Facet, zazdrość i pieniądze - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Facet, zazdrość i pieniądze

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Facet, zazdrość i pieniądze

Hej, potrzebuję świeżego spojrzenia na sytuację, dlatego piszę tutaj.

Jakiś czas temu poznałam gościa. On 23 lata, pracuje dość ciężko, bo po całym dniu w swojej pełnoetatowej pracy, idzie do kolejnej. Od samego początku była między nami ta "iskra", która sprawiała, że robiło mi się ciepło wink Ja pochodzę z dość zamożnej rodziny, jednak do wszystkiego co mam doszłam sama. On natomiast nie miał zbyt lekko w dzieciństwie, co mi zresztą powtarza od dawna. I teraz do sedna... od samego początku powtarzał, żę między nami jest przepaść i, że powinnam znaleźć sobie kogoś innego, kogoś z kasą, jednak mimo wszystko nadal się spotykaliśmy. Było kilka sytuacji, w których on powiedział coś co mnie bardzo zabolało, oczywiście przepraszał, mówił, że czasem nie kontroluje swoich słów, i w sumie wtedy jakoś dochodziliśmy do porozumienia i takie sytuacje się już nie powtarzały. W zeszłą sobotę byliśmy na wspólnej imprezie, ja dużo nie piję, on natomiast upił się strasznie... po pewnym czasie wraz z jego znajomymi wyszliśmy z domu (było około 2 rano). W drodze on i jego dwóch kolegów zaczęli zachowywać się jak jakieś piep**e zwierzęta. Kopali śmietniki, wydzierali się, przewracali znaki itp... rzucali się do innych... W pewnym momencie mój facet powiedział do mnie coś w stylu "co, podoba Ci się X"? (chodziło o jego kumpla), mówił głośno, ów kolega stał obok i się głupio uśmiechał... Nie wiem, ale byłam w lekkim szoku, powiedziałam, żeby przestał, coś odburknął i się zamknął. Szczerze, poczułam się jak jakaś ściera, facet, który podobno mnie kocha mówi coś takiego? Na następny dzień próbowałam z nim o tym rozmawiać, mówił, że był zazdrosny, bo dziwnie na jego kolegę spojrzałam, i przeprosił. Zrobił to jednak w taki sposób jakby się ze mnie nabijał, jakby nic takiego się nie stało. Kolejna sprawa jest taka, że ostatnio przeprowadziłam się do nowego mieszkania, on praktycznie codziennie u mnie nocuje, można to nazwać wspólnym mieszkaniem. Była rozmowa na temat rachunków i płaceniu na pół i powiedział czy mogłabym narazie do grudnia płacić za mieszkanie sama a on zacznie się dokładać od stycznia gdyż ma jakieś zobowiązania do spłacenia (chodzi o jego laptop na raty). Dodam, iż prowadzę własną firmę i pieniądze nie są u mnie problemem, jednak źle czuję się z tym, że on dorosły zarabiający facet nie będzie mi się dokładać do mieszkania, w którym nota bene mieszka!!  Dziś myślę o tym, aby zakończyć naszą znajomość. Nie mogę przestać myśleć o jego słowach w zeszłą sobotę, o tym, że już kilka razy powiedział rzeczy, które były dla mnie bardzo bolesne. Za każdym razem potrafi obrócić wszystko tak abym to ja czuła się winna. Nie mam już pomysłu jak z nim rozmawiać, i coraz więcej myślę o tym aby to zakończyć .. a wasze opinie w tym temacie jakie są?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez balin (2019-07-29 11:11:29)

Odp: Facet, zazdrość i pieniądze

Różnie to oczywiście bywa. Ale faceci w tym wieku, nie nadają się do stałych związków. Dlatego dla jego dobra, a własnego spokoju - powinnaś dać mu kopniaka, wtedy będzie łatwiej innej kobiecie. Może zrozumie, że nie jest mężczyzną, a tylko dzieciakiem.
Dzieciakiem nie radzącym sobie, z gospodarowaniem kasą i własnymi emocjami.

3 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-07-29 11:19:02)

W innej sytuacji, z innym facetem, mogłabyś się zgodzić, że nie dokłada się do czynszu przez jakiś czas- jak Ciebie stać. Ale z nim to zły pomysł.
On ma wobec Ciebie kompleksy- musi sam je przepracować w głowie. tak jakby czuł, że na Ciebie nie zasługuje, nie czuje się równy
I widzę, że jego głowa tak pracuje, że niedługo zacznie działać samospełniająca się przepowiednia.
Teraz z tą propozycją to odbieram tak, skoro pracuje, jakby Cię testował, na ile jesteś skłonna do poświęceń..tak jakby to miało świadczyć w jakiś pokręcony sposób o Twoim zaangażowaniu
A dla mężczyzny, na którym Ci zależy jako mężczyżnie nie warto się poświęcać- bo go kastrujesz niejako.
To by pogłębiło waszą nierówność- a tego nie chcesz.
Jego zazdrość- nie dawaj się w to wciągnąć.
Podoba Ci się kolega?- powiedz, że tak, powiedz że nie- jak jest- Pyta? ma.
Nie chce takich odpowiedzi- niech nie zadaje pytań.

