Coś jej jest - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Coś jej jest

Witam, od 2 dni moja kobieta z którą to już jestem od roku dziwnie się zachowuje, ma na karku teraz egzaminy, plus okres i jest bardzo szorstka, nieprzyjemna. W odpowiedzi na moje pytanie czy coś się stało, odpowiedziała "tak, ale nie chcę o tym z Tobą gadać/pisać", więc życzyłem dobrej nocy, ona napisała "nara", także coś faktycznie gryzie, ale nie mam pojęcia o co może chodzić, do tej pory żadnych komplikacji, widzieliśmy się ostatnio w weekend, też wszystko w porządku, także... Pojęcia zielonego nie mam o co może kobicie chodzić? Powinienem się teraz nie odzywać i czekać na Jej ruch, chyba nie ma co ingerować..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Coś jej jest

No masz kilka opcji. Albo uznajesz, że jako człowiek ma prawo do gorszego czasu, bierzesz trzy oddechy i mówisz o tym, że rozumiesz że ma trudny czas i chcesz ją wesprzeć, że może na ciebie liczyć, kupiujesz czekoladę wink
Możesz napisać o tym, że jej szorstkie odpowiedzi cię bolą, rozumiesz, że ma trudny czas, ale że też masz uczucia
Możesz nic nie robić, przeczekać

Myślę, że warto uszanować tak jasny komunikat "nie chcę o tym gadać" chyba że to z tych, co uznają, że jeśli facet nie przybiegnie natychmiast ratować czy naciskać, to znaczy, że mu nie zależy... Ale wtedy chyba lepiej się wycofać.

Opcji jest sporo, za mało tu wiadomo, w sumie można wróżyć z fusów.

3 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-05-09 08:42:17)

u mnie mogłoby być tak
- czy coś się stało?
- tak, ale nie chcę o tym z Tobą gadać/pisać
mogłoby oznaczać, że nie mam wystarczającego zaufania dla tej osoby żeby o czymś rozmawiać, lub że chciałbym ale liczę na bardziej konkretne zainteresowanie i wsparcie w danej sytuacji a nie samą rozmowę/pisanie
- dobrej nocy
- nara
u mnie mogłoby to oznaczać, że jestem zawiedziony tak szybkim zakończeniem rozmowy bez żadnego zainteresowania. tylko że nie robię w taki sposób, bo to nieskuteczna komunikacja, może prowadzić do nieporozumień i przyczynić się do pogorszenia czyjegoś samopoczucia. będąc na Twoim miejscu, mógłbym np. zacząć rozmowę następnego dnia nie nawiązując do poprzedniego nieporozumienia, ewentualnie zorientować się czy u dziewczyny jest już lepiej i czy mogę np. pomóc przy egzaminach jeśli dotyczą przedmiotu który dobrze umiem. Przy dalszym braku uprzejmości zredukowałbym kontakt ze swojej strony.

4

Dla mnie słowa "nie chcę o tym rozmawiać" oznaczają szereg rzeczy: nie jestem gotowa o tym mówić, ten temat Ciebie nie dotyczy, jestem zmęczona i opowiem o tym później, nie opowiem o tym nigdy, zachowam to dla siebie, chcę się zmierzyć z tym sama. A niekoniecznie "nie ufam ci".
Uznawanie, że czyjś szczery komunikat JA (ja nie chcę...) to jest opinia na mój temat - wydaje mi się egoistyczne, nie widać potrzeb tej osoby, która ma trudność, tylko MOJE urażenie, że MI nie ufa, MI nie chce powiedzieć.

Mówię o tym, jak ja mam - dla mnie powiedzieć komuś "nie chcę o tym rozmawiać" oznacza tylko i wyłącznie tyle. Nie świadczy o braku zaufania w żaden sposób, a jedynie o mojej trudności czy mojej chęci. Nie mówię o drugim człowieku ("nie powiem ci") tylko mówię o sobie ("ja nie chcę").

