrogów, jesteś swym największym.

Posty napisałam wierząc, iż temat - wbrew przypuszczeniom - nie jest wzięty z sufitu.

20

W szczęśliwej relacji nie ma miejsca na takie sytuacje. Po co facet chce wyciągać rękę do byłej? Ano dlatego, że ciągle o niej myśli, że na nadzieję, inaczej miałby ją gdzies. Powinnaś się liczyć tylko ty, a nie jakaś była, czy tak wyobrażasz sobie szczęśliwa relacje ? Relacje w strachu? Nie tak powinien wyglądać rokujący związek....

21

Zastanów się, czy jeśli ktoś nie miałby wątpliwości dotyczących swoich własnych uczuć do obecnego partnera, to nie mógłby przestać myśleć o ex? Nie potrafiłby powstrzymać się przed pisaniem wiadomości do ex? Nie marzyłby o rozmowie i uścisku z ex?
Nić Tobie tu nie zgrzyta?

Jak dla mnie, to facet coś kombinuje. Chyba że zrobił jakieś świństwo swojej ex i teraz gryzie go sumienie. Wtedy może tu bym zrobiła jakąś taryfę ulgową dla niego.

22 Ostatnio edytowany przez blueangel (2021-12-26 20:11:47)

ja nie utrzymuje kontaktu z bylymi. skoro nic nie czuje to po co? on nadal cos czuje. tez mam takiego jednego bylego, co nawet mimo 10 lat nie daje mi spokoju i ciagle co jakis czas pisze. byl w miedzyczasie z kims, ale nawet wtedy, gdybym tylko powiedziala slowo, przyjechalby/bylby ze mna.

ciezka sytuacja. jesli mialabym dac jakas rade to zblizenie do niej, ale nie jego, a ciebie. zaprzyjaznij sie z nia. moze skoncza sie comiesieczne wiadomosci.
ja sie kiedys zakolegowalam z laska, ktora podobala sie komus, z kim sie spotykalam (poczatkowa faza). odpuscil se podbijanie do niej wink
+mozesz zadbac o zwiazek.

23

blueangel napisał/a:

ciezka sytuacja. jesli mialabym dac jakas rade to zblizenie do niej, ale nie jego, a ciebie. zaprzyjaznij sie z nia. moze skoncza sie comiesieczne wiadomosci. inaczej nie widze rozwiazania.

Boże dziewczyno, za każdym razem jak czytam twoje „rady” to ręce mi opadają.
Co to w ogóle za rozwiązanie ?? Zaprzyjaźnić się z była ? Może ty się zacznij zaprzyjaźniać z byłymi partnerkami kolesia z ktorym się aktualnie spotykasz ? Bo w sumie czemu nie ? Zawsze może się przydać ta znajomość żeby ona mi mowila czy mój były się do niej odzywa. Ehhh
Droga autorko myśle ze najlepiej bedzie jak porozmawiasz ze swoich partnerem szczerze i powiesz ze niech się z nią spotka podaj ta rękę i po tym chciałabyś żeby ona zniknęła raz na zawsze z waszego życia. I naucz się o niej nie mówić , nie nakręcać siebie i tematu.
I postaraj się popracować nad swoim poczuciem wartości.

24

MagdaLena1111 napisał/a:

Zastanów się, czy jeśli ktoś nie miałby wątpliwości dotyczących swoich własnych uczuć do obecnego partnera, to nie mógłby przestać myśleć o ex? Nie potrafiłby powstrzymać się przed pisaniem wiadomości do ex? Nie marzyłby o rozmowie i uścisku z ex?
Nić Tobie tu nie zgrzyta?

Jak dla mnie, to facet coś kombinuje. Chyba że zrobił jakieś świństwo swojej ex i teraz gryzie go sumienie. Wtedy może tu bym zrobiła jakąś taryfę ulgową dla niego.

