Obrażalski/nieodpowiedzialny facet - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Obrażalski/nieodpowiedzialny facet

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

Temat: Obrażalski/nieodpowiedzialny facet

Hej Kobietki,

Muszę się wyżalić.
Mam 25 lat , On 26.
Ja zarabiam dużo, On mniej.
Bardzo wiele poświęcam swojej pracy. On tylko aby odwalić. Często zdarzają się nam kłótnie o pieniądze. On ciągle ma przestoje i siedzi w domu przynosząc kieszonkowe. Mamy długi, wynajmujemy mieszkanie. Za wszystko tak na prawde płacę ja. Tylko że to ja właśnie pracuje w weekendy i w tygodniu po 16h a On jak ma pracować więcej niż 8 kłóci się że On nie będzie zapierdzielał po 12h. Woli grać i myślec o pierdołach. Moja praca jest bardzo stresująca. Jestem zmęczona. Pracuje z domu ale ostatnio ciągle muszę Go oglądać. Siedzącego i oglądającego TV lub grającego mimo że to On wciąż siedzi w domu. Jak ma pozamiatać, ciągle słyszę za chwilę itp... poprosiłam Go o powieszenie prania dzisiaj... ciągle słyszę zaraz zaraz. W końcu wypił piwa za moje pieniądze i nic nie zrobil. Jestem wlasnie w pracy a za 2h muszę zacząć znowu... mam do powieszenia za Niego pranie a On spi tylko po to aby wstac i grac w swoje durne gry. Jak rano to mu wypomne, obrazi się i będzie miał do mnie pretensje. Dziewczyny ! Nie chce mi się na Niego patrzeć. Co robić?!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Obrażalski/nieodpowiedzialny facet
Lady12345 napisał/a:

Hej Kobietki,

Muszę się wyżalić.
Mam 25 lat , On 26.
Bardzo wiele poświęcam swojej pracy. On tylko aby odwalić. Często zdarzają się nam kłótnie o pieniądze. On ciągle ma przestoje i siedzi w domu przynosząc kieszonkowe. Mamy długi, wynajmujemy mieszkanie. Za wszystko tak na prawde płacę ja. Tylko że to ja właśnie pracuje w weekendy i w tygodniu po 16h a On jak ma pracować więcej niż 8 kłóci się że On nie będzie zapierdzielał po 12h. Woli grać i myślec o pierdołach. Moja praca jest bardzo stresująca. Jestem zmęczona. Pracuje z domu ale ostatnio ciągle muszę Go oglądać. Siedzącego i oglądającego TV lub grającego mimo że to On wciąż siedzi w domu. Jak ma pozamiatać, ciągle słyszę za chwilę itp... poprosiłam Go o powieszenie prania dzisiaj... ciągle słyszę zaraz zaraz. W końcu wypił piwa za moje pieniądze i nic nie zrobil. Jestem wlasnie w pracy a za 2h muszę zacząć znowu... mam do powieszenia za Niego pranie a On spi tylko po to aby wstac i grac w swoje durne gry. Jak rano to mu wypomne, obrazi się i będzie miał do mnie pretensje. Dziewczyny ! Nie chce mi się na Niego patrzeć. Co robić?!

Kopnąć w dupę, ot tak po prostu.

3 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-01-25 10:58:26)

Jak bardzo podkolorowalas? Skąd te dlugi przy tak niesamowitej ilości godzin pracy?

4

Burzowy napisał/a:

Jak bardzo podkolorowalas? Skąd te dlugi przy tak niesamowitej ilości godzin pracy?

Nie podkolorowalam nic. Dwa lata temu On nie pracował i był na moim utrzymaniu a ja zarabiałam o wiele mniej niż teraz.
Potem zaczęliśmy kupować pewne rzeczy, powiedzmy zachcianki i potrzeby na kredyt i długi zostały. Nie są jakieś wielkie ale jednak.
Pracuję dużo bo w firmie utrzymujemy 24/7 a to wymaga nieustannej gotowości pod telefonem.
Nie powiedziałam, że pracuję w każdy weekend, ale przynajmniej jeden -dwóch w miesiącu. Czasem musze też robić nadgodziny a od kilku tygodni to już plaga.
Wszystkich swoich zarobków nie chcę wydawać na te długi bo są tak samo moje jak i Jego.

