Żona zbyt często jedzie do domu... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Żona zbyt często jedzie do domu...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Żona zbyt często jedzie do domu...

Hej,

Jestem z żoną około rok. Zauważyłem, że zbyt często jeździ do domu rodzinnego (według mnie zbyt często). Gdy ma wolne 4 dni w pracy to jedzie do domu rodzinnego np na 3 dni i twierdzi, że chce im pomóc. Problem w tym, że oni są w pełni zdrowi i radzą sobie. Jej siostra, która ma 2 dzieci dodatkowo nie pracuje i jest zdrowa więc dziećmi może się zając. Moja matka wychowała 4 dzieci i nikt jej przy tym nie pomagał....
Nawet kiedyś poruszyłem ten temat i powiedziałem, że czuje się przez to zaniedbany a także, że jej dom to teraz nasze mieszkanie i to powinniśmy pielęgnować (nawet nie mamy jeszcze dzieci).
Odnoszę wrażenie, że jej dom rodzinny to matka, ojciec i jej siostry a ja (ja i ona) jestem/jesteśmy na drugim planie. Rozumiałbym to gdyby np jej siostra albo matka były chore... a co będzie jak właśnie one będą chore albo coś się stanie? przeprowadzi się do nich ? hmm....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Żona zbyt często jedzie do domu...

A jak Ci ona tłumaczy te wyjazdy?

3

Janix2 napisał/a:

A jak Ci ona tłumaczy te wyjazdy?

że chce im pomóc i to nie jest przeciwko mnie...

4

Może za mamusią się jej tęskni, ile macie lat ?

5

Janix2 napisał/a:

30 lat

6

Tzw;  "nie odcięta pępowina"

7

tonny123 napisał/a:
Janix2 napisał/a:

30 lat

Może zrób jej podobnie? Jak ona zaplanuje wolny dzień z tobą w mieszkaniu, to ty wyjedź do "mamusi". Niech poczuje, jak to jest siedzieć samemu w pustym mieszkaniu. Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom.. Albo jak to jest.

8

Po prostu tęskni za nimi, trudno jej się przestawić. Każdy tak ma. Z czasem to minie i wcale nie będzie jej chciało się jechać.
Wyjdź z jakąś inicjatywą na dłuższe wolne : wycieczka, basen , rowery, spotkanie ze znajomymi - wtedy nie będzie wyjeżdżała tak często i powoli przywyknie do życia bez rodziców.

9

ile razy to jest często? w skali miesiąca, roku.

10

justa_pl napisał/a:

Po prostu tęskni za nimi, trudno jej się przestawić. Każdy tak ma. Z czasem to minie i wcale nie będzie jej chciało się jechać.
Wyjdź z jakąś inicjatywą na dłuższe wolne : wycieczka, basen , rowery, spotkanie ze znajomymi - wtedy nie będzie wyjeżdżała tak często i powoli przywyknie do życia bez rodziców.

Nie każdy, ja nie znam nikogo kto tak ma.

W czym ona chce im pomagać? Mają jakiś rodzinny biznes?  Może gospodarstwo jakieś?

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Żona zbyt często jedzie do domu...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024