Z tego co tam słyszałam z opowieści, to rzeczywiście może mieć żal do niego za pewne rzeczy. Z resztą też pisala mu, że już się nie gniewa i ze mu wybaczyla. A on też mówił mi,że chce jej podać rękę ,aby nie być zawsze ocenianym jako najgorszy

25 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-12-26 21:32:39)

Ja tam nie mam żadnych problemów w poczuciem swojej wartości, ale w takiej sytuacji nie ufalabym gościowi, bo czuć kłamstwa na kilometr.
Kłamstwa dotyczące jego emocji.
A skoro takie kłamstwa tak łatwo mu przechodzą przez usta, bo nie trzeba wielkiej filozofii by dostrzec że gościowi  wcale nie chodzi o zakończenie,  tylko o nawiązanie kontaktu z byłą, to jak Ty możesz mu ufać?
Głupia by ufala.
Jego EX zrobiła już wiele gestów by się odp..
Swoją drogą musiał jej nieżle zależć za skórę.
Jeśli ma poczucie winy wobec niej, a nie ma na tyle szacunku by uszanować jej prośbę  o brak kontaktu, to z kim Ty się związalaś?

O..doczytałam  że trafiłam.. I nie tylko ja.

26

Ania12128 napisał/a:

Z tego co tam słyszałam z opowieści, to rzeczywiście może mieć żal do niego za pewne rzeczy. Z resztą też pisala mu, że już się nie gniewa i ze mu wybaczyla. A on też mówił mi,że chce jej podać rękę ,aby nie być zawsze ocenianym jako najgorszy

Co ma do tego podanie ręki? Zmieni się ta ocena, nie.
On chce się z nią zobaczyć, mimo, że jej to nie jest potrzebne, po co, to tylko on wie...

27

Kiedyś miałam podobnego faceta. Też niby mnie Kochal, mogłam na niego liczyc, były plany itp. Ale ciągle przewijały się tematy o jego ex. Wprawdzie nie miał do niej kontaktu, ale obserwował w mediach. Facet takim zachowaniem niestety pokazuje, że może mu i na nas zależy, ale przeszłość i ta kobieta jest jednak dla niego na tyle ważna że nie przestaje o niej myśleć w kategoriach damsko-męskich. Co innego jakieś wspomnienie w czasie rozmowy o byłej a co innego szukanie kontaktu.

28

Widzę, że praktycznie większość z Was jest zdania, ze on nadal ją kocha .
Czyli bez jakiejkolwiek pewności mam tak po prostu odejść?

29

A jak Ci na forum napiszą, żebyś wyskoczyła z 10 piętra, to wyskoczysz bez zastanawiania się?

Ja dalej uważam, że sporo jest tutaj Twojej winy, niskiej samooceny i drążenia tematu. Nieprzepracowane, szybko wyjdzie w kolejnym związku

30 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2021-12-27 09:52:48)

Facet który ciągnie za sobą "ogon" w postaci ciągłego wracania myślami do byłej nie jest gotowy na to, aby wejść w nowy związek. Zrobił to, bo wydawalo mu się jak pewnie wielu przed nim, że to pomoże zaleczyć złamane serce. Jak widać nie pomogło..

Teraz masz dwa wyjścia;
Jedno to rzeczywiście gościa pożegnać i poszukać sobie faceta który już nosi długie spodnie, albo spróbować dać mu czas na uporządkowanie jego spraw z byłą.  W tej sytuacji możesz okazać wyrozumiałość i pokazać, że relacja z tobą może dostarczyć mu znacznie więcej pozytywnych uczuć. Jednak postawienie granic i to wyraźnych w tym przypadku jest jak najbardziej pożądane. Ciągłe "taplanie się" w tym przechodzonym związku może wkurzyć i ja to rozumiem. Tym bardziej gdy dochodzi do tego korespondowanie i to nie "od święta", wysyłanie sobie fotek itd. Twoje niskie poczucie wartości własnej na pewno nie skorzysta na tym, że będziesz się dzieliła swoim facetem z jego byłą, choćby tylko w sferze emocji.

