Jak odzyskać dziewczynę którą kocham ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak odzyskać dziewczynę którą kocham ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2019-09-19 12:40:19)

Temat: Jak odzyskać dziewczynę którą kocham ?

Witam, piszę do was z prośbą o pomoc, jakąś dobrą radę.

Niedawno, 16.09 zostawiła mnie dziewczyna (narzeczona), byliśmy razem rok i 4 miesiące, ja mam 19 lat, niedługo 20, natomiast ona niedługo 19, jest rok młodsza ode mnie, bardzo ją kocham, byliśmy szczęśliwi. Problem tkwi w tym, że za bardzo ją ograniczałem, byłem zbyt zazdrosny o każdego faceta, o wyjście z koleżankami, bałem się, że przez takie wyjścia w końcu ją stracę, i to się stało, ale nie przez wyjścia, tylko przez to, że nie byłem w niektórych momentach jak facet, tylko jak ojciec dla niej. Ona kiedyś mieszkała w Niemczech, były z nią problemy, piła, nie wracała na noc, w końcu wróciła do Polski i sytuacja się poprawiła, odkąd mnie poznała, zaczęła się zmieniać jeszcze bardziej na lepsze, fakt faktem, kłóciliśmy się nieraz na trzeźwo, nieraz po alkoholu. Ale dochodziliśmy do porozumienia, bo każdy, kto popełnił błąd, to go zrozumiał i starał się nie popełniać go drugi raz. Po roku związku zaręczyłem się z nią nad morzem, pamiętam jaka była prze szczęśliwa, nigdy takiej szczęśliwej jej nie widziałem, pamiętam łzy ze szczęścia i gratulacje od jej koleżanek.

Miesiąc temu było wszystko dobrze, zaczął się wrzesień i szkoła u niej, u mnie praca, niedawno pokłóciliśmy się po alkoholu o to, że siedziała na telefonie, wtedy zerwała zaręczyny, uciekła pijana z domu, nie chciała wrócić, w końcu wróciła, przekonałem ją, to było z 7ego na 8ego. Rano się obudziliśmy, przytulała się do mnie, widać, że było jej smutno i mi też.

Wymyśliła jakąś separację, żeby odpocząć od siebie, problemem jest to, że my mało rozmawialiśmy o sobie, w sensie problemach w związku, ten temat był poruszany zwykle po kłótni, wtedy była refleksja i zrozumienie, że źle robimy. Jakoś przez ten tydzień od 9 do 13 przebrnęliśmy, w weekend została u mnie na noc, zaś w niedziele pojechała na jakąś imprezę, nie chciała mi powiedzieć z kim, gdzie, do kogo i mówiła, że wróci maks do północy, nie wiem, czy mam urojenia, czy to dlatego, że się martwię o osobę, którą kocham, dlatego pytam, do kogo, i kto będzie.
Zawiozłem ją do punktu odbioru i gdy wracałem, zadzwoniła i powiedziała - żebym się nie martwił, że wszystko będzie dobrze i, że jak coś, to zostanie na noc, gdyby nie miała jak wrócić - jak zapytałem, u kogo, to powiedziała, że u koleżanki jakiejś najwyżej, z tym, że jak się potem okazało, gdy ją odebrałem, bo musiałem po nią pojechać, to ona nie znała tych osób, niektóre tylko, ale słabo.

No i w poniedziałek, 16.09 właśnie ze mną zerwała, była po piwie, pamiętam, jak mówiła, że potrzebuje wolności, że ją ograniczam, jechały dzieci na rowerze, a ona powiedziała, że chce być wolna jak te dzieci, żeby nie musiała tłumaczyć się z niczego.

Dzisiaj, 19.09 u niej byłem, wczoraj, 18, też , było miło, jak byśmy byli dalej razem, wczoraj widzieliśmy się 1.5h około, głaskała mnie, ja ją, położyła mi się na nogach i pocałowaliśmy się, ale nie był to taki zwykły pocałunek, tylko namiętny. Dziwi mnie to, że mówi, że mnie kocha, a zrywa twierdząc, że ją ograniczam i, że nie chce mieć chłopaka.

