Prawdziwa miłość, idealny związek bajka dla dzieci? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Prawdziwa miłość, idealny związek bajka dla dzieci?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1 Ostatnio edytowany przez dfx755 (2021-10-23 16:11:03)

Temat: Prawdziwa miłość, idealny związek bajka dla dzieci?

Może tak piszę to facet 30+. Ostatnio wypada koncert uświadomił mi, że wiara w prawdziwą miłość czy idealny związek mi zaszkodziła.  Dlaczego mam takie myśli, mimo młodego wieku szukałem partnerki z którą się zgram (nawet jeśli była okazja do seksu i tylko tego z pustą, zdołowaną, napitą dziewczyną człowiek się wycofywał) Jako wieczny romantyk zawsze oczekiwałem więcej, 3 krótkie związki i to wszystko. Także mają 26 lat szukałem tej prawdziwej miłości okazało się jedną porażką każda kobieta którą poznałem tak naprawdę chciała się ustabilizować tylko z powodu bąbelka (owszem chciałem kiedyś dziecko, ale swoje i może głupie córeczkę) i mieliśmy dużo wspólnego. Czytaliśmy to samo, lubiliśmy niektóre te same filmy, słuchaliśmy tego samego, wyprawy do lasu itp.  Oczywiście żadna nigdy nie wspominała o bąbelku lub nawet dwóch (jedna nie wiedziała nawet z kim).

Rozumiem że niektóre kobiety to ukrywają rozkochaj faceta, przyciągnij, łóżko, a później niespodzianka. Mimo że jestem romantykiem, miły z natury, ale nawet taki facet jak ja ma limity. Czemu człowiek sobie to uwiadomił, po rozmowie z 22 letnią dziewczyną która się przystawiała na tym koncercie i rozmowie o związkach (chociaż nie sądzę by należała do tego typu kobieta, może zajęci ją kręcą) ogólnie była rozmowa że jestem w związku może nie szczęśliwym, ale jednak więc i zasad się trzymam.

Człowiek też patrząc na wszystkie pary jakie poznała, znajomych tak naprawdę mogę wskazać tylko 2 pary gdzie widać miłość partnerów, rodziną atmosferę reszta to dysfunkcja, układ, czyste partnerstwo nic więcej lub co gorsza zwykły obowiązek (dzieci).

Czy dużo osób znalazło miłość, czy jeszcze w nią wierzy? Czy to taka rzadkość tylko w moim życiu i otoczeniu.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Prawdziwa miłość, idealny związek bajka dla dzieci?

Dwie rzeczy:
-> pierwsza, że nie zawsze na zewnątrz widać to, co między partnerami jest w środku, a nie Tobie to oceniać.
-> druga, jeżeli ZAWSZE trafiasz na określony typ kobiet, to zamiast narzekać na cały świat warto pomyśleć, dlaczego

3

Czego oczekujesz od nas?
A może dzielisz się z nami jedynie swoimi przemyśleniami na temat byle jakich kobiet, które spotykasz na swojej drodze i na temat nieudanych związków, zajętych swoimi dziećmi?
Przyznaję, że czytałam kilka razy Twój post, ale nie bardzo rozumiem o co w tym chodzi.
Rozjaśnisz?

4

Lady Loka napisał/a:

Dwie rzeczy:
-> pierwsza, że nie zawsze na zewnątrz widać to, co między partnerami jest w środku, a nie Tobie to oceniać.
-> druga, jeżeli ZAWSZE trafiasz na określony typ kobiet, to zamiast narzekać na cały świat warto pomyśleć, dlaczego

-> Oczywiście, tylko trudno nie oceniać jeśli uzewnętrzniają się sami lub zachowanie obydwojga widać na odległość, a później się żegnają, gdzie dzieci zdradzają już problemy emocjonalne, gdzie są to twoi sąsiedzi itp. Nigdy nikogo nie ocenię bez podstawa. Miłość dysfunkcyjna opierająca się tylko na jednym filarze to dla mnie nie miłość lub gdy jedna strona ciągle nosi różowe okulary mimo sygnałów ostrzegawczych.

