Skóra wokół oczu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Skóra wokół oczu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Skóra wokół oczu

Witajcie Dziewczyny.

Moj problem dotyczy tak jak napisałam w temacie- skory wokół oczu. Mam 33 lata i ogólnie bardzo sucha skórę  jednak radzę sobie różnymi kremami ale jesli chodził o tą wokół oczu to jest masakra.  Nie zliczę ile miałam przeróżnych kremów, serum, mask...zwłaszcza pod oczami skora jest bardzo sucha, pojawiają się zmarszczki i ciebie, wyglądam strasznie. Dodam jeszcze, że mam też bardzo wrażliwą skórę i skłonna do alergii. Czy ma moze któraś z Was jakis cudowny specyfik, który radzi sobie z takimi problemami?
Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Skóra wokół oczu

A próbowałaś może serum peptydowe pod oczy z argireliną z Basiclab?
Sama nie stosowałam, ale moja kierowniczka miała identyczny problem jak twój i bardzo zachwalała działanie.

3

Idź do byle biedry, weź krem na literę T (polecam zielony).
Albo jakiś redbloker, najlepiej serum.
Nie kombinuj za większą kasę, chyba że po konsultacji z dermatologiem.

4

SanTi napisał/a:

Idź do byle biedry, weź krem na literę T (polecam zielony).

Potwierdzam - te kremy są świetne, a przy tym niesamowicie wydajne. Mój faworyt to wersja "nawilżający krem wygładzający". 

Mogę też polecić VitA-POS - apteczną maść do oczu z witaminą A (malutka, żółta tubka), którą wiele osób stosuje jednak pod oczy. Witamina A ma działanie regenerujące, ładnie napina i natłuszcza delikatną skórę tej okolicy.
Z kolei u mnie naprawdę nieźle sprawdza się "Aktywny kolagen w żelu do skóry suchej i dojrzałej" (taka jest pełna nazwa produktu) marki Dermofuture.

Na marginesie dodam, że czytałam kiedyś, że wbrew pozorom z kosmetykami pod oczy nie należy przesadzać, bo ich nadmiar może tej delikatnej, cienkiej skórze przynieść więcej szkody niż pożytku. Między innymi dlatego należy je nakładać bardzo cienką warstwą, która wchłonie się w całości, ale nie będzie stanowić obciążenia. Od tamtej pory staram się przestrzegać tej zasady i wydaje mi się, że coś w tym jest.

5

jak masz kasę, to udaj się do kosmetyczki na jakiś zabieg przeznaczony do wrażliwej skóry wokół oczu.
zauważyłam że większość kobiet skórę wokół oczu głównie nawilża, a ona potrzebuje bardziej aktywnych składników odżywczych.

i ochrony UV smile

6

Też mam ten problem i używam kosmetyków z serii Pharmaceris, mają różne kremy, żele do twarzy, pianki. Jestem zadowolona z rezultatów.

7

U mnie też się zaczęło robić szaro na twarzy, ale odkąd stosuję kosmetyki z retinolem jest dużo lepiej. Do tego jakiś kamienny roller do twarzy (serio to działa). Jeśli chodzi o pielęgnację twarzy, to warto jest zerknąć sobie na linię od Selvert:  https://ipoddebice.pl/pl/651_artykuly-s … -cery.html
Dawanie sobie czasem wytchnienia - to bardzo ważne, bo co byś nie czarowała ze skorupką, to jak w środku jest ztyrany człowiek to i tak wypłynie na wierzch Wiem, ze teraz każdy gdzies pędzi, a i małe dziecko pewnie daje się we znaki, ale na tyle na ile się da, po prostu odpoczywać i dosypiać.
Z diety wyłączyłabym nadmiar owoców, bo fruktoza wcale nie jest taka zdrowa. Dla mnie to był duży przeskok.

8

Jagczy, ja wiem, że bardzo starasz się zachować pozory, ale od łatki spamerki już nie uciekniesz wink Równocześnie, żeby popełniać takie ortograficzne wpadki, jak:

jagczy napisał/a:

ztyrany

... toż to nie uchodzi big_smile

9

przetestuj kolagenowe płatki pod oczy, ostatnio widziałam takie w ofercie SKIN79

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Skóra wokół oczu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024