Pozdrawiam.

5

Zostaw go. To pijawka i wykorzystywacz.

6

Ale tak naprawdę to on pracuje normalnie a to Ty nie.
Fakt, powinien to pranie powiesić, ale bez sensu że oczekujesz od niego by pracował więcej i więcej i opisujesz go tu jak darmozjada i dosłownie bezrobotnego.
Poszukaj albo kogoś kto widzi pracę jako sens życia (jak Ty), albo przestań tyle pracować.

7

madoja napisał/a:

Ale tak naprawdę to on pracuje normalnie a to Ty nie.
Fakt, powinien to pranie powiesić, ale bez sensu że oczekujesz od niego by pracował więcej i więcej i opisujesz go tu jak darmozjada i dosłownie bezrobotnego.
Poszukaj albo kogoś kto widzi pracę jako sens życia (jak Ty), albo przestań tyle pracować.

Tyle że mają wspólne długi do których ona się poczuwa i dlatego dużo pracuje a on już tak niekoniecznie.

8 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2019-01-25 22:46:03)

madoja, on nie pracuje normalnie, skoro "ciągle ma przestoje i siedzi w domu przynosząc kieszonkowe."
Mógłby chociaż odciążyć dziewczynę w zajęciach domowych, skoro ta ciężko pracuje na ich wspólne długi.

9 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2019-01-25 22:49:42)

Lady12345 napisał/a:

Hej Kobietki,

Muszę się wyżalić.
Mam 25 lat , On 26.

Kogo pytasz co robic? Kopnij w cztery litery a najlepiej nie kop,tylko zwyczajnie zostaw go w tym starym mieszkaniu a sama sobie coś nowego wynajmij i zacznij od nowa. Telefon też zmień i konto zamknij na FB.  I zapomnij ze znałas tę łachudrę.

10 Ostatnio edytowany przez Wzl (2019-01-25 23:37:41)

mallwusia napisał/a:

Mógłby chociaż odciążyć dziewczynę w zajęciach domowych, skoro ta ciężko pracuje na ich wspólne długi.

Zgoda co do zajęć domowych ale gdzie ty wyczytałaś, że autorka ciężko pracuje na ich długi?
Ciężko pracuje, bo ma taką pracę gdzie musi być pod telefonem, robić w weekendy i nadgodziny, zwłaszcza ostatnio. To nie przez długi. Długi są niewielkie a ona dużo zarabia.
Po prostu z jej pracą wydaje jej się, że każdy powinien pracować dłużej niż 8h dziennie i więcej niż 40h w tygodniu. Otóż autorko człowiek pracuje żeby żyć. Jak ktoś żyje żeby pracować to jest to niezdrowe dla tej osoby jak i dla związku.
Masz jeszcze czas dla was czy praca jest zbyt ważna?

11 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-01-25 23:42:20)

Lady12345 napisał/a:

On jak ma pracować więcej niż 8 kłóci się że On nie będzie zapierdzielał po 12h. Woli grać i myślec o pierdołach.

To jaśnie panu się długi mają same spłacić czy co? Czy może ktoś - Autorka - ma  zapierdzielać i je jaśnie panu spłacić, jednocześnie piorąc mu skarpetki?

Weź, Autorka, uciekaj od darmozjada.

12

Wzl napisał/a:
mallwusia napisał/a:

Zgoda co do zajęć domowych ale gdzie ty wyczytałaś, że autorka ciężko pracuje na ich długi?
Ciężko pracuje, bo ma taką pracę gdzie musi być pod telefonem, robić w weekendy i nadgodziny, zwłaszcza ostatnio. To nie przez długi. Długi są niewielkie a ona dużo zarabia.
Po prostu z jej pracą wydaje jej się, że każdy powinien pracować dłużej niż 8h dziennie i więcej niż 40h w tygodniu. Otóż autorko człowiek pracuje żeby żyć. Jak ktoś żyje żeby pracować to jest to niezdrowe dla tej osoby jak i dla związku.
Masz jeszcze czas dla was czy praca jest zbyt ważna?

po prostu czytam uważnie:

"Za wszystko tak na prawde płacę ja."

