Nie możemy być razem, Nie mogę przestać myśleć o byłym przepraszam - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Nie możemy być razem, Nie mogę przestać myśleć o byłym przepraszam

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez daw1223 (2019-05-26 15:27:16)

Temat: Nie możemy być razem, Nie mogę przestać myśleć o byłym przepraszam

Witam.

Jestem w moim pierwszym poważnym związku od 4 miesięcy może dosyć krótko, ale naprawdę wyglądało, że można coś z tego będzie więc nie było co zwlekać. Wszystko było ładnie pięknie, lecz od ostatniego tygodnia coś zaczęło się walić.

Nagle napisała mi wiadomość na Messengerze cytuje „Nie możemy być razem przepraszam, Możemy się na razie przyjaźnić, Nie mogę przestać myśleć o byłym, Przepraszam”

Pisała mi, że kiedy się z nim rozstała to cieszyła się, ale od ostatniego czasu nawet się je śni, ale jego, czyli byłego nie odzyska.

Nie wiem co o tym myśleć. Przyjaźń nie wchodzi w grę zraniła by mnie jeszcze bardziej, ale też nie chcę o niej zapomnieć, bo naprawdę mi na niej zależy/kocham.

Może ktoś coś doradzi, będę wdzięczny (mam pustkę w głowie).

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie możemy być razem, Nie mogę przestać myśleć o byłym przepraszam

Od razu mówię odpuść sobie, miałem podobną sytuację, w sumie to nawet gorszą. Ona Cie nie kocha, to było przelotne. Nigdy nic do Ciebie nie poczuje.

3

Nie masz innego wyjścia poza odcięciem się i zapomnieniem. Nie jesteś już z nią w związku, ona decyzję podjęła, Tobie zostaje tylko ją uszanować.

4 Ostatnio edytowany przez niepodobna (2019-05-26 16:27:05)

Podjęła decyzję, napisała Ci wprost, że nie możecie być razem. Zachowała się fair. Mogłaby brnąć w znajomość z Tobą nadal z tym byłym "z tyłu głowy" i z nastawieniem, że jeśli pojawi się możliwość odzyskania go, to ona z niej skorzysta.
To na pewno boli, ale trzeba zaakceptować i starać się docenić to, że postawiła sprawę jasno i nie chce robić z kogoś opcji awaryjnej, zamiast Cię zwodzić, a to się zdarza  często.

5

niepodobna napisał/a:

Podjęła decyzję, napisała Ci wprost, że nie możecie być razem. Zachowała się fair. Mogłaby brnąć w znajomość z Tobą nadal z tym byłym "z tyłu głowy" i z nastawieniem, że jeśli pojawi się możliwość odzyskania go, to ona z niej skorzysta.
To na pewno boli, ale trzeba zaakceptować i starać się docenić to, że postawiła sprawę jasno i nie chce robić z kogoś opcji awaryjnej, zamiast Cię zwodzić, a to się zdarza  często.

Dziękuje za odpowiedzi.

napisała mi jakieś godzinę temu z nie potrafi zapomnieć o mnie. Napisałem jej co o tym wszyskim myśle a ona mi odpisała że myśleniem o byłym nic nie zmieni a mimo wszystko o mnie nie chcesz zapomniec bo jestem dla niej ważny Jakieś Sprzeczności. Na początku pisała, że nie możemy być razem a teraz pisze, że nie może o mnie zapomnieć. Zapytałem się czy ona coś do mnie czuja a ona cytuje : "czuje nadal"
Ciekawa sytuacja i tak jak było napisane wyżej raczej mnie zwodzi mnie i strasznie mnie to denerwuje ehhhh sad

6

daw1223 napisał/a:

Witam.

Jestem w moim pierwszym poważnym związku od 4 miesięcy może dosyć krótko, ale naprawdę wyglądało, że można coś z tego będzie więc nie było co zwlekać. Wszystko było ładnie pięknie, lecz od ostatniego tygodnia coś zaczęło się walić.

Nagle napisała mi wiadomość na Messengerze cytuje „Nie możemy być razem przepraszam, Możemy się na razie przyjaźnić, Nie mogę przestać myśleć o byłym, Przepraszam”

Pisała mi, że kiedy się z nim rozstała to cieszyła się, ale od ostatniego czasu nawet się je śni, ale jego, czyli byłego nie odzyska.

