Witam, mam powiększone wargi sromowe większe takie dwie bułki się zrobili nie jakoś ogromne ale nie mam takich naturalnie. Nie bolą nie szczypią ale niestety źle wpływają na wargi mniejsze nie mam tam przepływu powietrza dlatego są czerwone i delikatnie poszczypują. Nie mam upławów ani brzydkiego zapachu z pochwy. Co to może być? Któraś z Pań tak miała?
Witam, mam powiększone wargi sromowe większe takie dwie bułki się zrobili nie jakoś ogromne ale nie mam takich naturalnie. Nie bolą nie szczypią ale niestety źle wpływają na wargi mniejsze nie mam tam przepływu powietrza dlatego są czerwone i delikatnie poszczypują. Nie mam upławów ani brzydkiego zapachu z pochwy. Co to może być? Któraś z Pań tak miała?
Może masz uczulenie na coś co ma bezpośredni kontakt ze skórą tych okolic?
Np. nowe majtki, podpaski czy wkładki, środek do mycia czy depilacji, proszek do prania.
A myslalas tak moze, zeby po prostu przejsc sie i zapytac o to lekarza?
A ile masz lat? Podczas dojrzewania wargi sromowe większe powiększają się i stają się bardziej pulchne. Wargi mniejsze i pochwa powinny pozostawać wilgotne, dlatego wargi większe chronią je przed dostępem powietrza lub wysychaniem. Szczypanie to może być objaw infekcji lub zwykłego podrażnienia, otarcia
Grzybica pochwy może być też utajona i nie dawać objawów w postaci upławow...miałam tak kilka razy. Po sexie wargi dosłownie puchły...
W aptece możesz kupić paseczki do testów ph pochwy. I najlepiej udac sie do gina...zajrzy do zródła
Zapalenie warg sromiwych. Nasiadowki z nadmanganuanu potasu