Ja bardzo chcę ją odzyskać, nawet jeżeli to wymaga czasu, to chcę, w głębi serca czuję,, że to właśnie ta dziewczyna, z którą chcę być, wiem, że byłem dla niej zbyt ojcowski, niż jak chłopak, wiem, że była zazdrość, ale chcę się zmienić, jakiś czas temu też mamę straciłem, ona mnie wtedy bardzo wspierała, teraz, jak to piszę, lecą mi łzy, byłem niekiedy za bardzo na jej zawołanie i robiłem co chciała.

Czy ten związek dałoby radę jeszcze odbudować? Jak zachęcić ją do tego, żeby chciała, wiem, że potrzebuje czasu, ja jej go dam, ile trzeba, problem w tym, że nie wiem jak postępować. Wiem, że na tym forum nie ma magików, którzy machną różdżką, powiedzą zaklęcie i ona do mnie wróci.

Ale podpowiedzcie mi coś, ja od siebie naprawdę wymagam zmiany, chcę się zmienić, i dla siebie, i dla niej, i wiem, że dam radę, bo mi na niej cholernie mocno zależy.

Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak odzyskać dziewczynę którą kocham ?

Drogi Anonimie, bardzo Cię proszę, byś zapoznał się z Regulaminem naszego forum, a szczególnie z podpunktem 10, który dot. poprawnej pisowni - ortografii oraz interpunkcji. Łatwiej będzie użytkownikom pomóc Ci, gdy Twoje posty będą czytelne.
Pozdrawiam, Cyngli.

3 Ostatnio edytowany przez 12miecio12 (2019-09-19 13:25:51)

Nie dasz rady kochac za dwoje, dlatego, skoro ona tak otwarcie chce rozstania, daj jej je, to ona ma zobaczyc czy jej ciebie brakuje, trudno prorokowac, czy cokolwiek z waszej relacji bedzie, bo ona bardzo nakrecona na imprezowanie, bycie to nie dla niej, bo dla mnie narzeczona nie chodzi na calonocne imprezy sama, skoro nosi moj pierscionek. w tym stnie ducha w jakim ona teraz jest nic nie da narzucanie sie jej, daj jej czas, postaw sprawe jasno, ze ty nie nadajesz sie do zabaw w kotka I myszke, wiec niech ona decyduje czy jest z toba czy to koniec

4

Właśnie tak myślałem żeby ten czas dać bo jak to się mówi czas leczy rany, w przyszłym tygodniu myślę żeby ją gdzieś zaprosić i porozmawiać jeszcze raz na spokojnie o ile sytuacja się poprawi. Może potrzebuje tej wolności bo odkąd skończyłem szkołę czyli od kwietnia prawie 5 miesięcy mieszkaliśmy u mnie i ona rzeczywiście nie miała tej wolności , z tymi imprezami masz rację całonocne mi się nie podobają chyba że byłbym z nią na takowej imprezie bo żeby wyszła sobie do koleżanek to nie mam nic przeciwko.

A jak byś mógł by doradzić , żeby ona zatęskniła poczuła co traci to co powinienem robić , rzadko się z nią widywać czy lepiej przez pewien okres żeby w ogóle mnie nie widziała ? jak nie napisze pierwsza na messku to nie pisać pierwszy ?

Znaczy jak by poprosiła o spotkanie to bym nie odmówił , ewentualnie je przełożył żeby zobaczyła że nie załamuje sie z tego powodu , nic na siłę zmusić jej nie zmuszę ale niby można jakoś zachowaniem wpłynąć na osobę żeby zatęskniła . Nie wiem czy mam dobry tok myślenia jeżeli nie to nakieruj mnie bo mogę sie mylić.

5

Osobiście myślę, że dobrze by było, gdybyś przestał okazywać jej zainteresowanie na jakiś czas. Jest szansa, że może wtedy zatęskni.