13 Ostatnio edytowany przez Wzl (2019-01-26 00:15:31)

mallwusia napisał/a:

Chyba właśnie nie bardzo,  bo w tym zdaniu nie ma nic o długu.
Więc jeżeli już to ciężko pracuje na ich wydatki, bo długi nie są wielkie (doczytalas ten fragment?)

14 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-01-26 00:29:42)

Długi nie są wielkie, a ona dobrze zarabia i pracuje 16h dziennie, a on robi standardowy etat. Dziwne, że nadal jest problem. I ciekawe co to za zachcianki wcześniej były. Osąd został szybko wydany, standardowo oczywiście tj problem z facetem i trzeba go wyrzucić. Ja natomiast widzę tu przede wszystkim brak akceptacji dla partnera ze strony autorki. Raczej klasyka w stylu "facet zarabia mniej, a powinien więcej" wink.

15 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2019-01-26 03:07:37)

Moim zdaniem Twój facet jest nieodpowiedzialny. Nie interesują go rachunki ani długi. Gdyby był odpowiedzialny, to robiłby wszystko, by zarobić więcej, żeby było Wam łatwiej i żeby spłacić długi jak najszybciej. No a on wykorzystuje to, że Ty jesteś odpowiedzialna.Po prostu oboje powinniście robić tak, by szybko pozbyć się długów. To jest dla mnie niezależne od płci, sama gdy wiem, że mam więcej wydatków to trudno dorabiam sobie, pracuję wtedy więcej niż etat, jak czasem trzeba to trudno, wiele osób też sobie podobnie dorabia i to jest normalne. Skoro dużo pracujesz, to tym bardziej powinien cokolwiek w domu zrobić. Moim zdaniem tacy ludzie jak on rzadko się zmieniają i raczej szukają kogoś kto będzie za nich to wszystko robił, więc uważam, że lepiej byłoby się rozstać. Jeżeli tego nie chcesz, to na Twoim miejscu przestałabym robić wszystkiego za niego, nie wyobrażam sobie, bym ja miała się tak zapracowywać, a dorosły zdrowy mężczyzna w tym czasie sobie leży lub gra. Nawet jeżeli długi są niewielkie, to nie usprawiedliwia to tego, by facet sobie leżał, a jego kobieta robi w domu wszystko. Ja też pracuję, wiadomo że są dni, że czasem człowiek się położy i od razu ze zmęczenia zasypia, ale chociaż czasem wypadałoby cokolwiek posprzątać lub ugotować. Takie osoby jak ten chłopak bez pomocy by sobie mogły nie poradzić lub mogłoby to zająć wiele czasu, a to kiepsko jak na dorosłego faceta.

16

Dziękuje Wszystkim za wyrażenie zdania.
Dla jasności już mówię jak jest :
1. Praca nie stanowi sensu mojego zycia. Po prostu od jakiegoś czasu zabiera więcej czasu niż powinna i zdaje sobie z tego sprawę. Chce ją zmienić ale narazie nie mam takiej możliwości.
2. Nie wymagam od Niego żeby pracował więcej niż 8h dziennie a tym bardziej tyle co ja. Napisałam o przestojach. Tak ma przestoje po kilka dni czasem nawet w jednym tygodniu. Wypłacane ma tygodniówki ( od każdego przepracowanego dnia) więc kazdy dzień bez pracy przynosi straty. Ostatnio pracodawca zapraszał go na fuchę po godzinach, to powiedział że nie będzie się zajeżdżał więcej niż 8h bo to i tak dużo . Ok , rozumiem , ale w sytuacji gdy od dwóch miesięcy w każdym tygodniu chociaż jeden dwa dni są stracone mógłby się postarać coś odpracować zwłaszcza że były by to 2-3 dni ponad 8h. Więc nie jest to typowy przykład: powinien zarabiać więcej . Niech chociazby miał stała pewna pracę, ale nie chce mu się szukać . Nigdy nie wiem co będzie w danym miesiącu. Np w tym tygodniu nie był już w pracy czwartek i piątek - miał odrobić w sobotę ale dostał telefon że jednak nie. Więc jesteśmy 2 dni w tył. W poprzedni to samo.
3. Nie oczekuję że ktos powie mi co robić. Bezstronnie pytam aby nie popadać w subiektywna ocenę . Czasami można tym kogoś skrzywdzić.
4. O wszystkim muszę myśleć ja. Od naprawy pralki po kupno samochodu. Gdy proszę Go o pomoc zawsze prędzej czy później kończy się awantura bo to go przerasta więc odreagowuje kłótnią. Mam wrażenie ze chciałby wszystkie problemy zwalić z siebie byle nie musieć pomyśleć .
5. Gdyby mi na Nim nie zależało , kopnelabym w dupę. Jednak mi zależy i nie "obsmarowuje" Go tu bo jestem anonimowa. Kocham Go i wciąż mialam nadzieję że coś się zmieni ale nie mogę już na to patrzeć . Sytuacja zaczęła przerastać mnie .
6. Odnośnie długów: proszę nie czepiać słówek. Dla jednego małe długi to 200zl a dla drugiego 20000. Byłabym w stanie spłacić je sama , ale jego też chce pociągnąć do odpowiedzialności, dlatego mu mecze . Gdybym zaczęła spłacać ze swoich pewnie nawet by nie zauważył a potem jeszcze mi mówił że przecież pomagał. Dlatego długo i pieniądze nie są tu problemem - tylko podejście .

