Rozpoznawalność w polityce dzięki kobiecym wdziękom - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Rozpoznawalność w polityce dzięki kobiecym wdziękom

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Rozpoznawalność w polityce dzięki kobiecym wdziękom

Widziałam w onet wywiad z 23-letnią członkinią Federacji Młodych Socjaldemokratów i SLD z dnia 26 kwietnia 2019.
Nie chcę tu podawać jej imienia i nazwiska, ponieważ teraz może i chce ona być rozpoznawalna, ale za jakiś czas może nie chce być rozpoznawalna. Ma poglądy lewicowe, od 7 lat nie zmieniła poglądów, gdyż twierdzi, że polityk, który skacze z partii do partii nie jest wiarygodny. Jest dość aktywna na portalach społecznościowych, pokazuje swoje ciało. W wywiadzie prasowym, którego fotka jest umieszczona w jej profilu na portalu, twierdzi, że aby działać w polityce trzeba być rozpoznawalnym i po to opublikowała kontrowersyjne zdjęcia.
Osobiście uważam, że komentarze na temat jej wyglądu, pytania czy ma powiększone usta i powiększony biust są nie na miejscu. W dyskusjach na portalach przyznaje się, że usta owszem ma zrobione, ale biust ma naturalny. Zarzuca wszystkim dyskutantom, że komentują jej wygląd, zamiast jej posty polityczne, a dyskusja w zasadzie sprowadza się do komentowania wyglądu, zamiast treści politycznych.
Z drugiej strony, komentarzy o wyglądzie nie kasuje, a odpowiada na nie.

Zastanawiam się, czy wyglądem da się zrobić karierę polityczną.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozpoznawalność w polityce dzięki kobiecym wdziękom
monika00100 napisał/a:

Widziałam w onet wywiad z 23-letnią członkinią Federacji Młodych Socjaldemokratów i SLD z dnia 26 kwietnia 2019.
Nie chcę tu podawać jej imienia i nazwiska, ponieważ teraz może i chce ona być rozpoznawalna, ale za jakiś czas może nie chce być rozpoznawalna. Ma poglądy lewicowe, od 7 lat nie zmieniła poglądów, gdyż twierdzi, że polityk, który skacze z partii do partii nie jest wiarygodny. Jest dość aktywna na portalach społecznościowych, pokazuje swoje ciało. W wywiadzie prasowym, którego fotka jest umieszczona w jej profilu na portalu, twierdzi, że aby działać w polityce trzeba być rozpoznawalnym i po to opublikowała kontrowersyjne zdjęcia.
Osobiście uważam, że komentarze na temat jej wyglądu, pytania czy ma powiększone usta i powiększony biust są nie na miejscu. W dyskusjach na portalach przyznaje się, że usta owszem ma zrobione, ale biust ma naturalny. Zarzuca wszystkim dyskutantom, że komentują jej wygląd, zamiast jej posty polityczne, a dyskusja w zasadzie sprowadza się do komentowania wyglądu, zamiast treści politycznych.

Proszę, sprecyzuj zwrot "kariera polityczna".

3 Ostatnio edytowany przez Mordimer (2019-04-30 09:53:29)

Oczywiście, że się da zrobić wyglądem. Wyglad w dzisiejszych czasach to podstawa. Jak cię widzą tak cię piszą. Takie karyny nie tylko wyglądem robią karierę polityczną. Oczywiście to nigdy nie wychodzi chyba, ze w ramach akcji me too.

Dlaczego nie na miejscu ? A o co mają pytać kolejną lewaczkę ? O sens istnieja socjalizmu ? Błagam cię....

No i mamy kurtyzane z logiki. Zarzuca innym, że komentują jej wygląd pomimo, że sama wrzuca do neta fotki ( zapewne kontrowersyjne) podkreślające swój wygląd. Sama z siebie robi obiekt seksualny to niech nie ma pretensji do świata, że tak jest potem postrzegana.

Nie kasuje komentarzy bo to lubi. Jest atencjuszką jakich wiele w dzisiejszczych czasach. Niczym się zbytnio nie różni od reszty dziewczyn.

4

Wygląd jest raczej składnikiem, coraz bardziej koniecznym, ale nie wystarczającym.
Są badania psychologów, mówiące, że ładni ludzie są postrzegani jako mniej kompetentni.