6

Cyngli napisał/a:

Osobiście myślę, że dobrze by było, gdybyś przestał okazywać jej zainteresowanie na jakiś czas. Jest szansa, że może wtedy zatęskni.

Zrobie jak mówisz, jak to plus czas nie pomogą to znaczy że robi mnie w wała , dziękuje za te rade na pewno ją wezmę do serca, tematu nie zamykaj poczekam jak się sprawa potoczy i odezwę sie w tym miejscu.

7

Anonim20 napisał/a:

Właśnie tak myślałem żeby ten czas dać bo jak to się mówi czas leczy rany, w przyszłym tygodniu myślę żeby ją gdzieś zaprosić i porozmawiać jeszcze raz na spokojnie o ile sytuacja się poprawi. Może potrzebuje tej wolności bo odkąd skończyłem szkołę czyli od kwietnia prawie 5 miesięcy mieszkaliśmy u mnie i ona rzeczywiście nie miała tej wolności , z tymi imprezami masz rację całonocne mi się nie podobają chyba że byłbym z nią na takowej imprezie bo żeby wyszła sobie do koleżanek to nie mam nic przeciwko.
A jak byś mógł by doradzić , żeby ona zatęskniła poczuła co traci to co powinienem robić , rzadko się z nią widywać czy lepiej przez pewien okres żeby w ogóle mnie nie widziała ? jak nie napisze pierwsza na messku to nie pisać pierwszy ?
Znaczy jak by poprosiła o spotkanie to bym nie odmówił , ewentualnie je przełożył żeby zobaczyła że nie załamuje sie z tego powodu , nic na siłę zmusić jej nie zmuszę ale niby można jakoś zachowaniem wpłynąć na osobę żeby zatęskniła . Nie wiem czy mam dobry tok myślenia jeżeli nie to nakieruj mnie bo mogę sie mylić.

Moim zdaniem zasiej w niej ziarno niepewnosci, bo ona chyba za bardzo jest pewna, ze ma Cie na wylacznosc, jak dzwoni, oddzwaniaj po jakims czasie, gdy pyta, dlaczego, odpowiadaj, ze jak z kims rozmawiasz, to nie odbierasz telefonu, gdy ona chce spotkania, odpowiadaj zapytam Doroty, czy nie bedzie miala nic przeciwko temu, ze sie spotkamy, jakiej Doroty, a i tak jej nie znasz.
Wychodzenie do kolezanek, owszem, o ile to tylko kolezanki i spotkanie ma jakies rozsadne ramy czasowe.
Nie wydzwaniaj do niej, jak prowadzisz fb, zamiesc jakies fotki, ze masz super czas, po prostu szalejesz ze szczescia.

8

Patologia Cię pociąga? A może chcesz być jej rycerzem, który ją wyciągnie z tego i zmieni na lepsze. Nie wiem za kogo ona Cię uważa, ale na pewno nie za materiał na jej faceta... to, że Cię rzuciła uznaj za dar od Boga...

9 Ostatnio edytowany przez paslawek (2019-09-19 19:12:58)

Anonim20 ile miała lat Twoja dziewczyna jak ujawniły się jej problemy z alkoholem ?
Jeżeli wydaje Ci się,że Ty spowodowałeś to że jej problem się skończył to mylisz się i to bardzo.
Takie problemy nawet w bardzo początkowej fazie potencjalnego uzależnienia same z siebie nie mijają.
Byłeś czymś w formie środka zastępczego dopóki jej kłopoty z alkoholem i przez alkohol nie wyciszyły się a ona trochę stanęła na nogi  .
Teraz znowu chce się sprawdzać czy ma siłę i moc nad panowaniem w piciu,a Ty zaczynasz jej przeszkadzać w tym ,stąd jej przekonanie o tym że ograniczasz jej wolność ,nie upilnujesz jej jak jest uzależniona.
W takim wieku to już możliwe- niestety.
Dużo tych emocji u was powiązanych z alkoholem to niepokojące.
Ja co prawda pewnie przesadzam,ale widzę sporo analogi do własnej młodości i identyfikuje się z Twoją dziewczyną u mnie tak się zaczynało a moja ówczesna dziewczyna "ratowała" mnie do czasu oczywiście.