Pozdrawiam
5.

17

Autorko, ależ masz całkowitą rację i prawdę mówiąc dziwię się skad bierzesz tyle cierpliwości do trutnia.
Masz na głowie cała prozę waszego życia, czyli jak najszybsze pozbycie się długów, rachunki, załatwianie spraw w urzędach, pracę zawodową ponad siły i prowadzenie domu.
Pytasz czy coś się zmieni i jak dotrzeć do tego faceta, by drgnelo w nim.
Niestety ale nie mam dobrych wiadomości- nic się nie zmieni. To len i minimalista. Na dodatek facet bez ambicji, bo nawet nie ma oporów, by ślizgać się na plecach zapracowanej kobiety. Zaorzesz się dziewczyno, a i tak w życiu niczego razem się nie dorobicie. Gdybyś wśród swoich znajomych albo w rodzinie  miała możliwość zaobserwować jak postępuje zaradny, łebski i pracowity facet i porównała go do tego swojego lenia, to doznalabys szoku. Są faceci, którzy potrafią zbudować kobiecie, rodzinie dom, zarobić godziwe pieniądze, by wystarczyło na wszystko i jeszcze w kuchni się zakręca i tu i tam.
Ten twój natomiast większość życia przelezy na kanapie albo usiądzie w fotelu przewalajac się z jednego biodra na drugie, żeby tylko, broń Boże, nie narobić się za dużo.
Ciekawe czy obslugujesz go na co dzień, czy też ma jakieś odruchy, by coś ugotować, ogarnąć w domu przed twoim powrotem z pracy, a może jakieś zakupy. Czy on o takich rzeczach myśli, czy to też masz na swojej głowie.
Tacy ludzie się nie zmieniają.

18 Ostatnio edytowany przez Wzl (2019-01-26 09:11:29)

Piszesz, że dług i pieniądze to nie problem ale zaczynasz swoją opowieść od tego, że ty zarabiasz dużo a on mało.
Możesz próbować sobie i nam wmawiać, że nie chodzi o kasę ale ewidentnie widać, że różnica w zarobkach to dla ciebie problem (może chodzi też o różnicę w wykształceniu).
Idąc dalej, jesteś znerwicowana przez pracę,  która może i daje dużo pieniędzy ale jest bardzo absorbująca i masz jej dosyć. To nie jest wina partnera.
Facet pracuje fizycznie, pewnie budowlanka/wykonczeniówka, stąd przestoje w zimie. No i jednak 12h w twojej pracy to inny wysiłek niż 12h w jego.
Teraz o nim. Z twojego opisu wynika, że jest: nieodpowiedzialny,  leniwy,  bałaganiarz, słabo wykształcony, mało zarabiający, kłótliwy. Coś ominąłem? No chodzący ideał. Widać, że twoje wybory (praca, facet, długi) to pasmo sukcesów.
Zawsze taki był czy się zmienił? Jeżeli się zmienił to coś spowodowało jego zmianę? Jakaś sytuacja rodzinna,  depresja? Może trzeba mu pomóc.
Bardziej prawdopodobne, że taki był zawsze. Dlaczego w takim razie go wybrałaś? Liczyłaś, że się zmieni, że sobie go wychowasz? Niestety to tak nie działa. Dlatego jeżeli wasze życie faktycznie tak wygląda i nie podkoloryzowałaś przez stres w pracy i swoje nerwy to czas na zmiany, bo z nim będziesz się męczyć. Pogadajcie, wyjaśnij co ma się zmienić żebyście dalej byli razem a jak to oleje i strzeli focha zamiast to przemyśleć to się spakuj i wyprowadź.