31

Ania12128 napisał/a:

Nikt nie siedzi w głowie drugiej osoby, wiec nie wiadomo, ale jesli byli długo (10 lat) w burzliwym związku, rozstania, powroty (to daje emocje), i krotko potem on znow wszedł w nowy związek, to coś moze byc na rzeczy.
Ale, tak jak ci tu radzono, idź na terapię. Poznasz bardziej siebie, i to pozwoli ci podjąc decyzję, czy chcesz byc z tym facetem, czy lepiej będzie odejść.

32 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-12-27 11:25:49)

Ale chyba nie tylko z powodu tego gościa autorkę  wysyłajcie na terapię?
Może jak mu powie bye to poczuje się lepiej bez terapii.
Tu nie chodzi o to, że on ją wielce kocha. .
Tylko mnie zaniepokojony taki sposób myślenia, który pokazuje brak szacunku i dla niej i dla Ciebie. .
Czy Ty na pewno jesteś szczęśliwa w tym układzie?
Jego stałe regularne kontakty z EX zaczepiaja o obsesję.

No chyba że to było 10 letnie małżeństwo że zdradą w tle i nieutrzymywaniem kontaktu z dziećmi .
To faktycznie mają coś do załatwienia.
Jeśli nie, ona przebaczyla i na dowód tego wysłała zdjęcie z nim  to powinien dac sobie już spokój.
Czy po tym zdjęciu on się nadal upiera na kontakt? Bo jeśli nie, to może już załatwione dawno?

33

Ania12128 napisał/a:

Akurat ja nie sądzę, że on kocha byłą.
Twierdzę, że zaczyna mu się przykrzyć w Waszym związku, więc odpływa myślami do tego, co było. Idealizuje może trochę swoja ex i byłą relację z nią, bo też tak działa nasz mózg, że po czasie idealizujemy przeszłość i zapominamy co było złe. Wyszedł już nawet poza same rozmyślania, bo nawiązał i podtrzymuje kontakt, a idzie jeszcze dalej, bo chce spotkania.
Na Twoim miejscu dałabym mu jasno znać, że mi nie odpowiada zapraszanie do związku osób trzecich tak jak on to zrobił poniekąd. Raczej żadnych żądań odnośnie ucięcia kontaktu nie warto wysuwać, trochę to nawet wydaje mi się żenujące i upokarzające. Jak będzie chciał być w porządku wobec Ciebie, to uszanuje Twoją wolę, żeby zamknąć przeszłe sprawy, a jak nie, to co najwyżej zejdzie do podziemia, ale i tak szybko się o tym dowiesz, jeśli trochę go przez te kilka lat zdążyłaś poznać. Wtedy sama sobie odpowiesz, czy warto kontynuować Waszą relację.

34

Ela210 napisał/a:

Ale chyba nie tylko z powodu tego gościa autorkę  wysyłajcie na terapię?
Może jak mu powie bye to poczuje się lepiej bez terapii.
Tu nie chodzi o to, że on ją wielce kocha. .
Tylko mnie zaniepokojony taki sposób myślenia, który pokazuje brak szacunku i dla niej i dla Ciebie. .
Czy Ty na pewno jesteś szczęśliwa w tym układzie?
Jego stałe regularne kontakty z EX zaczepiaja o obsesję.

No chyba że to było 10 letnie małżeństwo że zdradą w tle i nieutrzymywaniem kontaktu z dziećmi .
To faktycznie mają coś do załatwienia.
Jeśli nie, ona przebaczyla i na dowód tego wysłała zdjęcie z nim  to powinien dac sobie już spokój.
Czy po tym zdjęciu on się nadal upiera na kontakt? Bo jeśli nie, to może już załatwione dawno?

