Facet zaspał na randkę: co robić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Facet zaspał na randkę: co robić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

Temat: Facet zaspał na randkę: co robić?

Cześć wszystkim! Całkiem niedawno znalazłam się w dość dziwnej sytuacji: po paru latach umówiłam się na randkę z kolegą z podstawówki. W dzień spotkania naiwnie na niego czekam, nie pojawił się przez dobre 20 minut. Na dodatek po paru godzinach napisał:

"Hej, sorki, że nie przyszedłem, ale jeszcze spałem.
Przepraszam cię bardzo"

Co o tym myślicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Facet zaspał na randkę: co robić?
Music_Sun napisał/a:

Cześć wszystkim! Całkiem niedawno znalazłam się w dość dziwnej sytuacji: po paru latach umówiłam się na randkę z kolegą z podstawówki. W dzień spotkania naiwnie na niego czekam, nie pojawił się przez dobre 20 minut. Na dodatek po paru godzinach napisał:

Przepraszam cię bardzo"

Co o tym myślicie?

Wyraźnie Ty potraktowałaś to spotkanie jak randkę, ale on niekoniecznie.

3

Po paru latach to on chyba nie traktował tego od razu jako randkę.

4

Zdarza się. To chyba nie koniec świata. Ustalcie nowy termin.

5

Music_Sun napisał/a:

Przepraszam cię bardzo"

Co o tym myślicie?

Myślę że ma mocny sen. Ludzie zasypiają do szkoły, pracy, na ważne spotkania. Zdarza się.

6

Dla niego to spotkanie nie było ważne. Owszem, można zaspać, ale gdyby naprawdę mu na tym zależało (wymarzone spotkanie z dziewczyną której nie widziało się kilka lat)), ustawiłby budzik albo w ogóle nie mógłby spać z emocji o tej godzinie. Myślę że potwierdzi to każdy mężczyzna.
Ewentualnie skłamał, bo po prostu nie chciał przyjść.

Gdyby jednak jego wersja była prawdziwa, a przyczyny losowe takie że faktycznie tego dnia po prostu padł ze zmęczenia, to kajałby się przed Tobą i SAM OD RAZU proponował kolejny termin spotkania.
Z tego co piszesz - nie zrobił tego.

7 Ostatnio edytowany przez balin (2020-01-23 09:42:03)

Nie znam dokładnie okoliczności. Jaka to była godzina. Może 2 w nocy. Wtedy jakoś nabiera to sensu.
Ale napisać kilka godzin po planowanym spotkaniu wyjaśnienie? Ja odebrałbym jako zupełna zlewka. Se przypomniał, se coś tam naskrobał.
A na właśnie to co powyżej. Gdyby był zainteresowany, sam podałby termin kolejnego spotkania, albo próbował go ustalić. To by było naturalne.

8

Bez znaczenia, czy to randka... Jak dla mnie to zwykłe wystawienie kogoś. Nie chciałabym się zadawać z kimś, kto nie szanuje mojego czasu. Nigdy się nie spóźniam, nigdy nie zaspałam, więc może zwyczajnie tego nie rozumiem.

9

big_smile
Niestety, ale Cię wystawił przed randka trudno spać z emocji a co dopiero zaspać. wink
Olej to, nie analizuj. I idź na następna randkę smile

10

A ja tam wierzę, że można zasnąć i przespać termin ważnego spotkania.
Są tacy ludzie którzy mają kamienny sen szczególnie gdy mało spali ostatnio.
W liceum byłam zaproszona na ognisko, miałam nawet przynieść ciasto
Ponieważ prawie nie spałam poprzedniej nocy to zdrzemnęłam się po południu, jak myślałam na jakieś 2 godzinki.
A przespałam 8, obudziłam się po północy, gdy ognisko już się skończyło. Rodzicom szkoda było  mnie budzić mimo, że wiedzieli, że mam iść.

Koleżanka uczyła się cała noc a może bardziej nie mogła zasnąć z nerwów, udało się to dopiero nad ranem i zaspała na egzamin na prawo jazdy. Bardzo jej zależało aby zdawać w terminie. Niestety musiała czekać na kolejny termin za miesiąc.

Być może i ten chłopak był zmęczony i sen go pokonał.

11

miesnypulpecik napisał/a:

Bez znaczenia, czy to randka... Jak dla mnie to zwykłe wystawienie kogoś. Nie chciałabym się zadawać z kimś, kto nie szanuje mojego czasu. Nigdy się nie spóźniam, nigdy nie zaspałam, więc może zwyczajnie tego nie rozumiem.

