Czy ten facet to mitoman? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy ten facet to mitoman?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 29 ]

Temat: Czy ten facet to mitoman?

Hej dziewczyny.
Jako że mam tendencję do wplątywania się w dziwne znajomości z podejrzanymi facetami zapraszam do przeczytania mojej kolejnej historii i podzielenia się opinią.
Poznaliśmy się w Internecie. Miły, kulturalny, przystojny. Ale do rzeczy. Kłamie. Kłamie równie dobrze jak wygląda. Ale że moja intuicja prawie nigdy mnie nie zawodzi jestem w 99% pewna że coś tu jest grubymi nićmi szyte smile

1. Facet twierdzi że posiada bardzo drogi i luksusowy model samochodu (którego nazwy nie będę tutaj pisać). Lecz chyba nikt nigdy go nie widział smile przy okazji pierwszego spotkania - pożyczył koledze. Drugie spotkanie - pożyczył kuzynce. Trzecie spotkanie - był niewyspany i nie mógł prowadzić. A potem ogóle stwierdził ze on to jednak nie lubi jeździc samochodem i nie będzie jeździł.
2. Oczywiście na spotkanie przyjechał taxówką, po czym stwierdził, że zostawił kwiaty w taksówce, ale podczas następnego spotkania już mi je da. Nie dał.
3. Umówiliśmy się, że zadzwoni do mnie o godz. 20. O 22 napisał SMS że nie zadzwoni, bo telefon wypadł mu z kieszeni podczas przejażdżki rowerowej i ma teraz tel zastępczy.
4. Podobno byl ostatnio w bardzo znanym hotelu z bardzo znanym polskim celebrytą na kolacji.
5. Podobno mieszkał w Anglii, lecz nie zna prawie żadnego słowa po angielsku.
6. Dziś miał wyjechać za granicę z prezesem firmy, ale prezes w ostatniej chwili odwołał wyjazd. Po czym nagle znalazł się w polskich górach- ot taki spontaniczny wypad. smile
7. Chciał zaprosić mnie do siebie, ale przypomniał sobie, że nie ma KRZESEŁ (!) ani stołu, ani umywalki, ani kanapy bo wszystko wyrzucił w oczekiwaniu na ekipę remontową która przez tyle miesięcy się nie pojawiła !
Plus multum fascynujących, barwnych historii z jego życia.
Dodam, że na każdym spotkaniu pije piwo sad
Dziewczyny???
Mitoman?

Zobacz podobne tematy :
Odp: Czy ten facet to mitoman?

Hahahaha
Bardzo fajny temat big_smile
Miałem kiedyś takiego znajomego

Mówił, że już jutro idzie kupić nową beemę siódemę z salonu, no ale w sumie nie dzisiaj bo ma masaż tak więc jutro, tzn. jutro też nie bo musi zrobić pranie ale na pewno w przyszłym tygodniu chociaż nie bo ciocia do niego przyjeżdża no ale to na pewno w takim razie w tym miesiącu na bank a na 100% w tym roku lol

To co opisujesz to taki Krzysiu mitoman, który jeździ nowym ferrari ale w sumie nigdy go nie zobaczysz bo właśnie pożyczył kuzynowi na 10 lat i już pakuje go w kontener do Australii.

I również mieszka w willi z basenem ale nigdy tam nie wejdziesz bo właśnie trzeba wodę w basenie wymienić i kibel wyremontować tak więc będzie się kurzyć i nie wiadomo kiedy będzie już można wejść smile

No tak więc pozdro.

3

Rumunski_Zolnierz napisał/a:

Hahahaha
Bardzo fajny temat big_smile
Miałem kiedyś takiego znajomego

Mówił, że już jutro idzie kupić nową beemę siódemę z salonu, no ale w sumie nie dzisiaj bo ma masaż tak więc jutro, tzn. jutro też nie bo musi zrobić pranie ale na pewno w przyszłym tygodniu chociaż nie bo ciocia do niego przyjeżdża no ale to na pewno w takim razie w tym miesiącu na bank a na 100% w tym roku lol

To co opisujesz to taki Krzysiu mitoman, który jeździ nowym ferrari ale w sumie nigdy go nie zobaczysz bo właśnie pożyczył kuzynowi na 10 lat i już pakuje go w kontener do Australii.

I również mieszka w willi z basenem ale nigdy tam nie wejdziesz bo właśnie trzeba wodę w basenie wymienić i kibel wyremontować tak więc będzie się kurzyć i nie wiadomo kiedy będzie już można wejść smile

No tak więc pozdro.

Dziękuję za odpowiedź
Może to ten sam znajomy big_smile
No ale dlaczego? Po co? Po co te wszystkie historie i jakie to ma podłoże?