Nie wiem co o tym myśleć. Przyjaźń nie wchodzi w grę zraniła by mnie jeszcze bardziej, ale też nie chcę o niej zapomnieć, bo naprawdę mi na niej zależy/kocham.

Może ktoś coś doradzi, będę wdzięczny (mam pustkę w głowie).

daw1223 napisał/a:

napisała mi jakieś godzinę temu z nie potrafi zapomnieć o mnie. Napisałem jej co o tym wszyskim myśle a ona mi odpisała że myśleniem o byłym nic nie zmieni a mimo wszystko o mnie nie chcesz zapomniec bo jestem dla niej ważny Jakieś Sprzeczności. Na początku pisała, że nie możemy być razem a teraz pisze, że nie może o mnie zapomnieć. Zapytałem się czy ona coś do mnie czuja a ona cytuje : "czuje nadal"
Ciekawa sytuacja i tak jak było napisane wyżej raczej mnie zwodzi mnie i strasznie mnie to denerwuje ehhhh sad

No i którego fragmentu nie rozumiesz?
Laska kombinuje jak wrócić do byłego, ale w razie gdyby jej nie wyszło, zostawia sobie ciebie w rezerwie.
Jak tamten zasunie jej kopa, to przyjdzie z powrotem, a za miesiąc, dwa lub trzy, historia się powtórzy.
I tak z nią będziesz miał do usrania albo pogonisz na drzewo od razu, odchorujesz i szybko zapomnisz.
Wybór należy do ciebie.

7

anderstud napisał/a:

No i którego fragmentu nie rozumiesz?
Laska kombinuje jak wrócić do byłego, ale w razie gdyby jej nie wyszło, zostawia sobie ciebie w rezerwie.
Jak tamten zasunie jej kopa, to przyjdzie z powrotem, a za miesiąc, dwa lub trzy, historia się powtórzy.
I tak z nią będziesz miał do usrania albo pogonisz na drzewo od razu, odchorujesz i szybko zapomnisz.
Wybór należy do ciebie.

W sedno smile
Jak wróci do byłego, to Tobie powie „przecież mówiłam” big_smile

daw1223 napisał/a:

No, jak każdy dobry trener buduje ławkę rezerwowych, a nuż gwiazda pierwszego planu wypadnie, to się sięgnie po opcję rezerwową.

Moja rada, daj sobie spokój i skończ tę znajomość całkowicie. Wiem, że łatwo się mówi, ale zrywając kontakt całkowicie, masz szansę skoncentrować się na kimś innym, dziewczynie, która nie będzie miała ciągle w głowie swego byłego, dla której będziesz opcją numero uno. Stara zasada, jedną osobę zamienia się na inną, gorszą na lepszą.

9

Dziewczyna pewnie chciała się wyleczyć z rozstania z byłym, ale nie wyszło, dobrze że Ci powiedziała w miarę szybko. W to przyjaźnienie nie ma co się bawić, bo sam wiesz, że to byłoby dla Ciebie trudne. Polecam się całkiem odciąć.

10 Ostatnio edytowany przez bullet (2019-05-27 10:05:44)

daw1223 napisał/a:

...napisała mi jakieś godzinę temu z nie potrafi zapomnieć o mnie. Napisałem jej co o tym wszyskim myśle a ona mi odpisała że myśleniem o byłym nic nie zmieni a mimo wszystko o mnie nie chcesz zapomniec bo jestem dla niej ważny Jakieś Sprzeczności. ...

to nie żadne sprzeczności ale wyrachowana gra. Pani nic do Ciecie nie czuje więc pomyslała, ze jeśli jej z nim (z byłym) się nie uda lepiej mieć Ciebie w zanadrzu na wyciągniecie ręki. Woli nie palić mostów by w takiej sytuacji być z Tobą do czasu gdy innego nie znajdzie.
To decyzja zapadła, ona nic do Ciebie nie czuje jesteś tymczasowym od samego początku.
Ot teoria małpy. Jeśli Ci to odpowiada i chcesz być zabawką oczekującą na zainteresowanie to idź w to.
Jeśli nie, to daj sobie z nią spokój i napisz jej "dziękuje za szczerość, szczątkowe zainteresowanie mnie nie interesuje, powodzenia w życiu osobistym" i zablokuj.
POWAGA ! Im szybciej to zrobisz tym lepiej tym więcej w swoich i jej oczach osiągniesz

dobrakobieta90 napisał/a:

...W sedno smile
Jak wróci do byłego, to Tobie powie „przecież mówiłam” big_smile

DOKŁADNIE !
Jeśli sam nie będziesz się szanował to nie licz, że ona Cię uszanuje.

