Zdecydowałem się poruszyć taki oto wątek ( nigdzie nie widziałem takiego tematu, mam nadzieję, że się nie powtarzam)
Dzisiaj wchodzi na ekrany kin trzecia część polskiej kryminalnej sagi wszechczasów. Po prawie 30 latach Pasikowski zdecydował się wskrzesić losy głownych bohaterów z Franzem Maurerem na czele.
Zawsze lubiłem mocne sensacyjne kino Strasznie jestem ciekawy jak wypadnie ta historia, biorąc pod uwagę mocne osadzenie fabuły i losów bohaterów poprzednich serii we wczesnych latach 90-tych, w polskiej rzeczywistości przemian ustrojowych. Z jednaj strony pokazanie bohaterów, których kojarzyliśmy z tamtymi czasami, w dzisiejszych realiach wydaje sie dość szokujące a z drugiej wręcz przyciągające. Ciekawa wydaje mi się też obsada aktorska, bo obok starych twarzy, występują zupełnie nowe
Podobnie czułem się jak oglądałem kiedyś w kinie "Szklaną pułapkę 4" mając w pamięci sceny z pierwszej części w legendarnym wieżowcu Nakatomi..
Napiszcie co sądzicie o samym pomyśle tego filmu i z czasem o swoich wrażeniach, jeśli będziecie mieli okazję oglądnąć