Biała sukienka na wesele jako gość? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Biała sukienka na wesele jako gość?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Biała sukienka na wesele jako gość?

Za miesiąc idę na wesele kuzyna. Wiem, że panuje zasada, że biały to kolor panny młodej i goście powinni zdecydować się na inny kolor stroju. Mam sukienkę, którą chciałabym założyć, ale boję się czy to nie będzie jakieś faux pas. Od razu zaznaczam, sukienka nie jest śnieżnobiała i nie przypomina w żadnym stopniu takiej typowej sukni ślubnej. W stylu hiszpanki, przed kolano, kremowa, z dużą ilością czarno-brązowo-różowych kwiatów. Te kwiaty tak zajmują z 40-50% miejsca na tej sukience. Do tego czarne buty, pasek i torebka. Do tej pory nie myślałam, że to mógłby być problem, bo w żadnym stopniu nie będzie to przypominać stroju panny młodej. Ale ostatnio tak się zaczęłam zastanawiać i sama już nie wiem, może jednak nie powinnam jej ubierać.
Jak myślicie, wypada tak iść? Czy raczej wybrać coś innego?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Biała sukienka na wesele jako gość?
Karola2020 napisał/a:

Za miesiąc idę na wesele kuzyna. Wiem, że panuje zasada, że biały to kolor panny młodej i goście powinni zdecydować się na inny kolor stroju. Mam sukienkę, którą chciałabym założyć, ale boję się czy to nie będzie jakieś faux pas. Od razu zaznaczam, sukienka nie jest śnieżnobiała i nie przypomina w żadnym stopniu takiej typowej sukni ślubnej. W stylu hiszpanki, przed kolano, kremowa, z dużą ilością czarno-brązowo-różowych kwiatów. Te kwiaty tak zajmują z 40-50% miejsca na tej sukience. Do tego czarne buty, pasek i torebka. Do tej pory nie myślałam, że to mógłby być problem, bo w żadnym stopniu nie będzie to przypominać stroju panny młodej. Ale ostatnio tak się zaczęłam zastanawiać i sama już nie wiem, może jednak nie powinnam jej ubierać.

Moim zdaniem spokojnie możesz taką sukienkę założyć. Sam fakt, że ma w sobie biały kolor nie stanowi tutaj żadnego przeciwwskazania i na pewno nie będzie wpadką.
Baw się dobrze! smile

3

Też mi się wydaje, że nie ma nic złego w takiej sukience, skoro są na niej ciemne kwiaty. Przecież to nie tak, że nie można założyć NIC białego. Co innego, gdyby sukienka była cała biała, ale tak...? Bez przesady.

A jak i tak się denerwujesz, to spytaj pannę młodą i będziesz miała jasność. smile

4

Karola2020 napisał/a:

A ja powiem tak przekornie, że jeżeli już teraz zastanawiasz się czy wypada czy nie wypada, to i tak lepiej Ci będzie iść w czymś innym, odpadnie powód do przejmowania się.

5

Sukienka w kolorowe kwiaty na białym tle nie wygląda na suknię ślubną.
Możesz spokojnie w niej iść , na pewno nikt cię nie pomyli z panną młodą.

6 Ostatnio edytowany przez R_ita (2021-05-09 16:27:04)

W mojej opinii śmiało możesz zakładać. No i zawsze możesz z grzeczności zapytać Pannę Młodą czy to jej nie przeszkadza.

7

Zgadzam się - skoro nie jest w całości biała, to nie ma problemu smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Biała sukienka na wesele jako gość?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024