A pani Justyna kariery, nawet krótkoterminowej, raczej nie zrobi. Zoperowała się "na Godlewską", ludzie mają przez to z niej bekę, dotąd mówiła tylko powszechnie wiadome banały, nie wygląda na gejzer intelektu, poza tym podczepianie się pod starych postkomunistów z PZPR to obecnie droga do konieczności znalezienia sobie uczciwej pracy w przyszłości, a nie do błyszczenia na sejmowej trybunie.

5 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2019-04-30 13:58:38)

Ekhm, ekhm… Ogórek zbudowała na tym karierę.

Aż sprawdziłem o kogo chodzi. Wygląda na to, że jej instagram nie odbiega daleko od poglądów...

Moniko - polityka to gra oparta głównie na emocjach - czy będzie się ona opierać na radykalnych hasłach, czy zachowaniach, to nie ma większego znaczenia. Liczy się to, że o danej osobie mówią.
W przypadku PR najlepszym przypadkiem jest poparcie Roberta Biedronia, który tak naprawdę gada totalne głupoty, ale tu strzeli zdjęcie, tam strzeli zdjęcie... zawsze uśmiechnięty.
Ludzie w dużej mierze nie patrzą na to czy tematy, o których mówi dana osoba mają sens, tylko na to, jak duży szum ktoś robi wokół siebie.

Panna typowo eksponuje wszystko, jak leci, więc podobnie jak w większości tego typu dziewczyn krytyka będzie stała.

I serio 22 latka od 9 lat w w polityce... bogowie. Sam działam od 3 lat, ale wcześniej przede wszystkim poświęciłem sporo swojego czasu na naukę tego wszystkiego.

6

Lucyfer666 napisał/a:

Aż sprawdziłem o kogo chodzi. Wygląda na to, że jej instagram nie odbiega daleko od poglądów...

Co masz na myśli, że nie odbiega ? Nie chce mi sie wchodzić w tamten rak.

7 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2019-04-30 13:14:50)

Mordimer napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Mówiąc krótko - pusto tongue
Kolejna gwiazdka instagrama… Ciekawe kiedy wyprawa do Dubaju będzie smile

8

Lucyfer666 napisał/a:
Mordimer napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Mówiąc krótko - pusto tongue
Kolejna gwiazdka instagrama… Ciekawe kiedy wyprawa do Dubaju będzie smile

Czyli tak jak myślałem. Kolejna karyna co nic ze sobą nie reprezentuje a wiedzę z polityki pewnie czerpie z ofeminin czy wysokie obcasy.
Na nutella party jeszcze przydzie czas. A być może już była. Nie interesuje mnie to.

Najbardziej rozbroiło mnie zdanie, że ma problem z komentarzami nie na temat. Najpierw robi z siebie obiekt seksualny a potem ma pretensje, że komentarze nie są na temat polityki. No i jeszcze, że odpowiada na komentarze nt jej wyglądu. Ale beka he he.

9

Lucyfer666 napisał/a:

Karierę zrobiła, ale w telewizji.
Sam L. Miller powiedział, że "Eksperyment Ogórek" się nie udał. Jak mniemam, pewnie miał ochotę udusić pomysłodawcę tego happeningu.

10

Dupą karierę da się zrobić w każdej branży. Kwestia tego czy za x lat nie będzie miała problemu z wyjściem poza wizerunek plastikowej lali. Choć Pani Justyna wydaje się bardziej skupiona na tym co tu i teraz wink

11 Ostatnio edytowany przez authority (2019-04-30 20:09:19)

Lucyfer666 napisał/a:

Moniko - polityka to gra oparta głównie na emocjach - czy będzie się ona opierać na radykalnych hasłach, czy zachowaniach, to nie ma większego znaczenia. Liczy się to, że o danej osobie mówią.
W przypadku PR najlepszym przypadkiem jest poparcie Roberta Biedronia, który tak naprawdę gada totalne głupoty, ale tu strzeli zdjęcie, tam strzeli zdjęcie... zawsze uśmiechnięty.
Ludzie w dużej mierze nie patrzą na to czy tematy, o których mówi dana osoba mają sens, tylko na to, jak duży szum ktoś robi wokół siebie.

Panna typowo eksponuje wszystko, jak leci, więc podobnie jak w większości tego typu dziewczyn krytyka będzie stała.

I serio 22 latka od 9 lat w w polityce... bogowie. Sam działam od 3 lat, ale wcześniej przede wszystkim poświęciłem sporo swojego czasu na naukę tego wszystkiego.

