Bóle głowy, niepokojący wynik MRI, czy to moze byc SM? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Bóle głowy, niepokojący wynik MRI, czy to moze byc SM?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Bóle głowy, niepokojący wynik MRI, czy to moze byc SM?

Witam mam 19 lat i postaram się opisac w skrócie moją historię.
Trafiłam do neurologa na NFZ z powodu codziennych bóli głowy, glowa bolala codziennie z lewej strony. Zadnych innych objawów nie miałam. Neurolog przepisala lek Sumamigren oraz zleciła wykonanie rezonansu magnetycznego. Biorąc Sumamigren czułam się tragicznie, gorzej niż przedtem, bolał mnie kark, skóra głowy, wszystko. Nastepnie otrzymałam niepokojący wynik rezonansu:
Badanie wykonano w sekwencjach TSE, SE, FLAIR, oraz DWI i SWE........
W istocie białej przykomorowej i głębokiej obu pólkul mózgu, poza prawym płatem skroniowym obecne są mnogie ogniska zmienionej demielinizacyjnie tkanki nerwowej średnicy 2-8mm z tendencją do zlewania się w wieksze obszary w okolicach przykomrowych.
Struktury móżdżku bez zmian ogniskowych, o prawidłowej intensywności sygnału tkanki nerwowej. Cialo modzelowate prawidlowo wyksztalcone i o niezkienionej strukturze. Uklad  komorowy symetryczny o nieposzerzonym swietle. Rezerwa plynowa a prawidlowym wymiarze.
Nie mialam zadnych objawow wskazujacych na stwardnienei rozsiane. Zaniepokojona udalam sie do prywatnej Pani neurolog z duzym doswiadczeniem i wieloma pozytywnymi opiniami, ktora skrytykowala te leki ktore przepisala na NFZ, dala nowe leki ktore faktycznie pomogly, glowa boli rzadziej i mniej, neurolog prywatnie przeprowadzila szczegolowe badanie podczas ktorego stwierdzila, ze nie mam chocby 10% objawow choroby, kazala sie nie przejmowac wynikiem mri i powtorzyc za pol roku ale z kontrastem. Nadszedl jednak termin wizytu u neurolog na NFZ, pojechalam a ona dala mi skierowanie do szpitala... czuje sie dobrze, glowa boli czasami, czasami odczuwam bol biodra i duze zmeczenie (jest podobno czestym skutkiem brania lekow ktore aktualnie biorę). Neurolog prywatna twierdzi, ze nie ma sensu isc do szpitala i zaleca powtorzenie mri w marcu. Co byscie radzily?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Bóle głowy, niepokojący wynik MRI, czy to moze byc SM?

Trzymać się opinii jednego lekarza, który Cię prowadzi.
Do innego można iść żeby sprawdzić czy jest ok, ale bycie prowadzonym przez dwóch lekarzy jest bez sensu. Którejś z nich musisz zaufać i posłuchać.

3 Ostatnio edytowany przez żyworódka (2020-01-10 19:05:22)

Odp: Bóle głowy, niepokojący wynik MRI, czy to moze byc SM?

Ja radziłabym ci położyć się do szpitala.
Podczas hospitalizacji będziesz miała wykonane szereg badań, które powinny wskazać przyczyny twoich dolegliwości.
Gabinety nie zawsze są wyposażone w aparaturę taką, jaką dysponuje szpital.
Stosowany lek trochę ci pomógł, ale pytanie na jak długo....to tylko zaleczenie skutku.
Pozdrawiam.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Bóle głowy, niepokojący wynik MRI, czy to moze byc SM?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024