Pytanie. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Pytanie.

Hej, mam pytanie czy istnieje jakieś konto oszczędnościowe lub inna forma ulokowania pieniędzy żeby móc oszczędzać pieniądze na czarna godzinę i żeby do tych pieniędzy nie miał dostępu mój przyszły mąż. Wiadomo w życiu jest różnie, zakładam jak najlepiej ale nigdy nic nie wiadomo. Dlatego trzeba mieć opcje awaryjna, niech te pieniądze będą na naszą wspólną starość...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pytanie.

W bankach popytaj...

3

Basiulla99 napisał/a:

Hej, mam pytanie czy istnieje jakieś konto oszczędnościowe lub inna forma ulokowania pieniędzy żeby móc oszczędzać pieniądze na czarna godzinę i żeby do tych pieniędzy nie miał dostępu mój przyszły mąż. Wiadomo w życiu jest różnie, zakładam jak najlepiej ale nigdy nic nie wiadomo. Dlatego trzeba mieć opcje awaryjna, niech te pieniądze będą na naszą wspólną starość...

Każde konto, które założysz przed ślubem i nie upoważnisz męża do wglądu w nie, będzie Twoim kontem i on niw będzie miał tam dostępu.

Natomiast kasa, którą na nie przelejesz już po ślubie będzie już majątkiem wspólnym. Tylko to, co zgromadzisz przed ślubem jest Twoje i tylko Twoje.

4

Nawet jeśli partner do nich się nie dobierze to inflacja zeżre i na starość niewiele tego będzie.

5

Wszystko co masz przed ślubem jest i będzie twoje, wyłącznie twoje.

Każda złotówka jaką mąż czy żona zarobi po ślubie jest wspólna...

Czyli jeśli masz przed ślubem konto wyłącznie swoje, a na to konto przelejesz po ślubie jakieś pieniądze, to pieniądze twoje wymieszają się z pieniędzmi współnymi i nie będzie widomo ile Ty masz swojego, ale ile współnego.

Można na ślubie zrobić rozdzielność majątkową... Ale w rozdzielności każdy ma swoje konto, mąż będzie pracował i to będą jego pieniądze, a Tobie wydzielał pieniądze na dzieci, na dom, na życie... To jest trudne, bo nie masz gwarancji, że jemu po 40-tce nie odbije i nie zostawi Cię z niczym.

Jeśli nie zrobisz rozdzielności, to ja bym na twoim miejscu zrobił tak -- założył zupełnie osobne konto bankowe. Połączył to konto z funduszami inwestycyjnymi. I dał część pieniędzy na fundusze obligacji, część na fundusze akcji, część złoto lokacyjne. Obligacje rosną szybciej niż inflacja. Złoto i akcje -- zależy od rynku. To będzie taka twoja poduszka bezpieczeńśtwa. Jak dostaniesz pieniądze od rodziców, to dawaj je na to konto osobne. Musi być udokumentowane, że to nie pieniądze od męża.

6

Dzien dobry.
Prosze was o Poradę.
Mam roczna coreczke,ojciec coreczki zostawil nas jak malusia miala 3 Miesiace.  ( Wczesniej wyjechal za granice gdy miala 2 Miesiace) po miesiacu stwierdzil ze nie chce miec z nami nic wspolnego.
Pieniazki placil przez 2 miesiace. Pozniej przestal. Prze 7 miesiecy nie Interesowal sie dzieckiem jedynie co robil to wypisywal wiadomosci z wyzwiskami, Itp.
Pisal,ze zrobi wszystko by dziecko ucierpialo, pozniej,ze nie jest jego,ze ma gdzies co sie z nia stanie ale zrobi wszystko by odebrac mi ja tylko po to by mnie skrzywdzic.Powtarzal ze on nie czuje wiezi z dzieckiem,ze jej nie Kocha ( Zastraszal mnie,I ze strachu,ze naprawde moge stracic  moja Coreczke nadal nie wnioslam wniosku do sadu.) Nawet niewiem od czego zaczac.
Nagle 1 Miesiac temu skontaktowal sie ze mna,ze przekazem przeslal pieniazki 800zl,myslalam ze moze pojdziemy do porozumienia I unikniemy sadu.
Nie stety dzis dostal od niego informacje,ze chce Coreczke zabierac do Niemiec,poniewaz on ma prawo. Odpowiedzialam mu,ze nie pozwole na to,no juz raz grozi ,ze wywiezie ja I juz jej nie zobacze,zagrozil mi policja I,ze idzie do sadu,ze utrudniam mu widzenie a Malutka I odbierze mi prawa.
Proszę Was o podpowiedz,czy on ma jakies szanse odebrac mi prawa? Jesli napisane haotycznie to wybaczcie.

7

PATI2021, załóż własny wątek proszę.
To jest temat Basiulli i tu dyskutujemy o jej problemach.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024