Przesunięcie okresu - belara - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Przesunięcie okresu - belara

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Przesunięcie okresu - belara

Dziewczyny błagam o radę...

Po 1. Mam nieregularne okresy - konsultowałam to z kilkoma lekarzami i badałam - taka jestem i tyle. Ostatnie 9 mies to około 1 okres na 2 mies.
Po 2. Nie mieszkam w Polsce, więc nie mam teraz zbytnio dostępu do lekarza.
Po 3. Nie biorę tabletek anty, zdarzyło mi się raz na torbiel, a drugi raz na przesunięcie (też to były tabletki Belara) - dlatego temat tabletek to dla mnie CZARNA MAGIA.

A teraz o co chodzi.
10 października wyjeżdżam na wymarzone Malediwy, kiedy oczywiście okres nie jest mile widziany, a niestety może się pojawić.
Okres miałam 1 sierpnia. Pod koniec sierpnia byłam w Polsce u ginekologa i przy okazji poprosiłam o coś na przesunięcie okresu, na wszelki wypadek. Lekarz przepisał mi 2 opakowania Belara i powiedział, że na pewno jakoś we wrześniu powinnam go dostać, więc miałam zacząć brać tebletki normalnie w pierwszy dzień cyklu, przez 21dni i 7 dni przerwy i znowu. Nie licząc na to, ze dostanę go o czasie (jak zwykle) poprosiłam aby mama wysłała mi tabletki paczką. No ale jak na złość... dostałam okres 1go września, kiedy akurat wróciłam zagranicę (tak, głupia jestem, już mogłam ten jeden listek wziąć ze sobą). Mam teraz 13 dzień cyklu i własnie dostałam od mamy tabletki i nie wiem co z nimi teraz zrobić. Szanse są 50-50, że albo dostanę okres na samym początku października i skończy się przed wyjazdem, albo później (na wyjazd, w trakcie, pod koniec - sporo mozliwości i duze ryzyko), a chcę tego naprawdę uniknąć... Czy mam je np zacząć brać teraz? Czy może w spodziewany dzień okresu (czyli np 1go października)? Błagam pomóżcie. Nie martwie się o to, ze to mi rozreguluje cykl, bo on i tak śmiga jak chce odkąd pamiętam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przesunięcie okresu - belara

Pigułki zaczynasz brać 1-ego dnia cyklu, czyli 1-ego dnia krwawienia miesiączkowego.
Dostajesz okres = zaczynasz brać tabletki.

Weźmiesz je teraz - dopiero będzie jazda, bo możesz np. zacząć plamić i wtedy dopiero będzie po wakacjach.
Jak zaczęłam pierwsze opakowanie pigułek, to plamiłam 14 dni non stop.
W drugim cyklu plamiłam przez większość opakowania.
W trzecim pod koniec.

Nie gniewaj się, ale... branie pigułek tylko po to, by nie dostać miesiączki na wakacjach - słabe.
Wygląda na to, że nie szanujesz swojego zdrowia.
Ginekolog też mi na rozsądnego nie wygląda.

3

Nie zrozum mnie źle, ale chyba trochę przesadzasz. Mnóstwo kobiet to robi i mnóstwo ginekologów wypisuje tabletki na przesunięcie okresu i nic złego się nie dzieje. Czasami sytuacja życiowa do tego zmusza. Może dla ciebie jest to tylko okres - każda kobieta przechodzi to inaczej. W moim przypadku to naprawdę są dni męki, wielkiego bólu i sporego krwawienia, i nie wyobrażam sobie przechodzić tego własnie na moich wymarzonych wakacjach. Uwierz mi, ze szanuje swoje zdrowie a szczególnie sferę ginekologiczną i to już od wielu lat, i jestem pod opieką bardzo dobrego ginekologa. Jednak podjęłam złą decyzję, nie wzięłam tabletek ze sobą - gdyby nie to wszystko byłoby dobrze. Ale za głupotę się płaci, dlatego szukam pomocy, aby jakoś to ogarnąć.

4

Nie uważam, żebym przesadzała. Długo brałam tabletki i próbowałam naprawdę wielu różnych. W tej chwili odstawiłam całkowicie, bo organizm szaleje.
Rób jak uważasz, ale miej na uwadze, że bez ingerencji w równowagę hormonalną organizmu się NIE OBEJDZIE.

5

To, co robisz niespecjalnie wchodzi w szanowanie swojego zdrowia i dbanie o swój organizm. Już masz zaburzoną gospodarkę hormonalną, nie lepiej znaleźć takiego lekarza, który pomoże Ci ją przywrócić do równowagi zamiast rozwalać ją jeszcze bardziej? Tak samo jeżeli okres jest dla Ciebie taką męką to powinnaś się diagnozować w tym kierunku, a nie jęczeć i przesuwać okres. U zdrowej kobiety bóle menstruacyjne powinny przechodzić po wzięciu normalnej tabletki przeciwbólowej.

Jeżeli milion osób wyskoczy z 10 piętra to Ty też wyskoczysz, bo oni tak zrobili?

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Przesunięcie okresu - belara

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024