Wiesz co nie wiem,czy załatwione czy nie.Choc to ciężkie postanowiłam nie patrzeć czy piszą czy nie

Dlaczego uważasz,że fakt, że wysłała mu fotkę to znak,że przebaczyla i koniec
Jak dla mnie to taki bardziej wjazd na emocje mojego faceta

35

MagdaLena1111 napisał/a:
Ania12128 napisał/a:

Akurat ja nie sądzę, że on kocha byłą.
Twierdzę, że zaczyna mu się przykrzyć w Waszym związku, więc odpływa myślami do tego, co było. Idealizuje może trochę swoja ex i byłą relację z nią, bo też tak działa nasz mózg, że po czasie idealizujemy przeszłość i zapominamy co było złe. Wyszedł już nawet poza same rozmyślania, bo nawiązał i podtrzymuje kontakt, a idzie jeszcze dalej, bo chce spotkania.
Na Twoim miejscu dałabym mu jasno znać, że mi nie odpowiada zapraszanie do związku osób trzecich tak jak on to zrobił poniekąd. Raczej żadnych żądań odnośnie ucięcia kontaktu nie warto wysuwać, trochę to nawet wydaje mi się żenujące i upokarzające. Jak będzie chciał być w porządku wobec Ciebie, to uszanuje Twoją wolę, żeby zamknąć przeszłe sprawy, a jak nie, to co najwyżej zejdzie do podziemia, ale i tak szybko się o tym dowiesz, jeśli trochę go przez te kilka lat zdążyłaś poznać. Wtedy sama sobie odpowiesz, czy warto kontynuować Waszą relację.

Powiem Ci,że możliwe, że wdarla sie poniekad moze jakaś rutyna itp.Oni mieli dosyć burzliwy związek, więc może nie tęskni za nią, tylko za emocjami.
My jesteśmy ze sobą prawie 24 h dziennie razem.Pracujemy razem itp,więc może mu sie nudzi..
Ale też, mimo ,że czasem zdarza się że on wyjedzie z kumplem na jeden dzień to już pod koniec dnia pisze ze chce wracać do mnie.Takze,niby nuda razem ale bezę mnie tez nie może wytrzymać.

Tak jak co poniektórzy pisali,niewiadomo co on ma w glowie.Moze kocha ją, a może tylko mnie..Ale najważniejsze jest nie to co on myśli,bo to tylko on wie, tylko jak z tego wybrnąć

36 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-12-27 15:56:43)

Gdyby ona chciała mu wjeżdżać na emocje to by raczej się z nim spotykała, a wyrażnie to  unika. Może wyczula że on szuka jakiegoś pozytywnego akcentu stąd to zdjęcie. 
Aby się pozbyć byłego i jego wracania do przeszłości takie rzeczy się robi..
Sama tak robiłam z byłym mężem,  bo widziałam że tak to go dręczy że jak jakoś to podsumuję pozytywnie to będę mieć spokój.
Jakby chciała Cię wyeliminować, to pewnie wbrew temu co on mówi ma takie możliwości.
Związalaś się albo z zajętym albo z kimś na plaster to musisz się pogodzić z takim ryzykiem że masz rywalkę w głowie tego Pana.
Ale to nie znaczy że sprawa jest dla Ciebie przegrana.
Chyba powiedziałabym mu żeby udowodnił tę miłość deklarowaną w słowach i zaoszczędzil Ci takich dylematów.
Na moją intuicję była go nie chce Ci odbić.

37

Chyba rzeczywiście nie ma wyjścia i musi być jakies ultimatum
Pytałam go sie kiedys ,jakbyś się czuł gdy bym ja chciala sie spotkać ze swoim byłym. On na to,że wspierał by mnie w tej decyzji i powiedział,żebym poszła :Pogadajcie sobie i podajcie sobie rękę

38

Tak jak pisałam wcześniej siedzimy ze sobą prawie 24h.
Wcześniej wiecej wychodził.Odkad jest ze mną to wszędzie razem. Nieraz mówię, żeby poszedł do kumpli,to mówi, ze woli zostać ze mną...
Do czego zmierzam..ze czasem cos mu odbija i mówi, że to osaczam,że nie pozwalam mu nigdzie wychodzić haha.A sam nie chce
I tak zauważyłam że wówczas gdy jestem zła i pokazuję sie na taką osaczajaca i zakazujaca ,to on tym bardziej pisze,jakby chciał wolności ..

