Co myśleć o tej sytuacji? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co myśleć o tej sytuacji?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Co myśleć o tej sytuacji?

Hej,
Otóż opowiem może krótko moją historię. Jestem(?) z dziewczyną od 2 lat. Jednak ostatnio trochę było między nami słabiej. Często się kłóciliśmy, nawet z byle powodu. Na początku listopada jednak przestała się do mnie odzywać. Myślałem, że po prostu chce się wyciszyć, odpocząć, wyleczyć jakoś z kłótni itp. Dostałem jednak po miesiącu od niej SMSa czy możemy się spotkać, bo "chce się poczuć jak kobieta" (to dosłowny cytat). Zgodziłem się, bo w sumie chciałem się z nią zobaczyć. Może nie było to moje najskrytsze marzenie wtedy, ale chciałem. Okazało się, że po prostu miała ochotę na seks.

Co więcej dowiedziałem się, że około dwa tygodnie po zerwaniu kontaktu ze mną też miała ochotę, jednak wstydziła się do mnie napisać i.... napisała do kolegi ze studiów czy nie ma ochoty.....

Cóż zrobiło mi się przykro, bo mimo wszystko wciąż ją kocham, a nie pamiętam, żebyśmy zerwali, więc uważam to po prostu za zdradę. Ona teraz chce teraz odbudować nasz związek. No i nie wiem co o tym myśleć, bo jednak ona zawsze lubiła mieć adoratorów, a to to po prostu uważam za zwieńczenie tego faktu. Jednak mimo wszystko ją kocham i serce mówi tak, a rozum nie.

Jeszcze może chęć sprostowania. Jestem studentem kierunku lekarskiego. Siłą rzeczy nie mam wiele czasu zarówno dla niej, siebie, jak i znajomych. Ona często robi mi wyrzuty, że nie mam dla niej czasu. Nie pomagają tłumaczenia, że chciałbym, ale naprawdę nie mogę dać go jej więcej niż mam i w sumie to jest główny powód naszych kłótni.

Co Wy o tym myślicie? Ja niestety na chwilę obecną jestem na nie, ale chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co myśleć o tej sytuacji?

Masz dziewczynę od 2 lat. Przestała się odzywać i przez miesiąc nie zainteresowałeś się tym, o co chodzi? Przez miesiąc się nie widzieliście?
To trochę słabo.

3 Ostatnio edytowany przez DoktorGerardZRybii (2019-12-25 14:14:44)

interesowałem, ale zablokowała mój numer. Pisałem. Dzwoniłem po dwóch dniach ciszy zapytać co się stało, to od razu połączenie odrzucone. Wysłałem nawet maila parę razy ale na niego też nie odpisała.

Uznałem, że po prostu chce sobie wszystko ułożyć w głowie, może trochę zatęsknić, bo przecież gdyby chciała zerwać to by napisała.

4 Ostatnio edytowany przez balin (2019-12-25 14:22:36)

U niej jest dychotomia celów. Po pierwsze dobrze rokujesz, możesz dzięki przyszłej karierze, zapewnić jej awans społeczny. Po drugie nie zapewniasz jej potrzeb męskiej adoracji i uwagi. Obu celów nie możesz zapewnić.
I tu dobrze podpowiada Ci rozum, trzeba to zakończyć.

DoktorGerardZRybii napisał/a:

interesowałem, ale zablokowała mój numer. Pisałem. Dzwoniłem po dwóch dniach ciszy zapytać co się stało, to od razu połączenie odrzucone. Wysłałem nawet maila parę razy ale na niego też nie odpisała.

To był element urabiania. smile

5

Uznałem, że po prostu chce sobie wszystko ułożyć w głowie, może trochę zatęsknić, bo przecież gdyby chciała zerwać to by napisała.

W takiej sytuacji stwierdziłabym, że juz w związku nie jestem. Pozamiatane. Przy jej kontakcie odpowiedzialabym tylko cis o jej niedojrzalosci i tyle. A Ty jak miękka faja poszedles na seks i teraz zastanawiasz sie czy to naprawiac. A po co skoro ona jak pozna kolejnego to zrobi Ci znowu to samo?

6

Sorry kolego ale rogi Ci rosną w szybkim tempie. Wstydziła się zadzwonić do Ciebie a nie wstydziła się zadzwonić do kolegi? Przypomina mi się film Psy jak to Młody tłumaczy Francowi dlaczego jego żona nie była dziewicą.

7

Ja bym jej nie wybaczył bo w przyszłości może robić dalej takie numery bo jeżeli ty jej nie zaspokoisz to zaraz znajdzie koło ratunkowe i sobie ulży z kimś innym tym bardziej  że już zrobiła Ci taki numer i w przyszlosci dalej może to robić

8

Cóż zrobiło mi się przykro, bo mimo wszystko wciąż ją kocham, a nie pamiętam, żebyśmy zerwali, więc uważam to po prostu za zdradę.
Jednak mimo wszystko ją kocham i serce mówi tak, a rozum nie.
Ja niestety na chwilę obecną jestem na nie, ale chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat

Jesteś na nie, ale na tak, a poza tym, to nie wiesz i pytasz obcych ludzi.

Skoro uważasz, że zostałeś zdradzony i związek z tą dziewczyną nie był sielanką, to ta sprawa jest o tyle prosta, że powinna zależeć od twojego poglądu na zdradę, na całokształt waszego związku, na tę kobietę w roli twojej lubej. Tylko czy zdązyłeś podczas związku wyrobić sobie jakieś, jakiekolwiek, poglądy w tych tematach, czy też nie i też sam nie wiesz, o co ci chodzi?

Co więcej dowiedziałem się, że około dwa tygodnie po zerwaniu kontaktu ze mną też miała ochotę, jednak wstydziła się do mnie napisać i.... napisała do kolegi ze studiów czy nie ma ochoty.....

Możesz już okna na zimę ocieplać, kitu ci nie zabraknie.

więc uważam to po prostu za zdradę.

W koncu nazywasz rzeczy po imieniu

Siłą rzeczy nie mam wiele czasu zarówno dla niej, siebie, jak i znajomych. Ona często robi mi wyrzuty

No przez miesiąc nie robiła, bo miała zajęcie.

Jednak mimo wszystko ją kocham i serce mówi tak, a rozum nie.

Związek z dziewczyną to jest dla niej nagroda, na którą musi zasłużyć swoim zachowaniem. Z takiego zalożenia powinieneś wychodzić.

Dostałem jednak po miesiącu od niej SMSa czy możemy się spotkać, bo "chce się poczuć jak kobieta"

W telegraficznym skrócie, z tamtym jej nie wyszlo, albo okazał sie nawet gorszy od ciebie, to tradycyjnie zagranie mitycznym tyłkiem w jej wykonaniu miało cie zachęcić do przyjęcia jej z powrotem.

Ja niestety na chwilę obecną jestem na nie

Jakie niestety?  Student medycyny jesteś, a tam głupi ludzie raczej nie idą, Z logiką też dość dobrze u ciebie także, modlitwa z intencją podziękowań, że ci ta zgaga dała spokój zawczasu.
Z PANEM BOGIEM.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co myśleć o tej sytuacji?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024