Kwas hialuronowy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Kwas hialuronowy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Kwas hialuronowy

Mam pytanie, dostałam voucher na zabieg kwasem hialuronowym na twarz, to są zastrzyki. Przyjaciółka sobie robiła i efekt jest super, dała mi voucher na urodziny. Zastanawiam się cały czas czy skorzystać. Robiłyście takie zabiegi? Polecacie? Warto?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kwas hialuronowy
Ania Bogacka napisał/a:

Mam pytanie, dostałam voucher na zabieg kwasem hialuronowym na twarz, to są zastrzyki. Przyjaciółka sobie robiła i efekt jest super, dała mi voucher na urodziny. Zastanawiam się cały czas czy skorzystać. Robiłyście takie zabiegi? Polecacie? Warto?

Chcesz sobie to wstrzykiwać? Mnie takie zabiegi nieco przerażają, ale co kto lubi.
Natomiast kwas hialuronowy stosuję od czasu do czasu w formie żelu do użytku zewnętrznego i jest super, szczególnie latem, bo zatrzymuje wodę w skórze.

3

Ania Bogacka napisał/a:

Ja nie robiłam i nie zamierzam, ale kilka moich ciotek i rodzicielka się ostrzykują, głównie twarz, ale też jedna usta. Ogólnie to jeden z najbezpieczniejszych zabiegów z zakresu medycyny estetycznej bo kwas występuje w naszym org. naturalnie a podczas jego wchłaniania stymulowany jest proces syntezy kolagenu, ale pamiętaj, że o ile sam nie niesie praktycznie żadnych skutków ubocznych tak np. choroby autoimmunologiczne to przeciwskazanie, zresztą osoba przeprowadzająca zabieg zrobi z Tobą wywiad smile Nastaw się na opuchliznę po zabiegu, ale ona szybko ustępuje. Czasem zdarzą się grudki pod skórą po zabiegu, ale to normalna reakcja skóry i element gojenia. Pamiętaj by wystrzegać się potem przez kilka msc sauny, solarium. Ciotki zawsze ostrzykiwały się po lecie, czyli czasie najbardziej obciążającym skórę.  I tak z raz na rok chyba. Chwaliły sobie.

4

a jest to dla Ciebie konieczne? moze zamienisz voucher na inny zabieg, co do którego masz przekonanie?
wydaje mi się że mimo iż kwas wystepuje naturalnie jak większośc substancji kosmetycznych zresztą to przecież chodzi o usługe nakłuwania- a tu jest miejsce na komplikacje.
w ogóle w lecie nie decydowałabym się na żadne inwazyjne zabiegi ze względu na wysokie promieniowanie UV i ryzyko przebarwień.

5

Z tego co wiem to zaleca się właśnie w miesiącach jesienno- zimowych, po sezonie letnim, właśnie m.in. ze względu na promieniowanie uv mniejsze. Jak z większością kwasów w różnej formie, czy do wstrzykiwanej czy nakładanej na skórę.  Autorko, faktycznie sprawdź do kiedy masz ważny ten voucher bo sezon letni to kiepski czas na to by się ostrzykiwać, jak już to po lecie.

6

poczekaj na późnie jesień najlepiej wink

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Kwas hialuronowy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024