relacja z byłym - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: relacja z byłym

Cześć

Byłam w związku, rok temu rozeszliśmy się przede wszystkim ze względu na dzielącą nas odległość. Ostatnio na siebie wpadliśmy, później spotkaliśmy się i było naprawdę zaskakująco fajnie, co więcej okazało się, że będzie już mieszkał na stałe w okolicy, od tego czasu czuje się taka wybita, uciekam myślami do niego. Chyba coś się we mnie ponownie obudziło, choć przez ten cały czas bez niego nie było mi łatwo, miałam lepsze i gorsze dni. Myślicie, że warto próbować odnowić ten kontakt?
Chciałabym do sprawy podejść tak spontanicznie, żeby samo się działo, ale czy warto drugi raz do tej samej rzeki? Co o tym sądzicie? Widzę po nim, że gdzieś tam szuka tego kontaktu, a jedyna bariera z kiedyś w tym momencie znika...jednak pozostaje we mnie lekki dystans, choć myślę, że to zdrowe podejście

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: relacja z byłym

Myślę że warto odnowić,dlatego że główna przyczyna rozstania zniknęła,a wasza sytuacja wcale nie jest wybitnie typowa nie poznaliście się chyba przez tę odległość bardziej ,stanęło to poznawanie być może w jakimś punkcie .
Do tej samej rzeki to można wchodzić wiele razy woda w rzece się zmieniła Ty trochę się zmieniłaś on się trochę zmienił,nie zaszkodzi wam
Nie macie jakichś traum i urazów wielkich pretensji itp do siebie  tylko związki na odległość są po prostu bardzo trudne do zaakceptowania i spełniania potrzeb, oczekiwań związanych z bliskością fizyczną ,zażyłością czułością ,a   dla niektórych to nawet nie związki.
Po za tym macie chyba ochotę oboje sprawdzić jak to jest już nie na odległość,więc to nie jest takie wchodzenie do tej samej wody w rzece moim zdaniem oczywiście ,i nie nabyliście mnóstwa wzajemnych nawyków reakcji w okresie związku na odległość wiele do odkrycia przed wami może się okazać.

3

Niby zgadzam się z tym, co pisze pasławek, ale coś mi tu nie pasuje :-/

Nigdy wcześniej, jak byliście jeszcze w związku, nie rozmawialiście o tym, żeby związek na odległość zmienić we wspólne bycie razem na codzień? Nie było wcześniej takiej opcji, żeby któreś z Was przeniosło się bliżej, a jednak to się zmieniło?
Wydaje mi się, że jak ludzie na ogólnym planie dogadują się i widzą wspólną przyszłość, to szukają rozwiązań, aby pokonać przeszkody, a tutaj rozbiliście się na tej przeszkodzie, a teraz jak ona sama znikła, to znowu się schodzicie. Co jak pojawi się kolejna przeszkoda?

4 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-05-15 12:06:06)

Ojej smile
do zagadek chodź lepiej smile

Autorkę i eksa i tak ciągnie do siebie mam wrażenie i chcą sprawdzić to niech sprawdzą ,kto ich powstrzyma smile,po za tym - mało informacji i trzeba znowu się domyślać domniemywać.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024