Sucha skóra głowy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Sucha skóra głowy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Sucha skóra głowy

Dziewczyny ratunku mam strasznie suchą skórę głowy brzydko to wygląda i potwornie mnie denerwuje, ogólnie mam suchą skórę ale od jakiegoś czasu i na głowie mi się ten problem pojawił. Cały czas muszę mieć włosy rozpuszczone co często mnie już nudzi. Próbowałam już sporo szamponów z apteki i nic, może wy znacie jakieś specyfiki, któraś z was ma podobny problem.
Błagam pomocy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Sucha skóra głowy
Mama29.07 napisał/a:

Dziewczyny ratunku mam strasznie suchą skórę głowy brzydko to wygląda i potwornie mnie denerwuje, ogólnie mam suchą skórę ale od jakiegoś czasu i na głowie mi się ten problem pojawił. Cały czas muszę mieć włosy rozpuszczone co często mnie już nudzi. Próbowałam już sporo szamponów z apteki i nic, może wy znacie jakieś specyfiki, któraś z was ma podobny problem.
Błagam pomocy.

Próbowałaś myć głowę szamponami bez SLS?

3

Co to jest SLS?

4

SLS to skrót od Sodium Lauryl Sulfate. Jest to powszechnie stosowany środek powierzchniowo czynny, który wykazuje zdolności myjące, pianotwórcze i emulgujące. To właśnie ta substancja sprawia, że szampon czy mydło tak świetnie się pieni. SLS to tani, drażniący detergent o silnych właściwościach myjących.

5

Polecam  naturalne szampony,  raz na tydzień  peeling skóry głowy,  do tego naturalne oleje  (wiesiołka, lniany itp) do spożywania  doustnie

6 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2021-03-23 13:02:50)

Sprawdziłam skład szamponu i nie jest napisane nic takiego w nim jak SLS

Masz jakieś sprawdzone peelingi ?

Istotka6 napisał/a:

Polecam  naturalne szampony,  raz na tydzień  peeling skóry głowy,  do tego naturalne oleje  (wiesiołka, lniany itp) do spożywania  doustnie

7

Only bio, natura  siberica smile

Jakiego szamponu  używasz?

8

Pirolam od miesiąca

9 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2021-03-24 18:34:16)

Ojej to naprawdę mocny szampon.  Masz łupież? Lekarz  zalecil że względu na namnozenie  grzybów?
Łupież  też bierze  się z nadmiernego przesuszenia kosmetykami i farbami,  zmian hormonalnych  czy też reakcji  autoimmulogicznej.  Bardzo polecam kwasy omega 3 6 9,  oleje roślinne do spożywania doustnie,  olej Smart  me łączy wszystko w sobie,  ponadto  przeciwdziałania  stanom autoimmulogicznym.  Do tego pij dużą  ilość  wody,  polecam też zastosowanie  probiotykow (jeśli podłoże alergiczne)

EQUILIBRA Aloesowa  polecam,  nawilża  bardzo skórę głowy jak i włosy.  Naturalny  szampon, nawilża  i łagodzi

10

Na suchą skórę głowy pomóc powinna emulsja "Emolium" marki Dermocare, która zgodnie z informacją producenta wyraźnie zmniejsza nadmierne złuszczanie się naskórka, zmniejsza suchość skóry, intensywnie nawilża, dostarcza lipidy, łagodzi podrażnienia i uczucie świądu. Jest bardzo delikatna, a równocześnie skuteczna. Produkt na pewno kupisz w aptece, nie wiem czy gdzieś jeszcze. Z polecenia dermatologa kupowałam tę emulsję w ubiegłym roku, nie pamiętam dokładnie ile kosztuje, ale nie jest jakoś specjalnie droga, ok. 25 zł. W każdym razie osobie, dla której była przeznaczona, pomogła i to dosyć szybko.
Gdybyś się zdecydowała, koniecznie pamiętaj, że to musi być wersja do suchej skóry głowy, bo są też inne.

11

Polecam na łupież, na bardzo suchą skórę głowy, łuszczyce głowy i nie tylko maseczkę na włosy przed myciem : żółtko, kilka kropel oleju konopnego  , kilka kropel cytryny. Maseczkę o konsystencji majonezu wetrzeć w skórę głowy na pół godziny przed myciem, owinąć głowę ręcznikiem. umyć czeskim szamponem Capillus saborea nie używać odżywki.Kurację stosować w miarę potrzeby także na inne problemy z włosami i skóra głową jak łuszczyca ...szampon jak i olejek  znajdziecie W Konopnej Farmacji w Poznaniu a ul. Ratajczaka 33  ale jak wszystko teraz można zamówić online u nich na łuszczycę skóry nie tylko głowy pomoże maść konopna retter za 36,90 zł tylko szukajcie tą z hologramem oryginalna receptura bo ta bez jest jakaś inna ... od środka 3 x 5 kropel dzienie pod język  i do maści dodawać olej cbd  5 %  ......mam wszystko sprawdzone polecam !!!

Uwielbiam kosmetyki marki Wax Pilomax. tam zawsze znajdzie się coś dla siebie. Polecam serie MED. Jest bardzo delikatna i pomaga ukoić podrażniona i delikatna skore głowy i nie tylko głowy smile

Zdecydowanie polecam kosmetyki do pielegnacji włosów i skalpu od Wax Pilomax seria MED. Delikatnie czyzczą i koją podrażnioną skórę.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Sucha skóra głowy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024