Nieoczekiwane uczucie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nieoczekiwane uczucie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Nieoczekiwane uczucie

Drogie Panie,

Jestem ciekaw jak to wygląda z Waszej perspektywy..

Od 4 lat pracuje w sporej korporacji (koło 2 tys pracowników) z czego od 2 lat w zespole z którym współpracuje jest pewna dziewczyna, która zawsze mi się podobała. Niemniej do niedawna zarówno ja i jak ona byliśmy w stałej relacji. Kilka miesięcy temu rozpadł się jej związek, teraz mój. Od tego czasu nie mogę o niej przestać myśleć, to już jest prawie jak obsesja. Kilka tygodni temu byliśmy na wspólnej imprezie, na której dużo do mnie zagadywała i siedziała obok, niestety z powodu pewnych zobowiązań musiałem wcześniej z niej wyjść (musiałem rano pojechać samochodem). Od tego momentu jak ją spotykam to robi wszystko żeby na mnie nie spojrzeć, choć czasem widzę ze patrzy się na mnie kiedy ja odwracam wzrok. Kiedy próbowałem z nią porozmawiać to patrzyła na mnie tak przeszywającym wzrokiem że aż serce bolało (nie było to przyjazne). Ja jestem trochę nieśmiały, choć wiem że się kobietom podobam, ona jest bardzo pewna siebie, inteligentna i atrakcyjna. Niemniej trudno jej o udany związek, wiem że przynajmniej raz przeżyła duże rozczarowanie miłosne, chyba nawet wciąż to jej siedzi w głowie. Zastanawiam się skąd taka nagła zmiana wobec mojej osoby, do tej pory zawsze się uśmiechała i rozmawialiśmy na różne tematy. Teraz potrafi wyjść innym drzwiami, żeby tylko się ze mną nie minąć (przynajmniej raz ją na tym złapałem).

Pytanie do Pań:

1) Jeżeli ktoś się Wam podobał ale zwyczajnie się spóźnił i poznałyście kogoś innego czy Wasz stosunek do takiej osoby zmieniał się na chłodny?
2) Co wg Was może urazić kobietę, żeby stracić szacunek do mężczyzny
3) Czemu wg Was atrakcyjne kobiety często długo są same? zbyt duże oczekiwania czy zbyt dużo poświęcają czasu na karierę? a może coś innego

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nieoczekiwane uczucie

Plastra szukasz. Tak sądzę smile

3

Odpowiem tylko na Twoje ostatnie pytanie, bo nt. reszty się nie wypowiadam: atrakcyjne kobiety są same, bo... mogą. Bo znają swoją wartość i nie muszą się zadowalać byle kim tylko po to, żeby mieć w domu portki. I niekoniecznie mam tu na myśli atrakcyjność fizyczną, bo ta niekoniecznie idzie w parze z atrakcyjnością intelektualną, mentalną i tzw. mądrością życiową.

4

Harvey napisał/a:

Plastra szukasz. Tak sądzę smile

No ja też jakoś tak sądzę.
Osobiście nie mam nic przeciwko, a nawet sam zalecam, tylko tutaj kolega przegapił moment w którym należało podjąć działania.
Z opisu wynika, że laska jest chętna i sama do niego podbija, a ten zamiast kuć żelazo odwraca się na pięcie i odchodzi.
Niektóre damy, zwłaszcza te z samooceną poza skalą, słabo znoszą odmowę i bardzo źle reagują na tego typu zachowania.
Niestety przeważnie jest to proces nieodwracalny i jeśli poczuła się urażona, to może być już po zawodach. Może ale nie musi.

5

Każda kobieta jest inna i każda jest w innej sytuacji. Jej zlość nie musi być związana z Tobą. Może coś się podziało z kimś innym.
Ty robisz poważny błąd już na starcie, bo postawiłeś ja na piedestale i traktujesz jak boga. Daj na luz. Skoro ona tak zmienia te związki, to pewnie ma kiepski charakter. A jej atrakcyjność ulatuje przy bliższym poznaniu.

6 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-02-28 16:39:08)

kamiloo86 napisał/a:

Pytanie do Pań:

1) Jeżeli ktoś się Wam podobał ale zwyczajnie się spóźnił i poznałyście kogoś innego czy Wasz stosunek do takiej osoby zmieniał się na chłodny?

