zapewnienia - kiedy? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » zapewnienia - kiedy?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: zapewnienia - kiedy?

Cześć wszystkim smile
często czytam wasze dyskusję tutaj, postanowiłam i ja napisać, może ktoś mi pomoże. Znajomych opinie już znam, a sama jestem w kropce.

Jak sądzicie po jakim czasie facet powinien dać nam zapewnienie, że naprawdę chce z nami być, że nas kocha. Mam świadomość, że to zależy od człowieka, że czasami nie tyle co słowa ale czyny powinny wystarczyć. Ale wg mnie jest jakaś granica.
Ja akurat jestem ze swoim partnerem (ma 38 lat) już ponad rok. Jest nam dobrze, miło spędzamy czas, lubimy swoje towarzystwo. Ale on unika poważnych tematów i deklaracji. Nigdy nie powiedział mi że mnie kocha, a poznając go wydawało mi się, że "szybko" to poleci, bo sam mówił o rodzinie, dzieciach. Poznałam jego znajomych, rodzinę, wiem że jest z nim wszystko w porządku i mnie nie oszukuję.
ale brakuje mi z nim planowania? a jak poruszam ten temat to on wytwarza jakaś skorupę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: zapewnienia - kiedy?

Należy z nim na spokojnie porozmawiać. Ale nie wiercić dziurę w brzuchu w zakresie planowania rodziny. Raczej spróbuj powiedzieć mu wszystko to co tutaj napisałaś. Że już rok, że Ci zależy, że chciałabyś więcej, ale czujesz taką skorupę. Może się otworzy. Jakiś powód jest.

3

To jest kwestia subiektywna. Masz prawo czuc, ze chcesz tych deklaracji, a ze ktos Ci powie kiedy chce samemu te deklaracje slyszec ... no to co to da?
Moze Ty czujesz, ze cos jest nie halo i dlatego chcesz deklaracji?

U mnie deklaracje byly szybko jako, ze bylam zareczona po tygodniu zwiazku big_smile

4

Musisz usiąść z partnerem i na spokojnie porozmawiać. Znam ludzi, którzy sami takich deklaracji nie potrzebują, czują się kochani w związkach "czynami" - nie potrzebują słów i nie wpadną na to, że inni mogą ich potrzebować. Porozmawiaj szczerze, powiedz o swoich potrzebach , o tym czego Ci brakuje i na czym stoicie. Po takim czasie bycia razem nie powinno być problemu. Nie siedzimy w głowie Twojego faceta i ciężko powiedzieć dlaczego tak jest, a nie ma też co snuć teorii bez pokrycia.

5 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2019-08-26 12:16:45)

Jak wyżej, musicie po prostu usiąść i spokojnie o tym pogadać.
Może ma jakieś złe doświadczenia i boi się otworzyć, a może należy do grupy facetów, którzy o uczuciach nie mówią.

A czujesz się kochana?

6

Może zapytaj wprost? U nas to potrwało około 6 tygodni.

7

właśnie problem jest w tym, że nie czuję się pewnie, nie czuje się przez niego kochana.

jest dobrze jak się widzimy, ale czasami potrafimy się nie widzieć i dwa tygodnie, tylko wymiana smsów, niekiedy rozmowy. Ja go zaakceptowałam, że nie jest aż tak wylewną osobą i resztę jakiś wad. Ale uważam, że budując związek trzeba patrzeć w jednym kierunku, chocby kwestie zeby razem zamieszkać. Boje się że może on nie potrafi budować związku. Ja jestem dość impulsywna, on bardzo spokojny i jest tak, że jak ja naciskam to on się wycofuję i milczy.

mówił mi że mu zależy na mnie, że chce być ze mną i myśleć do przodu, bo inaczej to jest bez sensu. Niektórzy mi mówią, że przecież dał ci to zapewnienie więc czego chcesz więcej?!

8

kakuch_la napisał/a:

Jak sądzicie po jakim czasie facet powinien dać nam zapewnienie, że naprawdę chce z nami być, że nas kocha. Mam świadomość, że to zależy od człowieka, że czasami nie tyle co słowa ale czyny powinny wystarczyć. Ale wg mnie jest jakaś granica.

Jak najszybciej. Jeśli się jest zakochanym, to czemu miałoby się to ukrywać i milczeć? Gdy jest uczucie, to nie ma powodu, by się z tym kryć.
Choć może i są takie typy, które się czegoś boją, nie mają we krwi gadanego lub stanowczo za rzadko zbiera im się na tego typu wyznania, ale wówczas trza wyklarować takiemu, że tak to nie. - Choć w całkowicie bojaźliwe sama nie wierzę. Ewentualnie właśnie jest tak, że ktoś za rzadko coś mówi. Ale nie, że nigdy.

Faktem jednak jest, że jeśli nie czujesz w kimś uczuć, to raczej ich tam nie ma. Jest za to kręcenie, nawijanie i brak laku.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » zapewnienia - kiedy?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024