39

To jak sama widzisz masz co robić  że swoim związkiem poza tematem byłej.

40 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-12-27 20:30:12)

Ania12128 napisał/a:

Tak jak pisałam wcześniej siedzimy ze sobą prawie 24h.
Wcześniej wiecej wychodził.Odkad jest ze mną to wszędzie razem. Nieraz mówię, żeby poszedł do kumpli,to mówi, ze woli zostać ze mną...
Do czego zmierzam..ze czasem cos mu odbija i mówi, że to osaczam,że nie pozwalam mu nigdzie wychodzić haha.A sam nie chce
I tak zauważyłam że wówczas gdy jestem zła i pokazuję sie na taką osaczajaca i zakazujaca ,to on tym bardziej pisze,jakby chciał wolności ..

To odbijanie oznacza że go nosi i nie znalazł na to sposobu,Ty Anno za niego też tego nie zrobisz ,znalazł sobie szczytny cel
"zadośćuczynienia" eks jakiejś krzywdy,dobrze że tamta dziewczyna nie pociągnęła tematu,ale jak widać facet nie przyjmuje tego do wiadomości, zawiesił się na tym tłumoczek i zafiksował  w egzaltacji ,ciężka sprawa jak mu nie minie,szuka po za tym kogoś do wyżycia się i odreagowania jakiejś złości lub frustracji,Ty jesteś pod ręką i reagujesz na jego zaczepki i głupoty które wygaduje w dodatku
wysoce prawdopodobne że sprzeczne ze sobą.Nie za dobrze że stale jesteście ze sobą na swoich głowach przez tyle czasu,a taka jego "ucieczka" jest niebezpieczna głównie dla niego.Ma to niedobry wpływ na Ciebie bo jesteś zazdrośnica.

41

Ania12128 napisał/a:

Powiem Ci,że możliwe, że wdarla sie poniekad moze jakaś rutyna itp.Oni mieli dosyć burzliwy związek, więc może nie tęskni za nią, tylko za emocjami.
My jesteśmy ze sobą prawie 24 h dziennie razem.Pracujemy razem itp,więc może mu sie nudzi..
Ale też, mimo ,że czasem zdarza się że on wyjedzie z kumplem na jeden dzień to już pod koniec dnia pisze ze chce wracać do mnie.Takze,niby nuda razem ale bezę mnie tez nie może wytrzymać.

Tak jak co poniektórzy pisali,niewiadomo co on ma w glowie.Moze kocha ją, a może tylko mnie..Ale najważniejsze jest nie to co on myśli,bo to tylko on wie, tylko jak z tego wybrnąć

W takim razie o chyba nie nuda, a prędzej przesyt drugą osobą. Na początku relacji, to często występuje taka symbioza i chęć bycia wciąż razem, poznawania się i rozumienia, ale na szczęście to mija ;-) i potem fajnie mieć oprócz wspólnego czasu, relacji i spraw także parę rzeczy i spraw obok ukochanej osoby, żeby za nia zatęsknić, wracać do niej, żeby opowiadać i słuchać, co się wydarzyło w świecie zewnętrznym i wewnętrznym u tego drugiego.
W przeciwnym wypadku rzeczywiście można mieć odczucie przesytu i może nawet czuć się osaczonym przez partnera, chociaż partner niewiele ma z osaczaniem wspólnego.
Ty nie zapełnisz wszystkich potrzeb swojego partnera, ale też nie zorganizujesz mu życia tak, żeby mu je zapewnic. Sam to musi zrobić. Na razie to wybrał jeden z gorszych sposobów na odskocznię od związku :-/

42

Witam wszystkich ponownie.

