Kolejny facet przed 30 z depresją - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Kolejny facet przed 30 z depresją

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1 Ostatnio edytowany przez Morten (2020-06-02 14:36:25)

Temat: Kolejny facet przed 30 z depresją

Dzień dobry,
Mam 27 lat, od pół roku leczę sie na depresje, psychiatra twierdzi, że tak na prawde choruje od ok. 10 lat., co niestety skutkuje wolniejszymi postępami w leczeniu. Od 2-3 miesięcy mam też sesje u psychoterapeutki. Nigdy nie miałem próby samobójczej, choć intesywnie i regularnie o niej myślałem.

Mam dobrą sytuacje rodzinną, zawsze moge liczyć na wsparcie, zarówno psychiczne jak i finansowe, mieszkam jeszcze z rodzicami.

Moim problemom jestem w 100% sam sobie winny, jestem strasznym życiowym debilem, mimo wsparcia nie skończyłem nawet 1. stopnia studiów, bo… nie wiem.. wydawało mi się chyba, że jak nie będzie to będzie dobrze, oj ogromny kubeł zimnej wody na mnie spłynął. Nie jestem w stanie na razie planowac ewentualnego kontynuowania kształcenia. Prace za marne pieniądze mam tylko dzięki siostrze. Nie mam niestety hobby któremu mógłbym się poświecic, ot pomniejsze typu gotowanie, programy popularno-naukowe. Rodzice nigdy mi tego nie powiedzieli i nie powiedzą, ale doskonale wiem jak strasznie ich zawiodłem.

Niestety oprócz niespełniania się zawodowo, moje życie towarzystkie prawie nie istnieje, nie mam prawie żadnych znajomych – takich z którymi ma się wspólne plany, wyjścia itd. Do dzisiaj się głowie dlaczego doprowadziłem do takiego stanu. Nie mam też absolutnie żadnego doświadczenia w relacjach z kobietami co w połączeniu z brakiem wykształcenia, dużą otyłością i brakiem dobrej pracy, powoduje u mnie skrajnie niską samoocene i świadomość, że nie jestem potencjalnym kandydatem na partnera dla żadnej kobiety.
Zrobiłem też coś, czego przysięgałem, że nie zrobie – zakochałem się w koleżance z pracy, każde wspomnienie dotyczące jej chłopaka, powoduje u mnie natychmiastowy stan totalnego przygnębienia. Nie zlicze ile razy płakałem wracając z pracy samochodem, z powodu rozdzierającej samotności.

Nie jestem do końca pewny po co tu w ogóle napisałem, czasami mam wrażenie, że jestem zawieszony między życiem a śmiercią, które oddziela droga zwana nadzieją, codziennie walcze, żeby zaczęłą skręcać w strone życie, na razie jednak prowadzi prosto. Jedyne co pozwala mi na chwile zapomnieć, to kontakt z ludźmi, którego mam jak na lekarstwo (poza pracą oczywiście).

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kolejny facet przed 30 z depresją

No dobra, a czy Ty chcesz cokolwiek w swoim życiu zmienić czy dobrze Ci tak jak jest, bo możesz sobie ponarzekać?

Bo chocby z otyłością możesz walczyć bez większych problemów i bez większych nakładów finansowych. To czemu tego nie robisz?

3

Hej Morten, widzę, że ci bardzo źle, że czujesz się jakbyś utknął w totalnej niemocy. Jakie masz wyobrażenie swojego szczęścia, właściwego życia? Tak się zastanawiam, że skoro nie akceptujesz siebie i swojego życia, a nie masz sił na zmiany, to czy próbowałeś zaakceptować to co jest.

4

5 problemów na raz nie rozwiązesz, soróbuj rozwiązać jeden. Z tej listy którą sam napisałes wybierz1, taki najptostszy do rozwiązania i zrób to. Potem po 1 kolejne.

5

zaczęłabym od schudnięcia, na pewno wtedy poczujesz się ze sobą lepiej i nabierzesz pewnosci siebie.
studia nie są wyznacznikiem czyjejś wartości. idz na nie jesli jakiś kierunek cię interesuje bądź myslisz o jakiejś pracy którą dzieki nim mógłby osiagnac. najlepiej zaocznie, bo dzienne mogą cie przytłoczyc. poznasz tam pewnie fajnych ludzi.

6

Dzięki za odpowiedzi,

"No dobra, a czy Ty chcesz cokolwiek w swoim życiu zmienić czy dobrze Ci tak jak jest, bo możesz sobie ponarzekać?"
Zmienić chce, chociaz jak tak myśle, to z boku rzeczywiście może to tak wyglądać, tym bardziej, że nie robie tyle ile bym mógł, by to zmienić.

"Bo chocby z otyłością możesz walczyć bez większych problemów i bez większych nakładów finansowych. To czemu tego nie robisz?"
Szczerze mówiąc dużo juz schudłem, ale od wielu miesiecy jest stagnacja.

"Jakie masz wyobrażenie swojego szczęścia, właściwego życia? Tak się zastanawiam, że skoro nie akceptujesz siebie i swojego życia, a nie masz sił na zmiany, to czy próbowałeś zaakceptować to co jest."
Dobrzy ludzie wokół mnie i kochająca osoba u boku, pieniądze są na 2. miejscu. Nie, nigdy w życiu tego nie zaakceptuje

"5 problemów na raz nie rozwiązesz, soróbuj rozwiązać jeden. Z tej listy którą sam napisałes wybierz1, taki najptostszy do rozwiązania i zrób to. Potem po 1 kolejne."
Generalnie taki mam plan, najpierw naprawić głowe i chudnąć, potem reszta

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Kolejny facet przed 30 z depresją

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024