problem z miesiączka i tabletka "po" - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » problem z miesiączka i tabletka "po"

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: problem z miesiączka i tabletka "po"

Witam! Jakieś 2 tygodnie temu wzięłam tabletkę dzień "po", nie miałam jakiś skutków ubocznych
. Nawet dostałam miesiączkę na czas, która normalnie trwa tydzień. Od jej początku zaczęłam się martwić ponieważ nie miałam silnej tylko słaba a przy niby końcu zaczęła się nasilac i to nie okazał się koniec. Dzisiaj jest 12sty dzień kiedy mam miesiączkę. Strasznie się martwię, wczoraj i przedwczoraj wieczorem miałam jakby koniec jej, a dzisiaj od rana znowu.. nie mam jakoś jej specjalnie mocnej, ale jednak jest. Dziewczyny pomóżcie bo zaczynam się martwić! Ile mogę mieć miesiączkę po zażyciu właśnie tej tabletki? I czy w ogole ona mi się skończy? sad sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: problem z miesiączka i tabletka "po"

Reakcje organizmu na tabletkę "po" mogą się różnić u kobiet, ja akurat wzięłam i miałam mocne krwawienie już po 2-3dniach, a później swój wzglednie normalny okres.
To jest potężna dawka hormonów, która wywołuje spore zamieszanie naturalnej gospodarce hormonalnej.
Zależy ile krwi tracisz, jeśli musisz często zmieniać podpaski (co 2-3h), powinnaś wybrać się do ginekologa żeby dał Ci coś na zmniejszenie krwawienia, bo to jest ryzyko anemii. Jeśli masz słabsze krwawienie i poza tym żadnych bólów, ani innych objawów daj sobie jeszcze czas. Jak za kilka dni nie znacznie się zmniejszać leć do ginekologa.

3

Nie stosowałam nigdy takiej tabletki ale koleżanka właśnie miała podobnie jak Ty, dopiero po lekach od ginekologa przestała krwawić, po jakichś 3 tygodniach... potem od razu poszła do niego po tabletki anty, powiedziała że tabletki po więcej nie weźmie chociaż miałaby wpaść. Bo ona jeszcze inne skutki uboczne miała. Ale to już było z rok temu, teraz bierze belarę i w ciąży nie jest także raczej ją dobrze chroni. Idź do lekarza jak radzi Lyssa, 12 dni to bardzo długo, szczególnie jak końca nie widać...

4 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-08-19 15:00:42)

idź koniecznie do gine bo tak długie krwawienie to nic normalnego, później zastanów się nad dobrą i odpowiadającą ci i partnerowi antykoncepcją, ja mogę polecić ci mechaniczna anty. diafragmę spam, stosuje ją już od prawie roku i jeszcze nie miałam ryzykownej sytuacji

5

Hej pomóżcie prosze!!!
Od kilka miesięcy biorę tabletki antykoncepcyjne a 2 miesiące temu postanowiłam sobie zrobić przerwe (mąż wyjechał więc nie ma sexu przerwa w tabletkach) wrócił 4dni przed moim okresem zapomnieliśmy się no i zaszaleliśmy.  Okres zawsze miałam co do minuty nawet bez tabletek a nagle okresu BRAK. Na 5 dzień (wczoraj) wziełam ellaone(tabletka po) i w tym samym dniu wieczorem dostałam małego plamienia 1razowe. Dziś znów 1razowe plamienie. Mam lekkie bóle brzucha od wczoraj. Nie wiem kiedy znów zaczac brak tabletki antykoncepcyjne? Czy czekac na okres? czy robić test ciążowy ?
Pomocy pliss.... co robić????

6

Justi89 napisał/a:

Hej pomóżcie prosze!!!
Od kilka miesięcy biorę tabletki antykoncepcyjne a 2 miesiące temu postanowiłam sobie zrobić przerwe (mąż wyjechał więc nie ma sexu przerwa w tabletkach) wrócił 4dni przed moim okresem zapomnieliśmy się no i zaszaleliśmy.  Okres zawsze miałam co do minuty nawet bez tabletek a nagle okresu BRAK. Na 5 dzień (wczoraj) wziełam ellaone(tabletka po) i w tym samym dniu wieczorem dostałam małego plamienia 1razowe. Dziś znów 1razowe plamienie. Mam lekkie bóle brzucha od wczoraj. Nie wiem kiedy znów zaczac brak tabletki antykoncepcyjne? Czy czekac na okres? czy robić test ciążowy ?
Pomocy pliss.... co robić????

zrobiłaś najgłupszą rzecz, jaką kobieta może sobie zrobić. Trzeba było te dwa miesiące brać tabletki normalnie. Teraz to idź do ginekologa i ginekologa zapytaj. Zamieszałaś hormonami, gratulacje. Ogólnie organizmowi daje się 3 miesiące na przestawienie się, więc powinnaś jeszcze miesiąc tą przerwę trzymać, a potem zacząć od pierwszego dnia cyklu. Ale i tak odwiedź ginekologa.

Weź pod uwagę to, że tabletki, które brałaś wcześniej, po przerwie mogą zadziałać na Ciebie zupełnie inaczej i mogą Ci wywalić wszystkie możliwe skutki uboczne. Tak się dzieje.

7

Ja tabletki brałam od 6lat ale zrobiłam ostatnio sobie 4mce przerwy. Potem wróciłam. Ostatnio rozmawiałam i Ginekolog mówił że teraz taka przerwa 2mce bedzie ok. I miało być ok gdyby nie szaleństwa z mężem i opóźniony okres o 2 dni dlatego wziełam ta "tabletke po". Mój ginekolog jest na urlopie miesiac czasu hmm To czyli jeszcze zrobic miesiac przerwy i dopiero od nastepnego miesiaca zaczac znów brać? Ok poczekam na okres w nastepnym miesiacu i wtedy zaczne brać tabletki. Zastanawia mnie czy jest sens robić test ciązowy?

8 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-09-04 19:05:46)

Koniecznie idź do lekarza, tak długie krwawienie to nie są żarty. Poza tym pomyśl nad skuteczną anty, taka która nie będzie potrzebowała awaryjnej tabletki, bo ona robi spustoszenie w hormonach, pamiętaj! Ja moge polecić ci diafragmę spam, niehormonalna anty. ale bardzo skuteczna, przetestowałam już w różnych sytuacjach i zawsze niezawodna!

9 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2019-09-26 14:34:17)

Dokładnie nie przerywa się hormonów bo tak się chce, ja w ogóle bym ci poleciła ich odstawienie- jeśli nie jesteś w ciąży i wszystko się unormuje to zainteresuj się diafragmą typu spam, ja ją stosuje i bardzo się u mnie sprawdza

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » problem z miesiączka i tabletka "po"

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024