4 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-07-28 01:44:14)

Historia podobna do wątku w serialu, który moja Pani bardzo lubi. Gołodupiec - oszust roztacza widoki przed naiwnymi kobietami. A one płacą rachunki w restauracjach, bo ... portfela zapomniał z domu wziąć.
Mitoman? Możliwe. Raczej jednak zwykły wydrwigrosz raczej. smile

5

Każdy ma takiego znajomego big_smile To choroba w chuy big_smile I po co Ty z nim się dalej spotykasz, dla magicznej pałki?
5. Podobno mieszkał w Anglii, lecz nie zna prawie żadnego słowa po angielsku. (to akurat norma haha)

6

Facet nie myśli o Tobie poważnie. Gdyby tak było to przecież każdy głupi wie, ze to wszystko po czasie sie wyda. Nie szkoda Ci czasu na taka znajomość? Ja na Twoim miejscu bym Pana olała.

7 Ostatnio edytowany przez Lalcia245 (2019-07-28 10:42:31)

Excop napisał/a:

Historia podobna do wątku w serialu, który moja Pani bardzo lubi. Gołodupiec - oszust roztacza widoki przed naiwnymi kobietami. A one płacą rachunki w restauracjach, bo ... portfela zapomniał z domu wziąć.
Mitoman? Możliwe. Raczej jednak zwykły wydrwigrosz raczej. smile

Czy mogę prosić o nazwę tego serialu? Zainteresowało mnie to smile

8

Lalcia245 napisał/a:

Hej dziewczyny.
Jako że mam tendencję do wplątywania się w dziwne znajomości z podejrzanymi facetami zapraszam do przeczytania mojej kolejnej historii i podzielenia się opinią.
Poznaliśmy się w Internecie. Miły, kulturalny, przystojny. Ale do rzeczy. Kłamie. Kłamie równie dobrze jak wygląda. Ale że moja intuicja prawie nigdy mnie nie zawodzi jestem w 99% pewna że coś tu jest grubymi nićmi szyte smile

1. Facet twierdzi że posiada bardzo drogi i luksusowy model samochodu (którego nazwy nie będę tutaj pisać). Lecz chyba nikt nigdy go nie widział smile przy okazji pierwszego spotkania - pożyczył koledze. Drugie spotkanie - pożyczył kuzynce. Trzecie spotkanie - był niewyspany i nie mógł prowadzić. A potem ogóle stwierdził ze on to jednak nie lubi jeździc samochodem i nie będzie jeździł.
2. Oczywiście na spotkanie przyjechał taxówką, po czym stwierdził, że zostawił kwiaty w taksówce, ale podczas następnego spotkania już mi je da. Nie dał.
3. Umówiliśmy się, że zadzwoni do mnie o godz. 20. O 22 napisał SMS że nie zadzwoni, bo telefon wypadł mu z kieszeni podczas przejażdżki rowerowej i ma teraz tel zastępczy.
4. Podobno byl ostatnio w bardzo znanym hotelu z bardzo znanym polskim celebrytą na kolacji.
5. Podobno mieszkał w Anglii, lecz nie zna prawie żadnego słowa po angielsku.
6. Dziś miał wyjechać za granicę z prezesem firmy, ale prezes w ostatniej chwili odwołał wyjazd. Po czym nagle znalazł się w polskich górach- ot taki spontaniczny wypad. smile
7. Chciał zaprosić mnie do siebie, ale przypomniał sobie, że nie ma KRZESEŁ (!) ani stołu, ani umywalki, ani kanapy bo wszystko wyrzucił w oczekiwaniu na ekipę remontową która przez tyle miesięcy się nie pojawiła !
Plus multum fascynujących, barwnych historii z jego życia.
Dodam, że na każdym spotkaniu pije piwo sad
Dziewczyny???
Mitoman?

Lalcia245, to jakaś totalna beznadzieja... Facet chce zaliczyć na samochód i mieszkanie którego nawet nie ma - żadnego, nie mówiąc już o jakimś luksusowym.. Ewentualnie ma, ale dzieli z inną osobą wink

9 Ostatnio edytowany przez Rumunski_Zolnierz (2019-07-28 11:57:54)

Lalcia245 napisał/a:

No ale dlaczego? Po co? Po co te wszystkie historie i jakie to ma podłoże?

Z moich obserwacji wynika pewna sprawa.
Taki człowiek, Krzysio mitoman po prostu chce się czymś ,,wykazać"

Taki gościu widzi jak jego koledzy się dorabiają, jeden kupuje nowego mercedesa z salonu, drugi właśnie wyjechał na wakacje do Tokio, trzeci sobie dom stawia, czwarty dostał awans na kierownika itp. a on sam pewnie kompletny gołodupiec.

