Witam Was.
Dziś byłam u dentysty z bólem zęba, górna 6.
Dentystka stwierdziła, że trzeba go zatruć i 19.08 będzie leczenie kanałowe.
Ok 13:00 wyszłam od dentysty... Pomijając fakt, że robiła mi to bez znieczulenia, boli nadal.
Brałam już ketonal, ibum 600 i lek przeciwbólowy na recepte, kompletnie nic nie pomaga.
Ból jest tak silny, że chce mi się płakać.
Już nawet mam wrażenie, że inne, dolne zęby też mnie bolą.
Powiedzcie, czy to normalne , że tyle godzin i ból nie wycisza się???
Przede mną noc i już się boję.
Dokaldnie tak mialam kanałówke w zeszłym roku i po zatruciu myślałam ze będe po ścianach chodzic. Jutro bedzie lepiej
Mnie nic nie bolało przy zatruwaniu zęba loteria.
Jak będzie Cię jutro dalej boleć, to ja skontaktowałabym się rano z dentystką i przyszłabym, żeby może dała mniej środka czy coś, bo to też nie powinno być aż tak źle.
Miałam leczoną kanałowo szóstkę górną, bolało jak cholera, ale leki sobie z tym poradziły... jakoś.
Miesiąc temu miałam leczoną kanałowo piątkę... Nic.
Prawdopodbnie, jeśli stan zapalny był duży, to będzie bardziej bolało. Ale zadzwoń z rana i zapytaj, czy to jest normalne, lekarz zdecyduje.
Wstrzymaj się do rana i jak nic nie popuści to zadzwoń.
Być może stan zapalny był bardzo zaawansowany, co daje we znaki.
Mnie też nic nie bolało po zatruciu
Idź do innego dentysty. Jak można nie zaproponować znieczulenia do leczenia kanałowego?
Idź do innego dentysty. Jak można nie zaproponować znieczulenia do leczenia kanałowego?
Przeciez przy zatruwaniu zeba nikt Ci nie da znieczulenia. Z tym preparatem do zatrucia chodzisz kilka dni, to jest zalozenie leku i idziesz do domu. Jak do tego chcesz miec znieczulenie? To moze bolec i w moim przypadku bylam ostrzezona i bylo powiedziane, ze jak bedzie bardzo bolec, to mam wrocic od razu, wtedy sie lek zmieni.
Już przestało boleć. Ale żadne leki nie pomagały pierwszego dnia. Bałam się, że tak będzie cały czas.
Kiedyś miałam zatruwanego zęba i od razu po wyjściu od dentysty nic nie bolało.
Więc faktycznie to jak loteria. Dzięki za odpowiedzi