Mezolifting [kwas hialuronowy] - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Mezolifting [kwas hialuronowy]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1

Temat: Mezolifting [kwas hialuronowy]

Na wstępie witam wszystkie użytkowniczki forum! Jest to mój pierwszy post :-)

Od pewnego czasu zastanawiałam się nad skorzystaniem z zabiegu wypełniania zmarszczek nosowo-wargowych kwasem hialuronowym. W internecie znalazłam kilka ofert - interesują mnie konkretnie oferty z okolic Poznania. W związku z tym mam do Was prośbę - czy mogłybyście doradzić mi gdzie na terenie Poznania (lub okolic) mogę znaleźć dobrą klinikę w której zostanie przeprowadzony taki zabieg? Przyznam też, że cena także jest ważna smile

W sieci znalazłam ofertę Instytutu Kosmetycznego Ireny Eris - używam Jej kosmetyków, i mam pewne zaufanie do marki - jednak wolałabym poznać Waszą opinię.

Pozdrawiam,
Ewa

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mezolifting [kwas hialuronowy]

Mi osobiście kosmetyki Eris nie służą. Co do kwasu hialuronowego, to lepsze efekty daje wypełnienie zmarszczek np. mezoterapia (preparatem mesolis) czy tzw. systemem injection. Są to takie peny, które są bardzo precyzyjne, bo przy strzykawce to lekarzowi a to mniej, albo więcej się wstrzyknie, a w tutaj wszystko jest ustawiane i wstrzykiwanie elektronicznie, poza tym mniej boli i nie ma siniaków.

3

A ja z kolei bym poleciła przeszczep tłuszczu pod skórę twarzy - super efekty. Tylko niestety nie pomogę w Poznaniu - jestem z Wawy.

4

Chyba jednak postawiłabym na kwas hialuronowy niż na przeszczep tłuszczu. Dla mnie to taka "teksańska masakra piłą mechaniczną" hihih
Kwasy hialuronowe z kolei są bezpieczne, a ich efekty długo się utrzymują. Koleżanka, które wspomina o Mesolisie wie co pisze smile Mezoterapia z jego wykorzystaniem przynosi naprawdę spektakularne efekty smile

5

Ojeja, zamiast dawać się kłuć i tak dalej nie lepiej zastosować kremy przeciwzmarszczkowe?

6

Kremy przeciwzmarszczkowe przeciwdziałają powstawaniu zmarszczek, jednak nie ma szans, aby wypełniły już istniejące. Oszem kremy takowe należy stosować, zaś na istniejące już zmarszczki należy podziałać silniejszymi i bardziej radykalnymi środkami/ sposobami, o których pisałam już powyżej smile

7

Większych zmarszczek nie usuniemy za pomocą zabiegu mezoterapii. Mezoterapia bardziej mi się kojarzy z zabiegiem, który ma nawilżyć naszą skórę i trochę ja napiąć, więc drobniutkie zmarszczki może faktycznie się wygładzą. Ale na większe zmarszczki potrzebny jest zabieg wypełniania zmarszczek preparatami do tego przeznaczonymi np. esthelis czy fortelis.
I jak sobie tak popatrzymy na ceny kremów przeciwzmarszczkowych tych lepszych, a na ceny zabiegów to faktycznie różnica cenowa jest niewielka, a wydaje mi się że efekty przy wypełnieniu zmarszczki preparatem zawierający kwas hialuronowy jest o niebo lepszy.

8

Wypełnianie głębokich zmarszczek lepiej rzeczywiście zrobić poprzez wstrzyknięcie kwasu hialuronowego. Niemniej jednak seria zabiegów mezoterapii igłowej również przynosi spektakularne efekty odmładzające i to skórę na całej twarzy smile

9

w sumie zgodzę się, że kwas hialuronowy jest bardzo dobry. Jednak tłuszcz również daje super efekty - głównie odmładza skórę, jeśli wcześniej była sucha i zniszczona - czyli właśnie jeśli tej tkanki tłuszczowej pod nią zabrakło smile

10

A mnie się wydaje, że skóra nie wysycha dlatego, że nie ma pod nią tłuszczu, mechanizm chyba jest trochę inny. Kwas hialuronowy jest substancją normalnie występującą w skórze, on działa jak magnesik przyciągający do siebie cząsteczki wody dzięki czemu skóra jest nawilżona. Jednak z wiekiem ilość kwasu w skórze się zmniejsza, przez co nasza skóra jest mniej nawilżona i więdnie. A jeśli wstrzykniemy jej dodatkowy kwas hialuronowy czy to będzie mezoterapia-preparat mesolis czy wypełniacze z kwasem-np. esthelis, to nasza skóra na nowo jest nawilżana.
Klaudia pewnie masz racje a ja cały czas myślałam, że mezoterapia to tylko nawilżenie

11

Motylku i dobrze Ci się zdaje.
Lilka zabieg, o którym piszesz to Lipofilling. Zabieg ten wykonuje się na sali operacyjnej polega na iniekcji własnej tkanki tłuszczowej bezpośrednio np. w dłonie (tkankę podskórną). Czyli to już jest większa ingerencja w nasze ciało. To już wolałabym ostrzykiwanie, czy mezoterapię igłową - mesolisem. Kwas po jakimś czasie się wchłonie a tłuszcz? Jeśli nie będziesz zadowolona z zabiegu to znów trzeba iść pod skalpel...

12

Tłuszcz? Również wchłania się po jakimś czasie smile

13

Teraz w Poznaniu można wykonać mezo z kwasem hialuronowym w nowej klinice Profemedu. Ja korzystam z ich usług w Warszawie, ale pochodzę z okolic Poznania i ostatno byłam w rodzinnych stronach, to własnie w poznańskim Profmemedzie zafundowałam mamie kilka zabiegów odmładzających smile Myślałyśmy też o mezoterapii, ale na początek zastosowałyśmy peelingi chemiczne.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Mezolifting [kwas hialuronowy]

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024