Jako, że nie może znieść takiego stanu to chce się ,,dorównać" z tym całym ,,peletonem" dlatego słyszysz takie opowieści, że idzie kupić dzisiaj nowe ferrari z salonu ale w sumie to chyba nie da rady dzisiaj bo przypomniało mu się, że musi jeszcze paznokcie obciąć smile

Zresztą jeżeli mamy być na serio to jest chyba jakaś choroba psychiczna bo kiedyś czytałem o tym, że to wynika z zaburzeń pomiędzy ,,ja realnym" a ,,ja wymarzonym"
Chodzi o to, że u niektórych zaciera się ta granica pomiędzy świadomością realną a tą wymarzoną i np. zdrowy człowiek jak ma marzenie by kupić ferrari to wie, że jest to po prostu marzenie a taki chory człowiek ma wszystko pomieszane z tym ja realnym/wymarzonym i dlatego gada takie rzeczy, że już jutro idzie po to ferrari ale w sumie może pojutrze bo musi jeszcze pranie zrobić dzisiaj i pewnie nie zdąży smile
I tak będzie przez następne 40 lat.

I to faktycznie jest choroba, mam w rodzinie też taką osobę, na początku wszyscy mieli z niego bekę na maksa ale po iluś tam latach robi się to naprawdę męczące jak setny raz słuchasz o tym, że gościu niedługo będzie stawiał trzy domy za gotówkę itp.

P.S.

Albo jest to po prostu kolejny uwodziciel big_smile
Dużo jest takich facetów w necie co to oni nie są i czego nie mają, specjalnie takie kity wciskają dziewczynom aby je zaliczyć smile
Pewnie też ma prawie 20cm w majtach, no właśnie ,,prawie" smile

10

Ewelina.es napisał/a:

Facet nie myśli o Tobie poważnie.

I to już kolejny. smile

11

Prawdopodobnie mitoman.

Prawdziwie zyciowy przegryw, który sobie podnosi samoocenę poprzez rozpowszechnianie kłamstw. Ma wille z basenem, Ferrari, miliony w banku... tylko, że nigdy ich nie zobaczysz tongue

12 Ostatnio edytowany przez jjbp (2019-07-28 15:34:24)

Wg mnie chce zaliczyć i próbuje Cię zwabic. Może i mitoman ale jakby w jakikolwiek sposób myślał o Tobie poważnie to by się martwił że się wyda. Dlatego jak dla mnie facet szuka numerka I wsio smile

13

to i tak masz kobieto farta ( uwaga, ironia!!!). mnie panowie usiłowali zaimponować, m. inn.
- randką pierwszą, w krzakach( naprawdę)
- randka pierwszą, w bramie( serio!)
- chorobą psychiczną
- pobytem w areszcie ( nie powiedział, za co)
- oszukaniem byłej zony na kilka tysięcy przy naprawie jej auta
Ja rozumiem, ze to są metody na spławianie niewygodnych panienek, ale to nie była ta wersja. To byly wersje - patrz, jaki to ja jestem dzielny i obrotny.

Kobieto, potrzebny ci pan z duzymi problemami ?

14

Beyondblackie napisał/a:

Prawdopodobnie mitoman.

Prawdziwie zyciowy przegryw, który sobie podnosi samoocenę poprzez rozpowszechnianie kłamstw. Ma wille z basenem, Ferrari, miliony w banku... tylko, że nigdy ich nie zobaczysz tongue

A jak się wyda że kłamał to będzie że ma "załamanie nerwowe" i potrzebuje wsparcia  pomocy albo się zmyje.:)

15

albo bedzie szedł w zaparte. Mimo ewidentnych znaków.
A potem do następnej będzie grał biednego misia, a Ty, w jego opowieści, ta wstrętną hetera, kotra się na nim nie poznała, bo on ma....( ferrari, dom z ogrodem i basenem, milioony na kontach w Timbuktu itp. itd)

16

No dobra, to teraz pytanie: czy jest sens powiedzieć mu wprost, iż wiem o tym, że kłamie?

17

Lalcia245 napisał/a:

No dobra, to teraz pytanie: czy jest sens powiedzieć mu wprost, iż wiem o tym, że kłamie?

Oczywiście, a czemu by nie? Chyba i tak chcesz skończyć tę relację... Sorry, ale lepsze bajki piszą bracia Grimm... więc spadaj smile

Lalcia245 napisał/a:

Nie ma żadnego sensu,
To jest człowiek prawdopodobnie chory i powiedzenie mu tego będzie wyglądało jak kopanie się z koniem.
Powiesz mu, że on kłamie ze wszystkim to się facet wkurzy i wykrzyczy na Ciebie, że już Porsche zamówił z salonu ale skoro tak go traktujesz to nigdy nie da Ci się nim przejechać i tak w kółko
Powodzenia smile

19 Ostatnio edytowany przez marakujka (2019-07-28 19:57:07)

Lalcia245 napisał/a:

Wystarczy ten punkt. Gdyby naprawdę posiadał, to widziałabyś już jego 50 selfików z tym samochodem, w środku, na zewnątrz, jak prowadzi i w bagażniku - całą taką serię pod tytułem "Ja i On Wspaniały". I profilowe miałby z autem.

