wiadomość do byłego - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » wiadomość do byłego

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1 Ostatnio edytowany przez Olinka (2019-08-04 19:02:32)

Temat: wiadomość do byłego

Witam drogie Panie.
Potrzebuję porady, prostej podpowiedzi TAK cyz NIE.
Mój facet zostawił mnie 3 lata temu po 9,5 roku bycia razem, dwa miesiące przed ślubem. Wziął ślub z moja przyjaciólką ( wtedy myślałam że nią jest) w zeszłym roku.
Wiem że upłyneło sporo czasu, ale jednak w środku wciąż mnie to męczy, i chciałabym znać odpowiedź. Jednak wiem że może Wam to się wydawać dziwne  że mimo iż jestem w nowym związku wciąż żyje przeszłościa, i nie wiem czy jest sens rozdrapywać dawne dzieje. Poradzicie coś  ? Oto treść wiadomości jaką chciałabym mu wysłać.. 

Cześć.
Sama w sumie nie wiem po co do Ciebię  piszę tą wiadomość, możę chce Cię o coś zapytać. ..
Widzę na zdjęciach że jesteś teraz bardzo szczęśliwy - fajnie. Gratuluję pięknej żony, i życzę Wam wszystkiego dobrego.  Dręczy mnie jednak jedno pytanie.. 'Dlaczego?'
- Dlaczego zostawiłeś mnie po 9 latach bycia razem, dwa miesiące przed ślubem ?
- Dlaczego zostawiłeś mnie dla osoby którą (teraz wiem że źle myślałam) uważałam za przyjaciólę ?
Czy ja byłam naprawdę aż tak [wulgaryzm] osobą ? Nie zasługiwałam na szacunek z Twojej strony ?
- Dlaczego zostawiłeś mnie dla "Kobyły" - przecież tak na nią mówiłeś prawda ? Że jest wielka kobieta, kobyła, mało inteligentną -że to widać na pierwszy rzut oka. A jednak to zrobiłeś , dlaczego ?
Czy będąc ze mną już mnie z nią zdradzałeś ? Czy to było wtedy gdy pojechałeś do dentysty, i dała ci zaproszenie na jej ślub z Tomkiem ? Czy naprawde nie masz z tego powodu żdnych wyrzutów sumienia ? Czy nie uważasz, że po tym co razem przeszliśmy nie powienineś mi tego wyjaśnić  ?
Wiesz jednak po tylu latach muszę CI podziękować. Moje  życie wygląda teraz całkowicie inaczej niż z Tobą. Jestem w szczęśliwym związku , mój facet jest facetem a nie dzieciakiem który każdą wolną chwilę spędza przed komputerem. I myślę że to jest rzecz która Ci tak naprawdę we mnie przeszkadzała, że nie dawałam Ci spokoju abyś mógł grać całymi dniami i nocami. Powiedz mi zy Twojej żonie to nie przeszkadza ? Chyba znam podpowiedź na to pytanie . Oczywiście że NIE ! Bo przecież ona wiedziała że ja zawsze na to się skarżyłam. Więc ona nie ma nic przeciwko.
Czy pomyślałeś  o tym jak mnie zraniłeś, zostawiając mnie, zapraszając ją żeby tu przyjechała ? Ona zajeła każde miejsce po mnie. Nawet poszła do tej samem pracy . Czy ona ma jakiś syndrom że musi mieć to co ja już miałam ?
Pewnie nie widzisz sensu w tej wiadomości, ale może jednak zdołasz mi coś odpisać. Dlaczego tak postąpiłeś. Ja wiem, miłość nie wybiera - ja rozumiem. Mogłabym zrozumieć że zostawisz mnie dla każdej innej kobiety, ale dlaczego akurat ONA  ?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Miłycham (2019-08-04 14:43:19)

Odp: wiadomość do byłego

Idź do psychologia i nie rób z siebie idiotki.

Na przyszłość również. Nie rozpowiadaj negatywnie o partnerze innym osobom, bo z tego co napisałaś tak robiłaś. Nikt nie chce być z osobą, która źle za plecami się o nim wyraża.

3

Zamknij przeszłość, ale nie listem do niego.
Zamknij przeszłość w swojej głowie.
To się stało 3 lata temu, jesteś w nowym związku. Rozgrzebywanie starych ran nic Ci nie da, a jego odpowiedzi zostawią jeszcze więcej pytań i bólu niż to jest warte.

4 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-08-04 15:01:06)

NIE

Nie wysyłaj tego listu, bo on ani nie ukoi Twojego bólu, ani nie zmniejszy Twojego rozżalenia i frustracji, ani nie da Ci żadnych odpowiedzi.

5 Ostatnio edytowany przez balin (2019-08-04 15:05:32)

Krótko i prosto - nie.

6

Lepiej nie, choć mam świadomość, że ja na Twoim miejscu swego czasu postąpiłabym tak samo i napisałabym. Ba, tak robiłam.

7

Zostawił Cię 3 lata temu, rzekomo jesteś w szczęśliwym związku, to po co chcesz pisać do byłego?? yikes

Gdyby ta wiadomość była jakimś zamknięciem, typu dziękuje za wspólny czas i życzę wszystkiego dobrego, to mooooże można by ją wysłać, ale tutaj to brzmi jakbyś mu chciała nadal dokopać: ta "kobyła", wyrzucać mu, że grał w gry za dużo... Wiele w tym żalu i urazy.

Tak wiele, że coś mi się nie wydaję, że jesteś szczęśliwa w obecnym - jeszcze nie zamknęłaś poprzedniego rozdziału. Co miałaby Ci dać jego odpowiedź - o ile w ogóle byś jakąś dostała? Jaką chciałabyś dostać? Czego się spodziewasz?