10

Właśnie, Paslawek ma rację. Sporo macie niefajnych sytuacji po alkoholu, więc może warto z tego picia zrezygnować...

11 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2019-09-19 20:19:42)

Bonzo napisał/a:

Patologia Cię pociąga? A może chcesz być jej rycerzem, który ją wyciągnie z tego i zmieni na lepsze. Nie wiem za kogo ona Cię uważa, ale na pewno nie za materiał na jej faceta... to, że Cię rzuciła uznaj za dar od Boga...

A ja od Icka slyszalem, ze lepszy miec maly udzial w dobrym interesie, jak 100% w fatalnym wink
Moze to fanatyk andrenaliny, lubi rollercoster, jak mu partnerka na 3-dniowe imprezy wychodzi.

12 Ostatnio edytowany przez anderstud (2019-09-20 07:07:26)

Anonim20 napisał/a:
Cyngli napisał/a:

Zrobie jak mówisz, jak to plus czas nie pomogą to znaczy że robi mnie w wała , dziękuje za te rade na pewno ją wezmę do serca, tematu nie zamykaj poczekam jak się sprawa potoczy i odezwę sie w tym miejscu.

Jak się sprawa potoczy, to mogę ci powiedzieć już dzisiaj, bo chyba nie do końca jarzysz młody kawalerze co się wokół ciebie dzieje.
A dzieje się to, co zwykle się dzieje po takim czasie w większości związków, kiedy przygasają nieco emocje i trochę zaczyna wiać nudą,
spędzanie razem czasu już nie kręci jak kiedyś, a kula u nogi zaczyna coraz bardziej ciążyć i wtedy pojawiają się tak zwane problemy z dupy.
Kłótnia za kłótnią o dosłownie byle co, zrywania, powroty, nikt już nie chce w tym związku być, no ale z drugiej strony szkoda to kończyć...
aż tu na horyzoncie zaczyna majaczyć tajemnicza postać, która ostatecznie wyjaśnia kwestię i para się w końcu rozstaje na dobre.

Przeczytaj jeszcze raz powoli wpis otwierający wątek, zwracając szczególną uwagę na fragment dotyczący tej imprezy, gdzie miała zostać na noc
i przypomnij sobie dokładnie wszystkie okoliczności temu towarzyszące, a będziesz miał odpowiedź co się w twoim związku dzieje.
Moim zdaniem panna już dawno ci odpłynęła, tylko jeszcze się rozgląda za nową gałęzią, której mogłaby się chwycić, zanim puści starą,
jednak do tego czasu będziesz jej jeszcze potrzebny czy to w charakterze kierowcy, bolca, czy po prostu czasoumilacza na jesienne wieczory.
Któregoś dnia ona gdzieś kogoś pozna i zostaniesz odprawiony środkowym palcem. Tak się sprawa potoczy i to jest tylko kwestia czasu.

P.S.
Stawiam amerykańskie dolary przeciwko łupinom po orzechach, że na tej imprezie coś się miało wydarzyć, ale tego już się nigdy nie dowiesz...

13

Nie uważasz, Autorze, że 20 lat to jednak ciut za mało na zaręczyny? Zwłaszcza, że to dopiero rok związku i zwłaszcza, że ten związek nie jest zbyt fajny?

Ja bym uszanowała to, że ona mówi, że w związku z Tobą być nie chce, odcięłabym się i poszłabym w swoją stronę.

14

Anderstud dobrze prawi, o tym samym pomyślałam.
Od siebie dorzucę: ona jest młoda, chce być wolna, chce się bawić i poznawać innych ludzi (w tym chłopaków, oczywiście), więc przestań za nią biegać. Puść wolno- może wrócić, ale jak wróci, to bierz na nią poprawkę, bo pewnie nie znalazła lepszego kandydata na chłopaka od Ciebie- i to nie jest komplement.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak odzyskać dziewczynę którą kocham ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024