Nie, raczej nie. Bo niby dlaczego?
W kontekście Twojej historii nie widzę związku, bo przecież nie byliście w zażyłych relacjach, ale w sympatycznej, dobrze rozwijającej się znajomości, której nie trzeba schładzać aż po unikanie jakiekolwiek kontaktu, bo pojawił się ktoś inny.
Bardziej bym obstawiała coś, na co wskazuje Anderstud, czyli uraza majestatu, jeśli dziewczyna ma niestabilne poczucie własnej wartości.
Ale mogą być też inne powody. Sama się ostatnio złapałam na tym, że wystarczyło pewne zachowanie, które mega źle mi się skojarzyło i już byłam na nie. Możesz nawet nie wiedzieć co to gyło, bo dla Ciebie to było nic a u niej przywołało jakieś niefajne skojarzenia, ale żeby aż tak od razu unikać Ciebie, to trochę dziwne. Dlatego przyszła mi do głowy jeszcze jedna możliwość, czyli intryga. Ktoś mógł jej coś powiedzieć niepochlebnego na Twój temat, albo, że Ty się wyraziłeś o niej niepochlebnie i jest jak jest.

2) Co wg Was może urazić kobietę, żeby stracić szacunek do mężczyzny

To może być nieskończona lista :-D
Od grubych tematów, jak zdrada, nielojalność, kłamstwo i oszustwo aż po prawdziwe pierdoły mające charakter indywidualny

3) Czemu wg Was atrakcyjne kobiety często długo są same? zbyt duże oczekiwania czy zbyt dużo poświęcają czasu na karierę? a może coś innego

A tu się zgadzam z Capricornusem, że nie ma się po co spieszyć, bo co nagle to po diable.

7

Być może wyczuła że jesteś nią zainteresowany i cię unika bo nie jesteś w jej typie.

8 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-02-28 18:32:49)

themusik napisał/a:

Być może wyczuła że jesteś nią zainteresowany i cię unika bo nie jesteś w jej typie.

Unikasz facetów okazujących Tobie zainteresowanie, którzy Tobie nie przypadli do gustu do tego stopnia, że wymykasz się innym wyjściem, posyłasz przeszywające spojrzenia itp.?
Z ciekawości pytam.

9

Ona na pewno ma mocną wadę charakteru- polegającą na tym, że nie komunikuje się wprost- nawet jak to relacja koleżeńska, tylko coś sobie układa w głowie po swojemu- ciężcy są tacy ludzie w życiu wspólnym i doradzałabym przestawić radary gdzie indziej.
Nawet jak ktoś uknuł intrygę i coś na temat osoby o której się miało dobre zdanie powiedział, to rozgarnięty człowiek sprawdza u żródła, tępy wierzy na słowo.

10 Ostatnio edytowany przez kamiloo86 (2019-02-28 20:07:51)

Dziękuję za Wszystkie wpisy, porady i opinie. Trudno powiedzieć co tkwi w głowie drugiego człowieka, zwłaszcza jak widzi się tylko jedną perspektywę, swoją własną, a to bywa zgubną i ślepą optyką.

Niemniej dzięki Wam skłaniam się do 3 scenariuszy:

1) ona podoba się wielu kolegom, ktoś mógł zobaczyć że ostatnio często rozmawiamy i podjął stosowne kroki, żeby to zmienić lub faktycznie zrobiłem nieświadomie coś co zostało odebrane jako duża wada charakteru i zostałem skreślony, uważam że jest to osoba o silnym charakterze i określonych zasadach więc jak coś źle odebrała to mogło tak być
2) jest to problem z komunikacją lub emocjami, najlepiej pewnie było by to skonfrontować to bezpośrednio ale że to jednak miejsce naszej pracy to już chyba lepiej zostać przy tym jak jest, w innym wypadku może dojść do pogorszenia atmosfery nie tylko między nami ale i wspólnymi znajomymi.
3) Faktycznie się jej nie podobam i uznała że granica między nami zaczęła się przesuwać, czasem tak jest że z kimś mamy dobre relacje na stopie koleżeńskiej ale za nic w świecie nie myślimy o tej 2 osobie w charakterze partnera/ki

Wielka szkoda bo ciężko dzisiaj znaleźć drugą osobę, z którą tak dobrze się rozmawia, ale z drugiej strony wiem że mężczyźni w Polsce często nadają efekt aureoli kobietom, które są dla nich niedostępne, to już chyba psychologia.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nieoczekiwane uczucie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024