-> Tutaj gdybym wiedział czemu, chyba było by łatwiej rozwiązać to smile chociaż raz w życiu trafiłem na kobietę która nie wpisywała się w "normę" przez mnie spotykaną, ale poglądy kilku sprawach mieliśmy inne.

5

cisza to ja napisał/a:

Czego oczekujesz od nas?
A może dzielisz się z nami jedynie swoimi przemyśleniami na temat byle jakich kobiet, które spotykasz na swojej drodze i na temat nieudanych związków, zajętych swoimi dziećmi?
Przyznaję, że czytałam kilka razy Twój post, ale nie bardzo rozumiem o co w tym chodzi.
Rozjaśnisz?

Ucięło bardzo ważny fragment.

"Czy dużo osób znalazło miłość, czy jeszcze w nią wierzy? Czy to taka rzadkość tylko w moim życiu i otoczeniu."

6 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2021-10-23 16:22:22)

dfx755 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Dwie rzeczy:

-> Oczywiście, tylko trudno nie oceniać jeśli uzewnętrzniają się sami lub zachowanie obydwojga widać na odległość, a później się żegnają, gdzie dzieci zdradzają już problemy emocjonalne, gdzie są to twoi sąsiedzi itp. Nigdy nikogo nie ocenię bez podstawa. Miłość dysfunkcyjna opierająca się tylko na jednym filarze to dla mnie nie miłość lub gdy jedna strona ciągle nosi różowe okulary mimo sygnałów ostrzegawczych.

-> Tutaj gdybym wiedział czemu, chyba było by łatwiej rozwiązać to smile chociaż raz w życiu trafiłem na kobietę która nie wpisywała się w "normę" przez mnie spotykaną, ale poglądy kilku sprawach mieliśmy inne.

-> Uzewnętrzniają się w ogromnej mierze ci z problemami. Więc nic dziwnego, że nie widzisz tych bez problemów, oni po prostu sobie normalnie żyją. Znowu - skoro masz koło siebie samych ludzi z problemami, to może w jakiś sposób takie środowisko do siebie przyciągasz? Sąsiadów bym nie oceniała, bo nie wiesz, co się tam dzieje. Istnieją szczęśliwe i zgodne małżeństwa.

-> Może terapeuta by to wyłapał? po to w sumie też są.

edit.

dfx755 napisał/a:

"Czy dużo osób znalazło miłość, czy jeszcze w nią wierzy? Czy to taka rzadkość tylko w moim życiu i otoczeniu."

Jestem po ślubie. Jakbym nie wierzyła i nie znalazła, to bym nie była.

7

Może też zakończ ten związek ,który określasz jako nieszczęśliwy,takie trwanie,przystosowywaniesię w tym może zmieniać Ci widzenie percepcję tego co spotykasz w życiu .może nowe doświadczenie albo pobycie samemu ze sobą Ci jest potrzebne.

8

paslawek napisał/a:

Może też zakończ ten związek ,który określasz jako nieszczęśliwy, takie trwanie ,przystosowywanie się w tym może zmieniać Ci widzenie percepcję tego co spotykasz w życiu .może nowe doświadczenie albo pobycie samemu ze sobą Ci jest potrzebne.

Bardziej obojętny z drugiej strony, jeśli ją zostawię wiem że to odbije się na niej pewnie psychiatry, ale czasami dobrze by było żeby skoczyła w bok (nie miał bym już żadnych wyrzutów sumienia żeby się pożegnać). Tak sam się chyba katuję...

Co to tego spojrzenia, też poznałem prawdziwe kochające się pary, po postu była tego duża mniejszość.

9

dfx755 napisał/a:
paslawek napisał/a:

Może też zakończ ten związek ,który określasz jako nieszczęśliwy, takie trwanie ,przystosowywanie się w tym może zmieniać Ci widzenie percepcję tego co spotykasz w życiu .może nowe doświadczenie albo pobycie samemu ze sobą Ci jest potrzebne.

Bardziej obojętny z drugiej strony, jeśli ją zostawię wiem że to odbije się na niej pewnie psychiatry, ale czasami dobrze by było żeby skoczyła w bok (nie miał bym już żadnych wyrzutów sumienia żeby się pożegnać). Tak sam się chyba katuję...