Większych głupot niż Kaczyński nie mówi z tą Grecją ... Primo UE jaką znamy powstała dopiero w 1993 roku sekundo Grecja do UE wstąpiła dopiero 1981 roku... Kłamstwo ma krótkie nogi.

szakisz napisał/a:

Dupą karierę da się zrobić w każdej branży. Kwestia tego czy za x lat nie będzie miała problemu z wyjściem poza wizerunek plastikowej lali. Choć Pani Justyna wydaje się bardziej skupiona na tym co tu i teraz wink

Przykład Magdalena Ogórek

12

Authority można wiedzieć o co chodzi z ową Grecją?
Jarek, Grzesiu itd. wszyscy są siebie warci wink

13

Eee cycków nie pokazuje, to nie głosuje... wink

14

monika00100 napisał/a:

Nie kojarzę w ogóle tej postaci.

15

Trudno mi mieć samoocenę wyglądu bo nie znam się na kryteriach wystarczająco dobrze żeby móc porównywać się z innymi, a opinie zewnętrzne były zróżnicowane, od skrajnie negatywnych po skrajnie pozytywne. Z moich doświadczeń nie wynika aby było to kluczowe, swoje działania opierałem na innych podstawach, aczkolwiek kilka sukcesów i sporadyczne wypowiedzi w niskonakładowych mediach (zasięg miejski) to zbyt mało abym mógł mówić o karierze. Odpowiedzi jakie dostawałem były częściowo związane z komunikatem jaki sam zamieściłem - czasem krótka fraza osiągała zasięgi rzędu 6-cyfrowego, jednakże nie liczyłem wtedy na poważniejszą dyskusję, i rzeczywiście komentarze były krótkie aczkolwiek liczone w setkach lub tysiącach. Cieszyłem się zarówno z tych pozytywnych jak i negatywnych, świadczą one o zaangażowaniu odbiorców i przyczyniają się do zwiększania zasięgu. Czasem zamieszczałem dłuższy tekst na którego przygotowanie poświęciłem więcej czasu, licząc na interesującą rozmowę, i nieraz było to możliwe. Sam postępuję podobnie, widząc stwierdzenie ogólnikowe do którego nie umiem się ustosunkować często rezygnuję z jakiegokolwiek komentarza, inni w takich sytuacjach mogą zaczynać dyskusję o jakiej pisze autorka. Jeśli opiera się swoją rozpoznawalność o kontrowersyjne zdjęcia, wtedy warto liczyć się z tym, że będzie się powodować m.in. takie reakcje, to ułatwia podjęcie świadomej decyzji - czy godzę się na zwiększenie rozpoznawalności w zamian za częściowe pogorszenie odbioru mojej osoby przez niektóre grupy. Musiałbym wiedzieć, jakie dokładnie treści publikuje autorka, i wtedy mógłbym określić czy umiałbym zacząć rozmowę. Lewica i socjalizm to ogólne pojęcia które każdy może rozumieć inaczej, dlatego staram się rozmawiać o bardziej sprecyzowanych tematach.

16 Ostatnio edytowany przez Olinka (2019-05-03 15:04:58)

Skasowali mi link chodziło oto iż Kaczyński mówił iż grecki premier w latach 7 potrafił  blokować decyzje potęg UE.
A UE jaką znaliśmy powstała dopiero w 1993 roku to primo sekundo Grecja weszła do UE dopiero 1981 roku tertio ten premier z lat 70-tych w 1981 roku był za tą integracją.
[tu był uporczywie wklejany, nieregulaminowy link]
Polecam oko press to nie Soros a niezależna organizacja patrząca każdym rządom na ręce. Warto tam zaglądnąć to tak jak z nauczycielami za PO dostali w  sumie 44% podwyżki a nie jak mówi PIS nic. Zamaist caracali mamy 500+

17 Ostatnio edytowany przez szakisz (2019-05-02 21:54:09)

authority napisał/a:

Polecam oko press to nie Soros a niezależna organizacja patrząca każdym rządom na ręce...

Tak... pomijając to że OKO zostało założone pod czułym patronatem Agory, w którą na poczet finansowania sam Soros wpompował miliony... chyba podziękuję.

18

niezależna organizacja patrząca każdym rządom na ręce.

Wiesz co można z takimi organizacjami? lol

To tak jak np.: fundacja Bertelsmanna oceniająca praworządność w Polsce. lol

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Rozpoznawalność w polityce dzięki kobiecym wdziękom

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024