Lalcia245 napisał/a:

Nie ma i najlepiej w ogóle już nic do niego nie pisać. Chyba że chcesz zadawać się dalej z kłamcą.

20

Lalcia245 napisał/a:

Ooo tak, skonfrontuj go z tym co mówi i powiedz prosto z mostu że mu nie wierzysz big_smile
Pewnie sama jesteś ciekawa jaka będzie jego reakcja? Znając życie to pewnie dalej będzie próbował wciskać Ci jakieś kity..albo się obrazi big_smile nic nie tracisz bo chyba nie chcesz być z kimś kto się mija z prawdą na każdym kroku?
W związku zasługujesz na szacunek a szacunek to też szczerość wobec drugiej osoby. Nie wchodź w to smile

21 Ostatnio edytowany przez jjbp (2019-07-28 21:22:44)

Jak dla mnie nie ma sensu. Twardych dowodów nie masz tzn nie poszłaś do jego pracy i nie dostałaś na piśmie potwierdzenia od prezesa że nigdy żadnej delegacji nie było czy coś w tym stylu w związku z czym facet zapewne będzie szedł w zaparte że jak możesz go o to oskarżać i jeszcze zwali na Ciebie że jakieś teorie spiskowe wymyslasz. Mi by się szarpać nie chciało, podziękowałabym za znajomość i do widzenia

22

Facet napewno będzie ściemniał ale będzie to ten przysłowiowy gwóźdź do trumny, w razie gdyby się  zastanawiała czy może warto dać mu jeszcze szansę.

23

Syś napisał/a:
Lalcia245 napisał/a:

Ooo tak, skonfrontuj go z tym co mówi i powiedz prosto z mostu że mu nie wierzysz big_smile
Pewnie sama jesteś ciekawa jaka będzie jego reakcja? Znając życie to pewnie dalej będzie próbował wciskać Ci jakieś kity..albo się obrazi big_smile nic nie tracisz bo chyba nie chcesz być z kimś kto się mija z prawdą na każdym kroku?
W związku zasługujesz na szacunek a szacunek to też szczerość wobec drugiej osoby. Nie wchodź w to smile

Tak, jestem ciekawa jego reakcji.
Z drugiej strony jeśli jest to rzeczywiście zwykły internetowy amant, chciałabym pozbawić go satysfakcji że łykam wszystko jak pelikan tongue

24

Lalcia245 napisał/a:

]

To "Przyjaciółki", z przerwą obecnie, ale powtórki na wielu kanałach koncernu można oglądać. smile

25

Lalcia245 napisał/a:

Lepiej z tym uważaj, już się z nim spotykałaś, tacy psychole potrafią być bardzo mściwi, jeśli ktoś odkryje ich prawdziwe oblicze.

Excop napisał/a:
Lalcia245 napisał/a:

]

To "Przyjaciółki", z przerwą obecnie, ale powtórki na wielu kanałach koncernu można oglądać. smile

Potwierdzam big_smile
Ostatni sezon, wątek Dorotki wink

27

Super! Na pewno obejrzę i będę sobie porównywać big_smile

28

Szczerze to mi szkoda byloby czasu na rozkminianie czy mu napisac czy nie napisac ze jest klamca a juz tymbardziej na zakladanie o tym watku na forum. Po pierwszym spotkaniu podziekowalabym panu za dalsza znajomosc a nie ciagnela randki i dumala czy juz odslonic karty czy nie. Chyba nie masz co robic z wolnym czasem Autorko albo jednak desperacja zeby pospotykac sie z przystojnym bylekim jest wieksza niz zdroworozsadkowe uciecie kontaktu. Pomijam juz wzgledy bezpieczenstwa" ze taki kretacz moze byc rowniez nieobliczalny i Twoja satysfakcja moze skonczyc sie obiciem facjaty przez "kulturalnego" piwozlopa.
Naprawde nie widze tu grama tematu do rozkmin:/

29

"Mój" próbując mi uzasadnić, że po 30-stce to normalne, że ludzie od pierwszej randki ze sobą sypiają, bo inaczej poznawanie się jest bez sensu, mówił mi, że do tej pory trafiał na różne dziewczyny. Z jednymi od razu się okazało po seksie, że "to nie to", inna pocałowała go po pierwszej randce "tak, że ach...". A z inną to było tak, że "można było całymi dniami z łóżka nie wychodzić". Nie twierdzę, że to wszystko wymyślił, tylko nie mam pojęcia, czy on tymi przykładami chciał mnie zachęcić, czy zniechęcić do przespania się z nim... ;p

Posty [ 29 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy ten facet to mitoman?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024