Co to tego spojrzenia, też poznałem prawdziwe kochające się pary, po postu była tego duża mniejszość.

Wymieniłeś cechy toksycznej relacji trwania i podtrzymywania jej z lęku i pod wpływem szantażu niekoniecznie werbalnego,z litości
a to na co liczysz jest przynajmniej życzeniowe i takie bez niby Twojej siły sprawczej ,bezwolny jesteś i czekający,aż coś ktoś załatwi sprawę za Ciebie.
Trwając tak nie pomagasz ,pomagasz tylko odroczyć kryzys i ewentualną eskalacje ,albo te psychiatryczne strachy są na wyrost albo nie ,nie tu jest Twoja odpowiedzialność ,

10

dfx755 napisał/a:
paslawek napisał/a:

Cóż, jak sam tak żyjesz to dziwisz się, że podobnych ludzi do siebie przyciągasz?

11

Lady Loka napisał/a:

Jestem po ślubie. Jakbym nie wierzyła i nie znalazła, to bym nie była.

Jestem po rozwodzie, ale gdybym nie wierzyła, to bym nie  wyszła wcześniej za mąż.
Pomimo nieudanego małżeństwa nadal wierzę, że prawdziwa miłość istnieje.
Rozejrzyj się dalej, niż czubek własnego nosa.

Mam kuzyna w podobnym jak Ty wieku, a nawet chyba ciut starszy.
Po technikum zasiadł w domowych pieleszach i ani dalej uczyć się, ani pracować.
Kuzyni dostawali szału, że wychowali trutnia, inni dziwili się, że go wciąż utrzymują.
Truteń jednak jeździł samochodem, skóra i komóra i po co było mu pracować?
Stał się aspołeczny.
Wszyscy go lekceważyli i policzyli na straty.
W pewien bardzo deszczowy dzień wracał z Mazur, gdzie odwoził swoich rodziców,
a na trasie już blisko stolicy, zatrzymało go dziewczę trzymając nad sobą parasolkę, więc niezbyt dobrze ją widział i poprosiło, o podwiezienie do domu, bo przemokła.
Odwiózł pod wskazany adres, wrócił pod swój dom i wysiadając zobaczył, że cos leży.
Podniósł, a to był kolczyk.
Następnego dnia odwiózł go dziewczynie i nie rozstają się już od dwóch lat.
Bajkowe zakończenie, ale zapewniam, ze jest to historia prawdziwa, w którą i mnie
z początku trudno było uwierzyć.
Życie płata figle.

12 Ostatnio edytowany przez aniuu1 (2021-10-23 19:39:03)

Myślę, że znam sporo takich par gdzie jest miłość, ale statystycznie, to nie mam pojęcia, może wcale nie jest ich tak wiele. W mojej własnej rodzinie jest wiele dysfunkcji i w pokoleniu rodziców raczej nieudane małżeństwa, w moim pokoleniu jeszcze gorzej. Jeśli chodzi o znajomych, to zawsze wybierałam towarzystwo innego rodzaju osób i te osoby raczej mają dobre związki, niewiele wśród nich rozwodów czy jakichś dziwnych historii. Raczej zadowoleni są ze swoich związków. W różnych środowiskach będziesz inne rzeczy obserwował.

W tej chwili sam zrezygnowałeś z szansy na miłość, bo tkwisz w związku, który sam uważasz za nieudany. Myślę, że rozumiem jak się czujesz, ale jednak ulegasz jakiejś manipulacji lub po prostu sam narzucasz sobie odpowiedzialność, robisz przysługę, o którą nie jesteś proszony.. A jednak masz prawo decydować o sobie, masz prawo odejść ze związku jeśli nie jesteś z niego zadowolony. Im szybciej tym lepiej. Nie powinieneś umacniać tej zależności od siebie.

13

Nie wierzę w miłość od pierwszego wejrzenia i w zakochanie takie książkowe wowowow.
Wierzę w miłość, jako postawę do drugiej osoby, decyzję.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Prawdziwa miłość, idealny związek bajka dla dzieci?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024