Od mojej ostatniej wypowiedzi nic sie między nami nie zmieniło
Moj facet caly czas mi powtarza ze mnie kocha i nie wyobraża sobie świata beze mnie.Tydzien temu wyjechał na 1 dzień z kolegą to już po 2 godzinach pisał że tęskni. Po powrocie stwierdził że już beze mnie nigdzie nie wyjeżdża...
Ale...Wczoraj byliśmy w pubie.Zauwazylam ze po kilku drinkach zaczął pisać maila.Oczywiscie do eks..
Napisal w nim M.in. ze brakuje mu jej jako osoby,a nie dziewczyny.
Coś tam pozniej gadaliśmy o nas.Nie poruszalam tematu eks.On powiedział mi że jestem najważniejsza kobieta jego życia A to ze czasem popisze z byla to nic nie znaczy.
Znajomi mowia zebym sie nie martwiła,ale ja już sama nie wiem..

43

To wychodzi, że do końca życia będzie mu jej brakować, bo toksyczne uzależnienie nie minie bez terapii.
Sam powinien skorzystać z pomocy psychologa, żeby się od niej uwolnić, ale najwidoczniej nie chce.

Nie reaguj, ale obserwuj, jak wczerpie się Twoja cierpliwość, zaproponuj mu pójście na terapię, niech się biedak nie męczy latami...

44

Hm napisze to z perspektywy  Jego byłej,  ponieważ  mam taką samą  sytuację.  Były pisze,  bada grunt,  chciałby się spotkać i takie tam. Z mojej strony  nie ma możliwości  i chęci na spotkanie,  aby nie dawać  mu nadzieji ale też nie mam takiej  chęci i tym bardziej  potrzeby.  Było,  minęło,  idziemy dalej osobno.  I fajnie że taj się stało.  On dalej coś do mnie czuje (przyznał),  zapewniając  że się zmienił,  że chciałby tak po prostu  spotkać się na kawie  by pogadać  i zamknąć temat...  Taaa...  Myślę że ona,  tak jak i ja,  nie chce się spotkać bo po co,  z naszej  strony  uczucia  minęły.  A dwa,  może ma  pewne  obawy  przy spotkaniu,  że się go nie pozbędzie,  że będzie robił jakieś akcje,  że  będzie chciał czegoś więcej... 
Może Twojego partnera  i męczy sumienie,  poczucie winy,  ale według mnie skoro chce do tego spotkania a nie pisania,  to jest coś więcej na rzeczy,  przez co nie może  odpuścić i zapomnieć.  Hm zasadniczo na Twoim miejscu wolałabym się rozstać  niż ciągle się zastanawiać czy jestem plastrem. 
I tak,  były pisał do mnie będąc w związkach  które i tak się kończyły,  zastanawiające dlaczego?

45

wieka napisał/a:

To wychodzi, że do końca życia będzie mu jej brakować, bo toksyczne uzależnienie nie minie bez terapii.
Sam powinien skorzystać z pomocy psychologa, żeby się od niej uwolnić, ale najwidoczniej nie chce.

Nie reaguj, ale obserwuj, jak wczerpie się Twoja cierpliwość, zaproponuj mu pójście na terapię, niech się biedak nie męczy latami...

Niestety też zaczynam myśleć,że to jakieś uzależnienie..od emocji moze..Tak jak wspominałam ciagle sie schodzili i rozchodzili. Ze mną jest spokój.Jeszcze to że spedzamy razem prawie codziennie 24 h ..Takze moze nuda i rutyna,przyczynia się pewnie do tego że brakuje mu tej jakiejś adrenaliny.

46

Witam,
minęło trochę czasu, ale czy Autorka posta jest na tym forum i czy mogę prosić o kontakt?

Posty [ 46 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mój facet i jego była

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024