Oszczędź jemu i sobie i nie pisz do niego.

8

ZamyślonaONA napisał/a:

Witam drogie Panie.
Potrzebuję porady, prostej podpowiedzi TAK cyz NIE.
Mój facet zostawił mnie 3 lata temu po 9,5 roku bycia razem, dwa miesiące przed ślubem. Wziął ślub z moja przyjaciólką ( wtedy myślałam że nią jest) w zeszłym roku.
Wiem że upłyneło sporo czasu, ale jednak w środku wciąż mnie to męczy, i chciałabym znać odpowiedź. Jednak wiem że może Wam to się wydawać dziwne  że mimo iż jestem w nowym związku wciąż żyje przeszłościa, i nie wiem czy jest sens rozdrapywać dawne dzieje. Poradzicie coś  ? Oto treść wiadomości jaką chciałabym mu wysłać.. 

Cześć.
Sama w sumie nie wiem po co do Ciebię  piszę tą wiadomość, możę chce Cię o coś zapytać. ..
Widzę na zdjęciach że jesteś teraz bardzo szczęśliwy - fajnie. Gratuluję pięknej żony, i życzę Wam wszystkiego dobrego.  Dręczy mnie jednak jedno pytanie.. 'Dlaczego?'
- Dlaczego zostawiłeś mnie po 9 latach bycia razem, dwa miesiące przed ślubem ?
- Dlaczego zostawiłeś mnie dla osoby którą (teraz wiem że źle myślałam) uważałam za przyjaciólę ?
Czy ja byłam naprawdę aż tak chujową osobą ? Nie zasługiwałam na szacunek z Twojej strony ?
- Dlaczego zostawiłeś mnie dla "Kobyły" - przecież tak na nią mówiłeś prawda ? Że jest wielka kobieta, kobyła, mało inteligentną -że to widać na pierwszy rzut oka. A jednak to zrobiłeś , dlaczego ?
Czy będąc ze mną już mnie z nią zdradzałeś ? Czy to było wtedy gdy pojechałeś do dentysty, i dała ci zaproszenie na jej ślub z Tomkiem ? Czy naprawde nie masz z tego powodu żdnych wyrzutów sumienia ? Czy nie uważasz, że po tym co razem przeszliśmy nie powienineś mi tego wyjaśnić  ?
Wiesz jednak po tylu latach muszę CI podziękować. Moje  życie wygląda teraz całkowicie inaczej niż z Tobą. Jestem w szczęśliwym związku , mój facet jest facetem a nie dzieciakiem który każdą wolną chwilę spędza przed komputerem. I myślę że to jest rzecz która Ci tak naprawdę we mnie przeszkadzała, że nie dawałam Ci spokoju abyś mógł grać całymi dniami i nocami. Powiedz mi zy Twojej żonie to nie przeszkadza ? Chyba znam podpowiedź na to pytanie . Oczywiście że NIE ! Bo przecież ona wiedziała że ja zawsze na to się skarżyłam. Więc ona nie ma nic przeciwko.
Czy pomyślałeś  o tym jak mnie zraniłeś, zostawiając mnie, zapraszając ją żeby tu przyjechała ? Ona zajeła każde miejsce po mnie. Nawet poszła do tej samem pracy . Czy ona ma jakiś syndrom że musi mieć to co ja już miałam ?
Pewnie nie widzisz sensu w tej wiadomości, ale może jednak zdołasz mi coś odpisać. Dlaczego tak postąpiłeś. Ja wiem, miłość nie wybiera - ja rozumiem. Mogłabym zrozumieć że zostawisz mnie dla każdej innej kobiety, ale dlaczego akurat ONA  ?

Moja rada brzmi: nie.

Treść tego listu to nie jest znalezienie odpowiedzi na pytanie. To jeden, wielki wyrzut i mnóstwo goryczy, która przez Ciebie przemawia, pomimo że usiłujesz mu wmówić, że dobrze się stało i obecnie jesteś szczęśliwa. Pomijam przy tym, że gdyby naprawdę tak było, to żaden list nie byłby Ci potrzebny.

9

Nic do niego nie pisz. Idź do psychologa/psychoterapeuty i wreszcie zamknij ten temat.

10

Nie wysyłaj tego listu, bo porządnie się osnieszysz. Nawet ja, chociaż jestem osobą zupełnie niezainteresowana, czułam się zażenowana czytając te twoje wynurzenia, więc ten facet tylko popuka się w czoło i jeszcze te teksty o jego żonie.
Opanuj się w trybie pilnym.

11

Przykre i niesprawiedliwe , ale takie jest życie.
Bez sensu pisać do niego . Sama musisz ze sobą dojść do ładu, nie potrzeba Ci jeszcze jego pogardy.

12

Szczęśliwi ludzie nie piszą do ex.

Pisząc tę wiadomość na pewno postawisz rysę na jego nowym związku. Nieco to dziwne i sadystyczne, ale skoro wywinęli Ci taki numer to dlaczego by nie... Musisz mieć świadomość, że wywiąże się z tego duża awantura.
Zastanów się też, co by powiedział Twój obecny partner, gdyby zobaczył, że po 3 latach ciągle czujesz żal do byłego (a dowie się o tym na pewno). Mnie by to zabolało na pewno - gdybym był na jego miejscu.

Nie traktuj rad "idź do psychologa", jako coś obraźliwego. Sam miałem epizod w życiu, gdzie pewne sprawy mnie przerosły. Zostałem skierowany do psychologa, który mi pomógł. Wysłuchał, nie oceniał, doradził.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » wiadomość do byłego

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024