Gdzie spotykają się spokojniejsi studenci? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Gdzie spotykają się spokojniejsi studenci?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1 Ostatnio edytowany przez prawiezalamana (2019-09-07 20:55:46)

Temat: Gdzie spotykają się spokojniejsi studenci?

Od kilku lat szukam znajomych w internecie, kilku mam, ale chciałabym też poznać kogoś w realu. Niektórzy mówią wyjdź na imprezę, poznasz kogoś w Twoim wieku. Ale ja nie lubię tańczyć, alkohol piję okazyjnie. Z drugiej strony inni twierdzą, że to nie jest wiek na poznawanie ludzi, bo każdy teraz buduje karierę albo związek. I tego doświadczam już od dawna na własnej skórze z koleżanką z liceum. Ale po 30-stce też nie będzie dobrego czasu. Z kolei spotykam też grupę zupełnych sceptyków, którzy mówią, że teraz nie ma kolegów, przyjaciół. I tego tez doświadczyłam, dużo ludzi wykorzystuje innych do własnych celów. Ale chyba gdzieś muszą być jacyś pojedynczy, w miarę normalni (niezaburzeni) psychicznie ludzie?
PS. Mam wrażenie, że teraz wszystkie wydarzenia i zajęcia są albo dla dzieci albo dla emerytów. Studenci nie istnieją. Najlepiej jakby wyjechali z tego kraju. To nic, że pracują, płacą podatki.
Moje pytanie jest takie: gdzie szukać takich ludzi, spokojnych, studentów? Czy jest jakaś szansa, że ktoś taki jeszcze mieszka w tym kraju, czy wszyscy już zagranicą? Najlepiej Warszawa.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Gdzie spotykają się spokojniejsi studenci?
prawiezalamana napisał/a:

Od kilku lat szukam znajomych w internecie, kilku mam, ale chciałabym też poznać kogoś w realu. Niektórzy mówią wyjdź na imprezę, poznasz kogoś w Twoim wieku. Ale ja nie lubię tańczyć, alkohol piję okazyjnie. Z drugiej strony inni twierdzą, że to nie jest wiek na poznawanie ludzi, bo każdy teraz buduje karierę albo związek. I tego doświadczam już od dawna na własnej skórze z koleżanką z liceum. Ale po 30-stce też nie będzie dobrego czasu. Z kolei spotykam też grupę zupełnych sceptyków, którzy mówią, że teraz nie ma kolegów, przyjaciół. I tego tez doświadczyłam, dużo ludzi wykorzystuje innych do własnych celów. Ale chyba gdzieś muszą być jacyś pojedynczy, w miarę normalni (niezaburzeni) psychicznie ludzie?
PS. Mam wrażenie, że teraz wszystkie wydarzenia i zajęcia są albo dla dzieci albo dla emerytów. Studenci nie istnieją. Najlepiej jakby wyjechali z tego kraju. To nic, że pracują, płacą podatki.
Moje pytanie jest takie: gdzie szukać takich ludzi, spokojnych, studentów? Czy jest jakaś szansa, że ktoś taki jeszcze mieszka w tym kraju, czy wszyscy już zagranicą? Najlepiej Warszawa.

Wolontariat, pomoc ludziom, zwierzętom
Wszelkiego rodzaju kursy: językowe, gotowania
Uczelniane i nie tylko koła zainteresowań, sportowe, podróżnicze

3

Ja bardzo dobre znajomości zawarłam w Duszpasterstwie Akademickim. Już dawno skończyłam studia, a nadal z kilkoma poznanymi tam osobami utrzymuje kontakt smile W prawdzie mi osobiście forma spotkań formacyjnych w DA nie do końca odpowiadała, więc z czasem przestałam tam chodzić, ale jak były jakieś wyjazdy czy wyjścia integracyjne, to się przyłączalam smile Mam mnóstwo fajnych wspomnień smile

4

Kleoma napisał/a:

Wolontariat, pomoc ludziom, zwierzętom
Wszelkiego rodzaju kursy: językowe, gotowania
Uczelniane i nie tylko koła zainteresowań, sportowe, podróżnicze

Byłam na wakacyjnym kursie językowym. Byli tam ludzie 25+ i 30+. Średnio chcieli się zapoznać. Ale dziękuję za radę, spróbuję innych podanych przez Ciebie kursów.

5

umajona napisał/a:

Ja bardzo dobre znajomości zawarłam w Duszpasterstwie Akademickim. Już dawno skończyłam studia, a nadal z kilkoma poznanymi tam osobami utrzymuje kontakt smile W prawdzie mi osobiście forma spotkań formacyjnych w DA nie do końca odpowiadała, więc z czasem przestałam tam chodzić, ale jak były jakieś wyjazdy czy wyjścia integracyjne, to się przyłączalam smile Mam mnóstwo fajnych wspomnień smile

Niestety jestem niewierząca. Ale może jakieś stowarzyszenie to jest myśl. Również dziękuję za radę.

6 Ostatnio edytowany przez umajona (2019-09-08 20:01:32)

To ciekawe, co piszesz, bo ja z perspektywy wieku 30+ wszędzie widzę studentów big_smile

Widzę, że tańczyć nie lubisz. Ja uwielbiam i miałam Ci zaproponować kurs tańca, bo tam też sporo osób poznałam smile Pomyśl zatem, co lubisz robić. Lubisz biegać? Są kluby biegaczy. Itp.,itd. Czyli chodzi o zainteresowania, o których ktoś wyżej pisał.

Jeszcze mi przyszły na myśl grupy na fb, gdzie różne osoby się ogłaszają, że gdzieś jadą, idą w coś pograć, do kina, na rolki, na kawę, albo pojeździć na rowerze w niedzielę i szukają towarzystwa, albo kompana na siłownię. Opcji aktywności jest mnóstwo, przynajmniej w moim mieście takie grupy na fb działają, ale myślę, że w Warszawie tym bardziej wink

I kolejna sprawa, o której pomyślałam - z kim mieszkasz? Dzieląc mieszkanie ze współlokatorami można trafić na fajne osoby smile A przynajmniej mi się to udawało (choć oczywiście nie w 100%, bo róże osoby się trafiały). Teraz, będąc jeszcze singielką, też wynajmuję mieszkanie ze współlokatorami i mam bardzo wesoło big_smile

7

Spokojna studentka z Warszawy zgłasza się! smile Ja też nie wiem gdzie ci wszyscy spokojni się podziali, może siedzą w domu jak ja xd

8

Hatma napisał/a:

Spokojna studentka z Warszawy zgłasza się! smile Ja też nie wiem gdzie ci wszyscy spokojni się podziali, może siedzą w domu jak ja xd

Napisałam

9

Kolo naukowe na Wydziale Fizyki i Astronomii.

10

Od kilku lat szukam znajomych w internecie, kilku mam, ale chciałabym też poznać kogoś w realu. Niektórzy mówią wyjdź na imprezę, poznasz kogoś w Twoim wieku. Ale ja nie lubię tańczyć, alkohol piję okazyjnie. Z drugiej strony inni twierdzą, że to nie jest wiek na poznawanie ludzi, bo każdy teraz buduje karierę albo związek. I tego doświadczam już od dawna na własnej skórze z koleżanką z liceum. Ale po 30-

Nieaktualne

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Gdzie spotykają się spokojniejsi studenci?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024