11 Ostatnio edytowany przez Excop (2019-05-27 17:49:38)

Nie znęcajcie się nad rozczarowanym młodym mężczyzną.
"Przyjaźń" w takiej sytuacji oferowana, to ochłap oczywiście na przytrzymanie, tak na wszelki wypadek. I z tym się zgadzam.
Zawód do jednej kieszeni schowaj, a godność z drugiej wyjmij na wierzch. Z dosadnym, "więcej dupy mi nie zawracaj!" I trzymaj się tego, Autorze.

12

post przeniesiony

daw1223 napisał/a:

Kilka dni temu kupiłem prezent aktualnie dla mojej byłej dziewczyny (losowe słodycze z Japonii), ponieważ za kilka tygodni ma urodziny. Aktualnie jak to pisze dwa dni temu postanowiła zerwać ze mną z początku przez przyjaciolkę a potem sam do niej napisalem czemu/ dlaczego? (coś wiedziałem, że się świeci, ponieważ przez kilka dni dziwnie się zachowywała. Jakiś niecały tydzień przed tą sytuacją pokłóciliśmy się, poszło o to, że mi nie ufa podejrzewając o to że pilem alkoholo kiedy ja w cale tego nie robilem i tak kilka razy w tygodniu tłumacząc się, że nie potrafi mi zaufać i musi się upewnić. Kiedyś zawiodłem jej zaufanie i bardzo tego żałuje do tej pory i moim zdaniem zrehabilitowałem się, Jestem niepijący od 5 miesięcy i jestem z tego dumny. W skrócie nie cierpi jak Piłem alkohol, jakikolwiek czy to było jedno piwo, czy pól lampki wina nie miało to dla niej znaczenia, potrafiła zrobić mi awanturę nawet o jedno piwo. Nie lubiła kilku moich kolegów tak zwanych znajomych od kufla, by sobie wyjść i się napić. Niektóre osoby jak się dowiedziały o tym co mówi zaczely mnie bronić mowiąc że jestem ostatnią osobą jaka może mieć z tym problem. Uznała, że mam problem z alkoholem i powiedziała, że mi nie uwierzy dopuki nie pójdę na AA a pragnę zaznaczyć że mam 19 lat i uważa, że w tym wieku każdy zaczynał. Poszedłem myślałem że to jej da dowód na to że nie piję już od pewnego czasu i przez pewien czas tak myślałem).
Ona mi odpisała, że nie może powiedzieć dlaczego, wraca stara ona przed związkiem ze mną cokolwiek to znaczy. Dopisała, że mnie kocha, żebym o niej nie zapomniał, ale to koniec dla mojego dobra. Zaakceptowałem jej decyzję z wielkim bólem, bo jednak nadal coś do niej czuje i się do niej przyzwyczaiłem, ale staram się żyć bez niej. Mój prezent leży zapakowany w pokoju i nie wiem co z nim zrobić. W dzień jej urodzin podrzucić pod drzwi prezent z życzeniami, w głębi duszy myśląc, że jak otrzyma mój prezent to przemyśli sobie to wszystko i coś MOŻE dalej coś z tego będzie, ale z drugiej strony mój były związek jest trochę bardziej skomplikowany i nie będzie to miało sensu. (zasługuje to na oddzielny wpis na forum, chciał, bym się rozliczyć z przeszłością i historia, która tu może kiedyś opowiem zostanie oceniona czy coś w ten deseń przez osoby trochę bardziej doświadczone w temacie związków niż ja. Jestem młodym dorosłym i nie chcę popełniać tych samych błędów w przyszłości). Mogę też dać ten prezent mojej kuzynce kilka lat młodszej na urodziny. Logicznie dużo osób powie daj go kuzynce jednak jak sobie tak myśle tyle mnie z nią łączyło i aż mi się dziwnie na sercu robi myśląc, by mieć wywalone na jej urodziny.
Nie wiem co zrobić.
Dziękuje za pomoc wszystkim.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Nie możemy być razem, Nie mogę przestać myśleć o byłym przepraszam

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024