Masz rację. Dla mnie również świadczy to o braku szacunku. Owszem, zdarzają się różne sytuacje, ale należy zrobić wszystko, aby nie nawalać (istnieje coś takiego jak alarm w komórce), a jeśli ktoś z przyczyn od siebie niezależnych spóźnia się czy w ogóle nie może pojawić się na spotkaniu, to wypada uprzedzić, przeprosić i jakoś kulturalnie wyjść z tego z twarzą. Tutaj treść samego sms-a świadczy o lekceważącym stosunku do drugiej osoby. Niby pojawiły się jakieś przeprosiny, ale całość brzmi zbyt lakonicznie, żeby uznać, że potraktował Autorkę tak jak wypadałoby.

12 Ostatnio edytowany przez słaba kobietka (2020-01-23 18:16:29)

Music_Sun napisał/a:

Przepraszam cię bardzo"

Co o tym myślicie?

Jeśli pracuje w nocy, to mogło się zdarzyć. Ewentualnie mogło wcześniej coś się wydarzyć, nie spał, a potem odsypiał.
Ok, przeprosił.
Poczekaj czy się odezwie ponownie. Jeśli jemu zależy, na pewno będzie chciał umówić się jeszcze raz.

13

Music_Sun napisał/a:

(...) "Hej, sorki, że nie przyszedłem, ale jeszcze spałem.
Przepraszam cię bardzo"

Co o tym myślicie?

Mężczyzna, który zaspał na randkę ze mną od wielu lat jest mym mężem.

14 Ostatnio edytowany przez marakujka (2020-01-23 20:01:31)

Music_Sun napisał/a:

Przepraszam cię bardzo"

Co o tym myślicie?

Tak jak ludzie piszą tutaj - poczekaj, aż się teraz sam odezwie.
Mógł zaspać z różnych przyczyn.
Choć... "jeszcze spałem" brzmi jak "i tak bym nie poszedł".

15

Wielokropek napisał/a:

Mężczyzna, który zaspał na randkę ze mną od wielu lat jest mym mężem.

Sugerujesz, że autorka ma wziąć ślub z "dawno nie widzianym kolegą z podstawówki"? wink

A tak poważnie...
Pewnie to było coś w stylu: "ustawiłem się na piwo z, przepadkiem spotkaną, koleżanką z podstawówki".
Wbrew powszechnej opinii, nie każde spotkanie damsko-męskie to randka. lol

16

A to miała być randka? Autorka nic nie pisze że coś między nimi było. Spotkanie, nie wyszło. Bywa.

17

madoja napisał/a:

Dla niego to spotkanie nie było ważne. Owszem, można zaspać, ale gdyby naprawdę mu na tym zależało (wymarzone spotkanie z dziewczyną której nie widziało się kilka lat)), ustawiłby budzik albo w ogóle nie mógłby spać z emocji o tej godzinie. Myślę że potwierdzi to każdy mężczyzna.
Ewentualnie skłamał, bo po prostu nie chciał przyjść.

Gdyby jednak jego wersja była prawdziwa, a przyczyny losowe takie że faktycznie tego dnia po prostu padł ze zmęczenia, to kajałby się przed Tobą i SAM OD RAZU proponował kolejny termin spotkania.
Z tego co piszesz - nie zrobił tego.

Madoja ma rację, dokładnie to samo sądzę - nie zależało mu na tym spotkaniu i zapewne skłamał, by jakoś się wytłumaczyć. Daj sobie spokój z takim "kolegą". big_smile

18

Janix2 napisał/a:

A to miała być randka?

Tytuł wątku tak wskazuje wink.

19

Music_Sun napisał/a:

Przepraszam cię bardzo"

Co o tym myślicie?

Najlepiej zbyt wiele o tym nie myśleć, bo zdaje się wiele sobie obiecywałaś po tej "randce" i teraz jesteś zwyczajnie zawiedziona i rozczarowana.

Chłopoak nie przyszedł, nie zamierza tego naprawić, nie zaproponowal kolejnego spotkania, to chyba jest dość jasny przekaz? Na twoim miejscu, po prostu bym o tym zapomniała i wykasowała jego numer z telefonu smile

20

Music_Sun napisał/a:

Przepraszam cię bardzo"

Co o tym myślicie?