5

Trochę bolące są te słowa padające z jej strony, nie wiadomo o co chodzi, za każdym razem powtarzam, że nie jest sama na tym świecid. Bylo wszystko w porządku do czasu matury, chyba jedyna rzecz, która mi chyba pozostaje to uszanować zdanie i nie wtykac kija w mrowisko

6

przemsen napisał/a:

chyba pozostaje to uszanować zdanie i nie wtykac kija w mrowisko

To też może być też źle potraktowane, bo przestałeś się nią interesować. smile Niestety tak już mają niedojrzałe dziewczyny, że mówią językiem zakodowanym i trzeba umieć czytać z emocji.
Ja polecam jednak zachować szacunek dla samego siebie. I wyartykułować tej panience, że nie życzysz sobie takiego traktowania. Nie stara się jasno mówić o co chodzi, bo chcesz być w poważnym związku.

7

balin napisał/a:
przemsen napisał/a:

chyba pozostaje to uszanować zdanie i nie wtykac kija w mrowisko

To też może być też źle potraktowane, bo przestałeś się nią interesować. smile Niestety tak już mają niedojrzałe dziewczyny, że mówią językiem zakodowanym i trzeba umieć czytać z emocji.
Ja polecam jednak zachować szacunek dla samego siebie. I wyartykułować tej panience, że nie życzysz sobie takiego traktowania. Nie stara się jasno mówić o co chodzi, bo chcesz być w poważnym związku.

Uważasz, że zamiast czekać powinienem jechać, gadać, czy wprost pisać co mi się nie podoba? Bo ja szczerze widząc jej nastawienie mam ochotę zniknąć i pierwszy się nie odzywać

8

Na Twoim miejscu poczekałabym chwilę i jeśli za kilka dni sama nie poruszy tematu, to wtedy dopiero powiedziała wprost jak to odebrałeś i jak się z tym czujesz.
Teraz być może rzeczywiście dzieje się coś, o czym z określonego powodu nie chce rozmawiać, być może jest to dla niej trudne, a wtedy dodatkowo dołożysz do tego swoje pięć groszy.

9

Może napisz Jej że może liczyć na Twoje wsparcie i czekasz na kontakt bo się o nią po prostu martwisz. W parze problemy rozwiązuje się wspólnie........Podaj termin do którego prosisz o telefon (sms) , a jeśli nie nastąpi uznasz to za koniec związku. Zobaczysz czy dziewczynie na Tobie zależy i czy nie ma tutaj przypadkiem "drugiego dna"

10

Saba88 napisał/a:

Podaj termin do którego prosisz o telefon (sms) , a jeśli nie nastąpi uznasz to za koniec związku.

Zabrzmiało jak wezwanie, które stosuje się w pismach urzędowych wink.

11

Olinka napisał/a:
Saba88 napisał/a:

Podaj termin do którego prosisz o telefon (sms) , a jeśli nie nastąpi uznasz to za koniec związku.

Oczywiście skrótowo to napisałam. Można ujać innymi słowami. Chodziło mi o to, by dziewczyna wiedziała że nie może pogrywać z uczuciami chłopaka.

12

Ja się zgadzam z Monoceros. Bardzo egoistyczne podejście do tematu, nie tylko autora wątku - pogrywanie z chłopakiem, słowa, które zabolały... No serio? Czyli dziewczyna ma problem, ale jej priorytetem nie mogą być - chociaż chwilowo - jej własne uczucia (i niechęć do omawiania sytuacji), tylko to, jak odbierze to jej chłopak? Brzydko. I chyba trochę niedojrzale.
Oczywiście jest też szansa, że dziewczyna w ten sposób szuka zainteresowania, na zasadzie "a teraz błagaj, żebym się zwierzyła", ale gdyby była takim typem osoby, to czy nie wydałoby się to już wcześniej?

13

Wróżkami nie jesteśmy big_smile Okres pewnie faktycznie ma ciężki i nic dziwnego, ale zachowuje się lekko mówiąc nieładnie. Zakomunikowała, żebyś dał jej spokój, no to daj. Nic na siłę, może chce Cię spławić.

14

Saba88 napisał/a:
Olinka napisał/a:
Saba88 napisał/a:

Oczywiście skrótowo to napisałam. Można ujać innymi słowami. Chodziło mi o to, by dziewczyna wiedziała że nie może pogrywać z uczuciami chłopaka.

To jest najgorsze rozwiazanie mozliwe.

15

Czekaj i bądź blisko. Jak będzie chciała, to Ci powie, ale faktycznie powinniście zadbać o lepszą komunikację w związku.

16

Wg mnie wyglada to na focha.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024