Owłosienie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Owłosienie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Owłosienie

Hej dziewczyny! big_smile To mój pierwszy post tutaj, założyłam konto, żeby się skonsultować w tej sprawie z innymi kobietkami.
Problem wygląda tak: Mam 18 lat. Od mniej więcej 12. r. ż. mam owłosienie na różnych częściach ciała, gdzie chyba niekoniecznie ono powinno być... Meszek na plecach, karku i pośladkach. Drobniutkie, dosłownie milimetrowe, ale jednak, włoski na brodzie i pod nosem. Całe szczęście, że jestem jasną blondynką i ich nie widać. Oprócz tego na brodzie w 1 miejscu wyrasta mi włos, który muszę wyrywać pęsetą, bo potrafi mieć nawet 4-5 cm długości. Podobnej długości wyrastają mi włosy w pojedynczych miejscach na piersiach. Oprócz tego mam włoski (mniej więcej takiej długości jak te, jakie by mogły wyrosnąć na nogach) wokół pępka i taki właśnie drobny meszek na całym brzuchu.

Czy to normalne, czy może powinnam się martwić? Myślicie, że trzeba pomyśleć o leczeniu hormonalnym? Moja endokrynolożka na wizycie 2 lata temu uznała, że to nie problem.

Dodam, że wykluczono u mnie zespół policystycznych jajników.

Z góry dziękuję :-)

2

Odp: Owłosienie

Wiele kobiet tak ma. Rzadko to zobaczysz bo raczej golą lub wyrywają te włoski. Ja kiedyś też się nakręciłam, że mam za dużo włosków nie tam gdzie trzeba. Namówiłam ginekolog aby skierowała mnie na badania. Badania wyszły ok. Każdy ma trochę inaczej.

3 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-08-14 16:08:27)

No to właściwie pech, że jesteś blondynką w tym momencie.
Bo jeśli endokrynologicznie ok to pozostaje kosmetyczka. Laserem byś załatwiła sprawę na dobre, ale nie działa na jasne wlosy.
Pozostaje woskowanie.

4

Mam ten sam problem co ty a nawet większy gdyż na samej brodzie rosną mi włoski,które muszę wyrywać pęsetą co kilka dni,a i tak problem powraca.Nie wspominając o innych miejscach na ciele jak wąsik pod nosem i biust.A,że jestem brunetką to widać niestety.Myślę,że wymaga to leczenia gdyż uwierzcie forumowiczki które nie mają tego problemu-nie chciałybyście skubać się co 2 dni lub mieć owłosienia jak facet.Skoro lekarze uważają,że to nie problem?-a też myślałam,żeby wybrać się z tym do lekarza-to osobiście myślałam,że może warto spróbować z laserem.Może to rozwiąże problem raz na zawsze.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Owłosienie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024