Hej! Czy uważacie, że szafa przesuwna to dobry pomysł do przedpokoju bądź sypialni? Potrzebuję sporo miejsca do przechowywania i zastanawiam się nad zakupem...
Pomocne rozwiązanie, lubię takie szafy, zwłaszcza w hotelach tzn. w przedpokoju jest wnęka podzielona na dwie części, jedna z nich to szafa przesuwana, a druga z części to miękkie miejsce do siedzenia i wieszaki np. na płaszcze. W sypialni nie korzystałem, tam w przeciwieństwie do przedpokoju nie ma wąskiej ograniczonej przestrzeni.
Nie mam w domu innych-tylko przesuwne.W wiatrołapie,w pokoju sportowym,w sypialni.Moim zdaniem zdecydowanie wiecej się w nich mieści niż w normalnych a i sama szafa zajmuje mniej miejsca niż tradycyjna.
Według mnie w szafie z drzwiami przesuwnymi mieści się dokładnie tyle samo rzeczy co w szafie tradycyjnej o tych samych wymiarach. Dodatkowo szafa z drzwiami przesuwnymi musi być głębsza od tradycyjnej o 10 cm - tyle zajmuje tor po którym przesuwają się drzwi. Zaoszczędzamy za to miejsce jakie potrzebowalibyśmy aby otworzyć drzwi do szafy na tradycyjnych zawiasach.
Mam takie 3 i uważam że to super wygoda, dwie na ubrania jedna na rzeczy biurowe, lubię mieć wszystko schowane.
Hej! Czy uważacie, że szafa przesuwna to dobry pomysł do przedpokoju bądź sypialni? Potrzebuję sporo miejsca do przechowywania i zastanawiam się nad zakupem...
Nie ma uniwersalnych rozwiązań, wszystko zależy od konkretnego wnętrza. Szafa przesuwna musi być głębsza o szerokość torów, ale zyskuje się trochę przestrzeni przed drzwiami.
Ohhh, to moje marzenie! Ale mąż twardo mówi, że na razie nie, że po remoncie. Bo musimy wymienić panele w sypialnie i że szafa "kiedyś"...