PS no chyba że wynajmujesz apt. za 6000 zł i może go po prostu nie stać na te 3000

4

Ela210 napisał/a:

W innej sytuacji, z innym facetem, mogłabyś się zgodzić, że nie dokłada się do czynszu przez jakiś czas- jak Ciebie stać. Ale z nim to zły pomysł.
On ma wobec Ciebie kompleksy- musi sam je przepracować w głowie. tak jakby czuł, że na Ciebie nie zasługuje, nie czuje się równy
I widzę, że jego głowa tak pracuje, że niedługo zacznie działać samospełniająca się przepowiednia.
Teraz z tą propozycją to odbieram tak, skoro pracuje, jakby Cię testował, na ile jesteś skłonna do poświęceń..tak jakby to miało świadczyć w jakiś pokręcony sposób o Twoim zaangażowaniu
A dla mężczyzny, na którym Ci zależy jako mężczyżnie nie warto się poświęcać- bo go kastrujesz niejako.
To by pogłębiło waszą nierówność- a tego nie chcesz.
Jego zazdrość- nie dawaj się w to wciągnąć.
Podoba Ci się kolega?- powiedz, że tak, powiedz że nie- jak jest- Pyta? ma.
Nie chce takich odpowiedzi- niech nie zadaje pytań.

PS no chyba że wynajmujesz apt. za 6000 zł i może go po prostu nie stać na te 3000

To jest kawalerka, niecałe 2tyś, przeprowadziłam się tutaj z dwupokojowego mieszkania, bo za rok chcę już kupić coś swojego, więc musiałby dokładać się około 800 pln. Nie wiem czy jest sens z nim o tym rozmawiać, bo za każdym razem i tak odwraca to przeciwko mnie, a do tego wielokrotnie robił sobie z tego żarty, jakby te nasze rozmowy i te sytuacje, do których on doprowadził były jakimś świetnym żartem. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że gdy jest dobrze, to naprawdę JEST DOBRZE, ale te sytuacje już bardzo dużo we mnie zmieniły... Rozmawiać czy nie?

5

Czyli tak naprawdę to Ty będziesz spłacać mu tego laptopa ... stać Cię na takie prezenty ?
Dla mnie sprawa jest prosta, nie stać go na mieszkanie z Tobą ? To mieszka sam do momentu w którym jego finanse nie ustabilizują się na tyle, żeby mógł sobie na to pozwolić.

Dorosły facet kupuje laptopa na raty i niestać go na mieszkanie? To jaki ten komputer jest? Taki co obsługuje loty kosmiczne? I kosztuje grubą kasę?

7 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-07-29 12:44:33)

Zgadzam się z balinem, że Twój chłopak jest niedojrzały oraz podzielam opinię Eli że jest zakompleksiony. To fatalne połączenie, bo on ani nie dostrzeże, że przez to, że czuje się gorszy postępuje w sposób, który rani Ciebie, ani nie jest w stanie nad tym pracować.
Sama widzisz, źe już powoli wytraca się kapitał ciepłych uczuć, którymi go obdarzyłaś na początku i to będzie postępowało. Specjalnie nie liczyłabym na to, że rozmowa przyniesie rezultaty, ale spróbować zawsze warto, a jeśli nie będzie odzewu, to lepiej się pożegnać zanim atmosfera między Wami zgęstnieje za bardzo.

PS Jeszcze coś mi przyszło do głowy. Niektórzy ludzie noszą w sobie przekonanie, że na miłość można zasłużyć, że w związku z tym powinni coś poświęcić, gdzieś coś naciągnąć albo siebie nagiąć, żeby stać się bardziej wartościowym dla partnera. Wówczas oczekują wzajemności. Z tym, że nie każdemu dobrze z poświęceniem partnera, bo to tylko powoduje lub wzmaga w nich poczucie gorszości i rodzi niechęć albo bunt. Pomysł o sobie w tym kontekście i o reakcjach, jakie to może powodować w Twoim partnerze.

8

Nie prowadziłabym jakiś wnikliwych rozmów, zwłaszcza z tonem wyrzutu. Po prostu komunikat- że tak byś chciała, by było po prostu "RÓWNO" i żeby była dobra atmosfera. Powtarzałabym to spokojnie, na zasadzie zdartej płyty- nie przenosząc tego tematu na inne rzeczy w związku.
Jak nie zaczai i dalej będzie problem.. to wiesz co. Balin napisał.  Pewnie mieszkacie w dużym mieście- ze 2000 zarobi na pewno. Razem gotowanie czy rachunki- i można żyć powiększając sobie perspektywę.
Z własną firmą  może też być różnie

9

Jeśli tak się zachowuje po alkoholu to tak z doświadczenia mogę doradzić, że nic dobrego z tego nie będzie sad.

10

Ja bym kopnęła w du*ę. Szkoda życia na takich chłopczyków. Później będzie się wlókł opierając się na Twoich barkach. Szkoda czasu i psychy na coś takiego!

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Facet, zazdrość i pieniądze

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024