19

Burzliwy przeczytaj dokładnie co napisała autorka. Skupiles się tylko na kasie. Jeżeli faktycznie regularnie robi te 8h to jest ok, aczkolwiek tutaj mamy napisane coś innego. Jeśli jednak wraca do domu i nie robi nic tylko tv, komp i  piwsko  to jest leniwym burakiem którego trzeba kopnąć w zadek. I to niezależnie od tego czy partnerka pracuje 8h czy 16h. Facet nie pomaga w domu lecz wykonuje jak każdy swoje obowiązki wspólnie z partnerką.

Do autorki. Kop w dupe i po sprawie

20

No i on się nie zmieni nigdy. Jak ktoś napisał on był taki od początku ale tobie teraz to zaczęło przeszkadzać... Dlaczego? Bo ciągle myślałaś że się zmieni. I dalej w to geniusz. Typowy kobiecy idiotyzm, myślicie że jesteście w stanie zmienić faceta.
Zresztą przekonasz się za kilka lat jak ostatecznie zmarnujesz sobie życie

P.s. Kocha się pomimo wad wiec skoro to prawda to się nie czepiaj

21

Mój facet zachowywał się kiedyś tak samo. Uciekał od życia. Ja już zarabiałam większe pieniądze a on całymi dniami "pisał pracę mgr" czyli grał całymi dniami na kompie. Kiedy wpadłam w furię i wyrzuciłam go z domu ocknął się. Teraz jest facetem moich marzeń. Miał coś w sobie do uporania się z tym, dlatego uciekał od życia. Nadal mu się czasem zdarza ale teraz jestem jego lampką, która mówi "coś tu nie tak, czego się boisz?"

22

nie warto się starać dla takich dziewczyn, mam nadzieje ze chlopak autorki zmieni sie ale dla siebie a nie dla coraz wyzszych wymagan partnerki ktorej chodzi tylko o kase, tez kiedys taki bylem ze chcialem dogadzac az w koncu sobie powiedzialem: odpusc sobie! i jest ok:) wypisuje sie z systemu gdzie partnerce chodzi tylko o zaradnosc czyli pieniadze, powiedzialbym autorce: jak chcesz to idz droga wolna, i zaczekalbym na kogos komu zalezy na mnie albo bylbym sam do konca zycia:)

23 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-01-27 21:48:44)

naprzekor napisał/a:

wypisuje sie z systemu gdzie partnerce chodzi tylko o zaradnosc czyli pieniadze

Ale jak to tylko o pieniądze? Pranie - w tym Twoje majtki - samo się nie powiesi tongue

24

Wzl napisał/a:
mallwusia napisał/a:

Chyba właśnie nie bardzo,  bo w tym zdaniu nie ma nic o długu.
Więc jeżeli już to ciężko pracuje na ich wydatki, bo długi nie są wielkie (doczytalas ten fragment?)

Skoro na wszystko, to i na wydatki i na te długi, tak mi się wydaje smile A czy te długi małe, czy wielkie, niestety same się nie spłacą. Zresztą to nie o te długi chodzi, ale o brak pomocy. Nie jest fajnie, gdy tylko jedna strona ciągnie wózek.

25

Naprzekor jakie wymagania? Abyś zajął się swoimi zasranymi, często dosłownie, rzeczami? Sprawy domowe nazywasz "wymaganiem " to ty szukaj gosposi a nie dziewczyny big_smile

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Obrażalski/nieodpowiedzialny facet

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024