Wygrałam z nerwicą i depresja ale... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Wygrałam z nerwicą i depresja ale...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Wygrałam z nerwicą i depresja ale...

Jak w temacie. Udało mi się pokonać paskudną chorobę jaką jest nerwica i depresja. Trwało to 3 lata. Zaczęłam bardziej dbać o swoje zdrowie i samopoczucie. I tutaj pojawia się kolejna sprawa która mnie dosłownie paraliżuje. Otóż chodzi o nałogi. Paliłam 10 lat około 1, 1,5 paczki dziennie to raz. Dwa stosowałam tabletki antydepresyjne a konkretnie sertraline i aripiprazolum i piłam przy nich alkohol praktycznie codziennie, raz większe ilości raz mniejsze. Te 2 nałogi odeszły w zapomnienie, nie mam ich już ale boję się konsekwencji. Że mieszanką papierosów i tabletek z alkoholem uszkodziłam coś sobie. Tak bardzo się boję a czasu nie cofnę...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wygrałam z nerwicą i depresja ale...
SMUTNADUSZA1994 napisał/a:

Jak w temacie. Udało mi się pokonać paskudną chorobę jaką jest nerwica i depresja. Trwało to 3 lata. Zaczęłam bardziej dbać o swoje zdrowie i samopoczucie. I tutaj pojawia się kolejna sprawa która mnie dosłownie paraliżuje. Otóż chodzi o nałogi. Paliłam 10 lat około 1, 1,5 paczki dziennie to raz. Dwa stosowałam tabletki antydepresyjne a konkretnie sertraline i aripiprazolum i piłam przy nich alkohol praktycznie codziennie, raz większe ilości raz mniejsze. Te 2 nałogi odeszły w zapomnienie, nie mam ich już ale boję się konsekwencji. Że mieszanką papierosów i tabletek z alkoholem uszkodziłam coś sobie. Tak bardzo się boję a czasu nie cofnę...

To nie wygląda jak pokonana nerwica tak patrząc na Twój post.

3

Na czym opierasz stwierdzenie, że poradziłaś sobie ze swoimi problemami?

I czego od nas oczekujesz? My przecież nie postawimy medycznej diagnozy. Jeśli obawiasz się, że Twój stan zdrowia w efekcie stosowania wspomnianych używek i ryzykownych mieszanek uległ pogorszeniu, to najprościej będzie wykonać przynajmniej podstawowe badania (morfologia, mocz, dodatkowo możesz zrobić USG jamy brzusznej, EKG), a te wstępnie wskażą czy Twoje narządy pracują prawidłowo, czy może należy pogłębić diagnostykę, bo dzieje się coś niepokojącego.

Tym niemniej ja również pokuszę się o wniosek, że wciąż masz problem z emocjami. Stąd zresztą moje pierwsze pytanie.

4

Czesc.Powiem Ci szczera prawde ze swojego doświadczenia.Mysle ze nie pokonałaś jeszcze tej depresji tylko masz taką nadzieję.Ja też tak myślałam i widzisz opisałaś prawie mnie tylko ze ja nie pale i nie piłam codziennie ale tylko w weekend a tak naprawdę nie powinnyśmy pic przy antydepresantach bo tak naprawdę one nie działają.Fakt tez juz myslalam ze juz mam to za sobą ze juz z tego wyszlam ale mój mądry lekarz nie chciał jeszcze wyjść z leków a minęło już 3 lata bo jeszcze nie skończyła się sprawa w sądzie z moim ex za znecanie się nademna i dziećmi. Po wyroku jak uznali go winnym tak mnie trzepnęło i córkę ze depresja wrocila ze zdwojoną siłą i niestety moje myślenie ze juz x tego wyszl było błędne a na dodatek moze zrobilam błąd i leki nie działały miesiąc przed wyrokiem mialam taki stres ze piłam codziennie nie tak żeby się upijać ale osłabiałam działanie leków I niestety o stałam się w szpitalu z załamaniem nerwowym.i znów czeka mnie wszystko od początku nastepna terapia zmiana leków.Takze zastanów się czy napewno wyszłaś z depresji (to tak dla twojego dobra depresja jest podstepna)Trzymam kciuki.Ajak boisz się ze ze cos ci jest np masz problemy z watroba to idz do lekarza jak najszybciej nie ma na co czekać.

5

Nie będę wchodzić w leczenie farmakologiczne,  tu bym radziła postępować  wedle zaleceń lekarza, natomiast  wiem z doświadczenia  jak wiele  powiązań  z depresja,  nerwica  na też praca jelit.  Naprawdę! Warto zatroszczyć  się o jelita a to pomoże  też w wychodzeniu na prostą.  Ba,  osoby zmagające się z depresja,  miały najpierw problem z układem trawiennym! Sugeruje  psychoprobiotyki  na jelita,  mogą być też zwykle  dobre jakościowo.  Do tego korzystanie  z darów natury,  spacery po lesie,  korzystanie z promieni  słonecznych, codzienne  spacery,  zdrowa dieta.  Dodatkowo warto suplementowac magnez o wysokiej zawartości jonów magnezu,  metylowana formę  całego kompleksu witamin B,  oraz kwasy Epa dha. Niewielkie  zmiany dają duże efekty!  Polecam też medytacje oddechu.  Pozdrawiam i życzę zdrowia i szczęścia! Jeszcze będzie  dobrze smile

6

To jest myslenie strachem i brzmi jak nerwica. Nerwica to jak proba kostiumowa do tragedii i wlasnie te obawy tak wygladaja.

7

SMUTNADUSZA1994 napisał/a:

Myślę, że w kwestii stanu zdrowia trzeba poprosić lekarza o skierowanie na badania i po prostu zbadać się dokładnie.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Wygrałam z nerwicą i depresja ale...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024