Randka czy nie, to akurat dla mnie nie istotne. U mnie facet byłby skreślony, bo wystawił kobietę i nie raczył zadzwonić ze słowem przepraszam, tylko wysyła smsa.

21

Po słowie "sorki" nie czytałabym dalej.

22

samotnax4 napisał/a:

Randka czy nie, to akurat dla mnie nie istotne. U mnie facet byłby skreślony, bo wystawił kobietę i nie raczył zadzwonić ze słowem przepraszam, tylko wysyła smsa.

A może ten skreślony facet oprócz luźnej znajomości nie ma nic wspólnego z autorką. Ot spotkanie ze znajomą z tej samej klasy. Może facet wrócił po ciężkiej nocnej zmianie i padł jak przecinak.
On raczej też nie chciał tej "randki".

Też mi się wydaje, że nie potraktował tego jako 'poważne' spotkanie, jak randka. Jeśli zaproponuje kolejny termin to ok, teoretycznie nic takiego się nie stało, każdemu może się zdarzyć, aczkolwiek byłabym zła, bo obojętnie czy to randka czy spotkanie na pogaduchy, jak się umawiam to się umawiam, kropka.

24

O ile się ktoś wytłumaczy i przeprosi to każdemu należy się druga szansa. Nie wiem, o której to spotkanie miało być, ale facet musi mieć chyba pracować na inną zmianę. Zwykle w środku nocy ludzie się nie umawiają na spotkanie...Budzika sobie zapomniał nastawić, albo ma wyjątkowo twardy sen..

25

On nie zaspał, tylko po prostu zjawienie się na tym spotkaniu nie było na liście jego priorytetów. Ktoś, kto faktycznie zaspał (bo był bardzo zmęczony czy chory), napisałby: "przepraszam, zaspałem, nie wiem jak to się stało". Bohater wątku napisał natomiast: "nie przyszedłem, bo JESZCZE SPAŁEM". Czyli nie miał w sobie żadnego poczucia odpowiedzialności za fakt, że się z kimś umówił na konkretną godzinę, nie nastawił nawet budzika, tylko uznał, że jeśli obudzi się na czas to dobrze, a jeśli nie, to drugie dobrze. Nie umówiłabym się nigdy więcej z kimś takim, niezależnie czy na randkę, czy na kumpelskie spotkanie. Nie chciałabym w ogóle utrzymywać znajomości z takim człowiekiem, bo szanuję siebie i swój czas.

26 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2020-01-24 12:08:57)

Anemonne napisał/a:

On nie zaspał, tylko po prostu zjawienie się na tym spotkaniu nie było na liście jego priorytetów. Ktoś, kto faktycznie zaspał (bo był bardzo zmęczony czy chory), napisałby: "przepraszam, zaspałem, nie wiem jak to się stało". Bohater wątku napisał natomiast: "nie przyszedłem, bo JESZCZE SPAŁEM". Czyli nie miał w sobie żadnego poczucia odpowiedzialności za fakt, że się z kimś umówił na konkretną godzinę, nie nastawił nawet budzika, tylko uznał, że jeśli obudzi się na czas to dobrze, a jeśli nie, to drugie dobrze. Nie umówiłabym się nigdy więcej z kimś takim, niezależnie czy na randkę, czy na kumpelskie spotkanie. Nie chciałabym w ogóle utrzymywać znajomości z takim człowiekiem, bo szanuję siebie i swój czas.

Dokladnie tak samo to zinterpretowalam. On nie zaspal tylko po prostu spal sobie w najlepsze i uznal ze jak sie obudzi na czas to sie zjawi na spotkaniu.
Zreszta samo zaspanie zdarzyc sie moze, czy to na randke czy zwyczajne spotkanie. Mi sie to osobiscie nie zdarzylo ale gdyby to na pewno nie zalatwilabym tego w taki sposob czyli piszac smsa "sorka, spalem jeszcze". No wiadomosc jak z gimbazy. Zadzwonilabym od razu do osoby, ktora wystawilam, przeprosila za moja wtope i nawet w ramach przeprosin a nie samej checi spotkania od razu zaproponowala kawe czy obiad oczywiscie na moj koszt, Zrobilabym tak w stosunku do kolezanki a co dopiero do kogos z kim bylam umowiona na pierwsza randke, na której zwykle chce sie wypasc szczegolnie korzystnie.

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Facet zaspał na randkę: co robić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024