Związki a przyjaźń - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związki a przyjaźń

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Związki a przyjaźń

Hej , to mój pierwszy post , ale mam nadzieję , że mi coś doradzicie. smile Przejde od razu do sprawy, a więc od ponad 10 lat mam przyjaciela. Poznaliśmy sie jeszcze w podstawówce, na początku zwykły kolega, wiadomo jak to dzieci, potem jednak około 4 klasy nasza więź się zacieśniła, spędzaliśmy więcej czasu razem a ja zaczełam go postrzegać już jako kogoś więcej, niż tylko kolegę z klasy czy przyjaciela. Pierwsza miłość, zauroczenie i szczerze mówiąc odbiło mi na jego punkcie . Schudłam, zaczełam inaczej się ubierać , a nasza przyjaźń rozwijała sie i już rozumieliśmy sie bez słów. Kiedy skończyliśmy podstawówkę myślałam , że mi to minie , niestety myliłam sie całe gimnazjum miałam go w głowie , miałam chłopaka ale nic z tego ciągle on i on w głowie. Gdy go widywałam moje serce o mało nie wyskakiwalo mi z piersi . Trzy lata miejśmy sporadyczny kontakt od święta wiecie urodziny, święta coś . Powoli zaczynałam godzić sie z faktem , że juz nie będzie jak kiedyś , a nasze drogi nie zejdą się nigdy więcej, no mylilam się.. Poszłam do szkoły średniej i okazało się, że jesteśmy w jednej klasie.  Nasz kontakt znowu sie odbudował, jesteśmy praktycznie nierozłączni wszystkie projekty razem , czasami razem w ławce, piszemy, dzwoni do mnie gdy chce pogadać , lub po prostu nudzi się bądz tak o po prostu pogadac. A moje uczucia do niego odżyły. Myślałam , że gdy znajde sobie chlopaka to minie i mimo , że mój chłopak jet cudowny i wgl układa nam sie , to ciągle w głowie mam jego. Od pierwszego dnia szkoły średniej moje uczucia odżyły i nie uspały się nawet na chwile. Próbuję szukać wad , nie pisać i wgl , chce zapomnieć ale nie umiem. Wiem , że to nie jest fair w sosunku do mojego chłopaka ,który nie ma pojęcia o walce , którą każdego dnia ze sobą toczę. A mój " friendzone" ? Nie powiedziałam mu od tych 7-8 lat , że go kocham , zawsze sie boje, że nasza przyjaźń sie zniszczy, a pęka mi serce gdy mówi mi o jakiś dziewczynach , które mu wpadną w oko czy coś. Co byście mi poradzili? Czy to normalne , że zakochałam się w nim jako dziesięciolatka a teraz nadal to nie zgineło?
Co gorsza , ciągle gdy mój chłopak cos robi mam w głowie jak robiłby to on , albo coś .. To juz mnie przerasta trochę..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Związki a przyjaźń

Ciężka sprawa. IMHO masz 2 wyjścia: odciąć się od niego fizycznie, ale jak domniemam to może być trudne (chodzicie do jednej klasy). Druga opcja to zerwać z obecnym chłopakiem i powiedzieć co czujesz do przyjaciela, sprobować z nim być. Albo sytuacja się rozwinie w dobrym kierunku i będziecie szczęśliwi, albo przyjaciel Cię odrzuci. Ryzykujesz wszystkim, ale przynajmniej zaczniesz żyć w zgodzie ze swoimi uczuciami. Jak się uda to super, jak nie to przynajmniej wyjaśnisz sytuacje. Fakt, zostaniesz sama, ale po okresie bólu będziesz gotowa na prawdziwy związek.

3

mikkka 2 napisał/a:

mój chłopak jet cudowny i wgl układa nam sie , to ciągle w głowie mam jego. Od pierwszego dnia szkoły średniej moje uczucia odżyły i nie uspały się nawet na chwile.

Ale Ty nie masz chłopaka. To tylko taka zapchajdziura.
Jesteś z nim, bo boisz się być sama. Tyle.

mikkka 2 napisał/a:

pęka mi serce gdy mówi mi o jakiś dziewczynach , które mu wpadną w oko czy coś. Co byście mi poradzili?

Ty wtedy cierpisz? A nie pomyślałaś co on myśli jak widuje Cie z chłopakiem?

Najlepiej to zdecyduj się na jednego albo drugiego. Bo w obecnej sytuacji możecie we troje cierpieć.

4

Przede wszystkim, zacznij zachowywać się jak człowiek o jakimkolwiek poczuciu moralności i zerwij z swoim partnerem. Kochasz innego, jesteś z innym. To wyjątkowo podłe. Przyjaciel by tylko kiwną palcem i poleciałabyś do niego... olała.
No słów braknie na coś tak obleśnego.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związki a przyjaźń

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024