Dziewczyny ratunku mam strasznie suchą skórę głowy brzydko to wygląda i potwornie mnie denerwuje, ogólnie mam suchą skórę ale od jakiegoś czasu i na głowie mi się ten problem pojawił. Cały czas muszę mieć włosy rozpuszczone co często mnie już nudzi. Próbowałam już sporo szamponów z apteki i nic, może wy znacie jakieś specyfiki, któraś z was ma podobny problem.
Błagam pomocy.
Dziewczyny ratunku mam strasznie suchą skórę głowy brzydko to wygląda i potwornie mnie denerwuje, ogólnie mam suchą skórę ale od jakiegoś czasu i na głowie mi się ten problem pojawił. Cały czas muszę mieć włosy rozpuszczone co często mnie już nudzi. Próbowałam już sporo szamponów z apteki i nic, może wy znacie jakieś specyfiki, któraś z was ma podobny problem.
Błagam pomocy.
Próbowałaś myć głowę szamponami bez SLS?
Co to jest SLS?
SLS to skrót od Sodium Lauryl Sulfate. Jest to powszechnie stosowany środek powierzchniowo czynny, który wykazuje zdolności myjące, pianotwórcze i emulgujące. To właśnie ta substancja sprawia, że szampon czy mydło tak świetnie się pieni. SLS to tani, drażniący detergent o silnych właściwościach myjących.
Polecam naturalne szampony, raz na tydzień peeling skóry głowy, do tego naturalne oleje (wiesiołka, lniany itp) do spożywania doustnie
6 2021-03-23 08:56:09 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2021-03-23 13:02:50)
Sprawdziłam skład szamponu i nie jest napisane nic takiego w nim jak SLS
Masz jakieś sprawdzone peelingi ?
Polecam naturalne szampony, raz na tydzień peeling skóry głowy, do tego naturalne oleje (wiesiołka, lniany itp) do spożywania doustnie
Only bio, natura siberica
Jakiego szamponu używasz?
Pirolam od miesiąca
9 2021-03-24 18:31:01 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2021-03-24 18:34:16)
Ojej to naprawdę mocny szampon. Masz łupież? Lekarz zalecil że względu na namnozenie grzybów?
Łupież też bierze się z nadmiernego przesuszenia kosmetykami i farbami, zmian hormonalnych czy też reakcji autoimmulogicznej. Bardzo polecam kwasy omega 3 6 9, oleje roślinne do spożywania doustnie, olej Smart me łączy wszystko w sobie, ponadto przeciwdziałania stanom autoimmulogicznym. Do tego pij dużą ilość wody, polecam też zastosowanie probiotykow (jeśli podłoże alergiczne)
EQUILIBRA Aloesowa polecam, nawilża bardzo skórę głowy jak i włosy. Naturalny szampon, nawilża i łagodzi
Na suchą skórę głowy pomóc powinna emulsja "Emolium" marki Dermocare, która zgodnie z informacją producenta wyraźnie zmniejsza nadmierne złuszczanie się naskórka, zmniejsza suchość skóry, intensywnie nawilża, dostarcza lipidy, łagodzi podrażnienia i uczucie świądu. Jest bardzo delikatna, a równocześnie skuteczna. Produkt na pewno kupisz w aptece, nie wiem czy gdzieś jeszcze. Z polecenia dermatologa kupowałam tę emulsję w ubiegłym roku, nie pamiętam dokładnie ile kosztuje, ale nie jest jakoś specjalnie droga, ok. 25 zł. W każdym razie osobie, dla której była przeznaczona, pomogła i to dosyć szybko.
Gdybyś się zdecydowała, koniecznie pamiętaj, że to musi być wersja do suchej skóry głowy, bo są też inne.
Polecam na łupież, na bardzo suchą skórę głowy, łuszczyce głowy i nie tylko maseczkę na włosy przed myciem : żółtko, kilka kropel oleju konopnego , kilka kropel cytryny. Maseczkę o konsystencji majonezu wetrzeć w skórę głowy na pół godziny przed myciem, owinąć głowę ręcznikiem. umyć czeskim szamponem Capillus saborea nie używać odżywki.Kurację stosować w miarę potrzeby także na inne problemy z włosami i skóra głową jak łuszczyca ...szampon jak i olejek znajdziecie W Konopnej Farmacji w Poznaniu a ul. Ratajczaka 33 ale jak wszystko teraz można zamówić online u nich na łuszczycę skóry nie tylko głowy pomoże maść konopna retter za 36,90 zł tylko szukajcie tą z hologramem oryginalna receptura bo ta bez jest jakaś inna ... od środka 3 x 5 kropel dzienie pod język i do maści dodawać olej cbd 5 % ......mam wszystko sprawdzone polecam !!!
Uwielbiam kosmetyki marki Wax Pilomax. tam zawsze znajdzie się coś dla siebie. Polecam serie MED. Jest bardzo delikatna i pomaga ukoić podrażniona i delikatna skore głowy i nie tylko głowy
Zdecydowanie polecam kosmetyki do pielegnacji włosów i skalpu od Wax Pilomax seria MED. Delikatnie czyzczą i koją podrażnioną skórę.